Toamna tarziu la stiuca
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Toamna tarziu la stiuca
E toamna, e frig....azi dimineatza erau deja minus 4 grade...era deja gheata subtire pe baltoace, apoi a iesit soarele, si pe la orele 12-13, vremea era acceptabila....acum e vremea sa fac pasul urmator, si aici am nevoie de sfaturi:
1. "Fac ce-mi spune inima", adica merg cu voblere de suprafata, cum sunt obisnuit la stiuca?
2. Schimb pe naluci ce intra mai adanc, doar pentru ca apa e mai rece, si (teoretic) stiuca sta mai la adancime?
3. Daca varianta a 2-a e cea mai plauzibila, cum ramane cu teoria cum ca stiuca se retrage mai la mal, toamna, in ape mici, pentru a vana tot ce se poate vana si a-si face rezervele de proteine si steroizi pentru iarna?
4. Daca prima varianta e corecta, si o gasesc pe cumatra in apa mica de la mal, ce marimi de voblere ar fi cel mai indicat sa folosesc? XL sau XXL? Nu de alta dar sub 10 cm nu mai cred in povesti cu stiuca frumoasa...si sunt convins ca nici o stiuca mai rasarita nu se sperie de un "pestisor" la 10-15 cm...
5. Daca nici o varianta nu-i buna, astept o completare a listei cu ceea ce ati experimentat sau citit (prefer totusi ce-ati experimentat), pentru a ne face cu totii o idee clara asupra pescuitului stiucilor toamna tarziu, cand deja iarna ne bate la usa....
1. "Fac ce-mi spune inima", adica merg cu voblere de suprafata, cum sunt obisnuit la stiuca?
2. Schimb pe naluci ce intra mai adanc, doar pentru ca apa e mai rece, si (teoretic) stiuca sta mai la adancime?
3. Daca varianta a 2-a e cea mai plauzibila, cum ramane cu teoria cum ca stiuca se retrage mai la mal, toamna, in ape mici, pentru a vana tot ce se poate vana si a-si face rezervele de proteine si steroizi pentru iarna?
4. Daca prima varianta e corecta, si o gasesc pe cumatra in apa mica de la mal, ce marimi de voblere ar fi cel mai indicat sa folosesc? XL sau XXL? Nu de alta dar sub 10 cm nu mai cred in povesti cu stiuca frumoasa...si sunt convins ca nici o stiuca mai rasarita nu se sperie de un "pestisor" la 10-15 cm...
5. Daca nici o varianta nu-i buna, astept o completare a listei cu ceea ce ati experimentat sau citit (prefer totusi ce-ati experimentat), pentru a ne face cu totii o idee clara asupra pescuitului stiucilor toamna tarziu, cand deja iarna ne bate la usa....
- semlecangheorghe
- veteran
Stiuca se retrage la mal,dar cind?Nici intr-un caz dimineata devreme,cind apa e inghetata,ci in putinele minute de la amiaza cind apa malurilor prinde putina caldura in raport cu apa mai adinca.Si atunci mai trebuie sa fie si pestii prada prin zona....Daca acestia sint la adinc nu cred ca stiuca face baie de soare doar sa se bronzeze.Face baie de soare doar cind vrea sa-si accelereze nitel metabolismul,pentru a digera ce a mincat,caz in care nu o prea intereseaza nalucile.Apoi pleaca spre pestii prada.Si referitor la voblere,daca stiuca este acolo,vei stii din citeva lansari acest lucru...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
faci confuzii serioase intre anotimpuri .stiuca vine in mal primavara ca atunci apa mica se incalzeste prima,pestii prada vin la apa mica ca-i mai calda ,sau se se hraneasca cu primele insecte,sau sa depuna icre .sa nu uitam, ca atunci stiuca a depus deja.acum, ca a dat frigul mai toti pestii cauta apa mai calda.adica mai la adanc.sa nu uitam de inertia termica a apei.pe stiuca in mod special nu o deranjeaza apa rece.ba din contra. vezi perioada cand depune si partidele la copca.ideea e ca acum cauta sa haleasca si prada nu sta la soare.ca doar nu mananca caini 

nu-i. ce-l putin la data asta. am echipa (eu n-am plecat din cauze subiectivezamfi scrie:Parerea mea este ca deocamdata stiuca se prinde inca la apa mica.Dupa ce ingheata apa ...

oameni buni, lasati naibii teoria!!! credeti-ma ca am citit tone de carti, reviste etc. stiti la fel de bine ca mine ca nu exista similitudini nici macar temporale.
asadar, fiecare prinde in functie de teritoriu (&coordonatele apei) si de bogatia lui in stiuca, dar mai ales in functie de caracteristicile zilei (insignifiante penutru unii) si de BAFTA. da, ati citit bine, BAFTA functioneaza inca, dincolo de toate ecuatiile stiintifice si de (ultra)sculele unora sau altora!
asadar, fiecare prinde in functie de teritoriu (&coordonatele apei) si de bogatia lui in stiuca, dar mai ales in functie de caracteristicile zilei (insignifiante penutru unii) si de BAFTA. da, ati citit bine, BAFTA functioneaza inca, dincolo de toate ecuatiile stiintifice si de (ultra)sculele unora sau altora!
ai vrea sa ai o " dilema' si sa primesti un raspuns ca ala care l-ai dat tu?boistean scrie:oameni buni, lasati naibii teoria!!! credeti-ma ca am citit tone de carti, reviste etc. stiti la fel de bine ca mine ca nu exista similitudini nici macar temporale.