Toamna tarziu la stiuca

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 02 Noi 2010, 12:25

evin scrie:Logic, dupa o perioada de hranire intensa are cel putin cativa dinti de schimbat si probabil de aici au aparut legendele despre periodicitatea schimbarii dintilor in functie de luna sau alti factori externi, mai mult sau mai putin fantezisti.
tot logica, as completa, e si lipsa de apetit in cazul asta. dupa o perioada de hranire intensa stiuca e satula si sta sa digere indiferent daca are sau nu mai are dinti. :wink:
am intalnit fenomenul si la oameni , cand dupa un festin unii se plandeau ca nu mai intra nici macar un varf de ac :D
totusi daca staruiesti mult in acelasi loc poate pana la urma se lasa convinsa. singura conditie e sa sti ca e acolo (ca sa nu dai degeaba :) ).
am avut cazuri in care stiuca cu 3 carasi de 10-15 cm a luat si jerkbaitul meu de 11 cm pe care i l-am jucat pe loc vreo 2-3 minute(asta dupa ce in prealabil am ratat-o la o lingurita jiguita si taraita pe fund) . :wink:

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 02 Noi 2010, 12:34

kingofbeasts scrie:
evin scrie:Logic, dupa o perioada de hranire intensa are cel putin cativa dinti de schimbat si probabil de aici au aparut legendele despre periodicitatea schimbarii dintilor in functie de luna sau alti factori externi, mai mult sau mai putin fantezisti.
tot logica, as completa, e si lipsa de apetit in cazul asta. dupa o perioada de hranire intensa stiuca e satula si sta sa digere indiferent daca are sau nu mai are dinti. :wink:
am intalnit fenomenul si la oameni , cand dupa un festin unii se plandeau ca nu mai intra nici macar un varf de ac :D
Salut!

Scuza-ma ca te intrerup.. dar.. citez : "On an average, wolves eat 9 pounds of meat per wolf per day during winter. Although the wolf is capable of eating large quantities of food in a short time, such quantities are not always available. Thus, wild wolves may have to go for several days at a time without eating. Wolves probably could fast for periods of two weeks or more while searching for vulnerable prey. When food is available, wolves can replenish themselves to prepare for another period of fasting. With its large stomach capacity, the wolf seems well adapted for this cycle of feasting and extended fasting. "
Eu cred ca stiuca.. nu isi "permite" sa-si faca "plinul" intotdeauna.. de aceea nu refuza o "cina" gratis :lol: .
De asemenea, daca nu ma insel, alevinii de stiuca sunt recunoscuti pt. cresterea lor rapida, daca nu ar digera rapid... cum ar mai creste..
Si la crocodili este acelasi fenomen de schimbare a dintilor.

Spor la treba si fir intins!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 02 Noi 2010, 14:37

habar nu´aveti !

ea schimba dintii asemeni rechinilor ! :idea:
prin rotatie !
de la stinga la dreapta...
ca´are dinti ca in butoiasul revolverului care-i situat in coltu gurii fix acolo linga sprincene :!:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 02 Noi 2010, 14:59

La ce densitate de stiuca au baltile noastre... ... atunci cand stiuca "are dinti" .... se arunca'n nalucile voastre de va rupe betele, nu alta. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 02 Noi 2010, 20:05

http://www.lapassiondubrochet.be/brochet.php
Ptr ce ce stiu franceza - la fional scrie ca si in Walonia belgiana stiuca e rara, fiind f pescuita si decimata si de cormorani, rare fiind piesele de peste 50 cm. Iar in USa in anii 70 varianta de stiuca Muskie a fost la un pas de disparitie din cauza pescuitului excesiv dar autoritatile au impus regim de no kill total, doar cu naluci. De ce am spus asta? Ca sa se vada ca si la altii stiuca a dus-o prost dar s-au gasit solutii! Iar Belgia...parca e tara civilizata, nu? :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 02 Noi 2010, 22:27

Fario_nebunu scrie:...... Iar Belgia...parca e tara civilizata, nu? :lol:
:shock:
cine zice asta?? :twisted:

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 03 Noi 2010, 15:20

Teoriile cu schimbarea dintilor in anumite perioade clare nu sunt numai ale noastre, difera doar perioadele in care se presupune ca i-ar schimba, dupa cum nu se prinde pe anumite locatii. Nu prea am avut chef sa caut documentatii, dar poate asta ajuta:
http://books.google.ro/books?id=JSzFZ0D ... 3F&f=false

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 03 Noi 2010, 15:49

Aveti si cateva titluri de tratate ihtiologice, dar eu nu le-am gasit online:
Cărăuşu, S. - Tratat de Ihtiologie, Ed. Acad. Rom., Buc., 1952;
Oprea L., Georgescu R.-Nutriţia şi alimentaţia peştilor, Edit. Tehnică, Bucureşti, 2000
Stăncioiu, S. - Ihtiologie generală, Univ. Galaţi, 1977

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 03 Noi 2010, 17:02

mda ma ! o fi sensibila....

fix asta care o ia in cioc... se zbate.. o scapi... si tot ea mai trage odat la urmatoarea lansare daca nu tot la aia... :D

cum am zis... sensibila foc ! :D

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 03 Noi 2010, 17:14

Scrie răspuns