Toamna tarziu la stiuca

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 24 Oct 2010, 20:21

asta cam asa, mergi sa cumperi vaca si te intorci cu bou acasa...
parerea mea, ca in perioada asta, stiuca nu mai este activa la primele ore, catre seara am avut atacuri mult mai multe, si toate la suprafata apei!
asta cred ca tine de fiecare apa in parte si de obiceiurile ei. :)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 24 Oct 2010, 20:31

@ shimano! deci, ai inteles :lol: :lol: :lol:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 24 Oct 2010, 20:33

Corect! :lol: :lol: :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 24 Oct 2010, 20:41

@zamfi, da' tu mai sti a prinde peste, sau meri numa sa il cauti? :lol: :lol: :lol:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 24 Oct 2010, 20:56

pikeman scrie:@zamfi, da' tu mai sti a prinde peste, sau meri numa sa il cauti? :lol: :lol: :lol:
Ai curiozitati? Esti invitatul meu :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 24 Oct 2010, 23:04

zamfi scrie:........ Ca daca merg sa dau anume la stiuca ...nu vad una nici sa mor! :lol:
de trei-patru saptamani ma chinui sa prind o stiuca si degeaba.
am prins cativa strapazani, dar stiuca............canci.
ieri am avut un semiatac, adica a dat intr-un vobler, dar de curozitate nu de foame.
astazi am cautato si pe apa de 0.5-1m si pe apa de 3-5m si tot degeaba.
cel putin la mine, la pescuitul stiucii, se aplica treaba aia cu BAFTA

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 25 Oct 2010, 06:45

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 01 Noi 2010, 11:58

Inca ceva, legat de un fenomen (para)normal din viata stiucii...care-i treaba cu schimbatul dintilor????
Unii zic ca stiuca isi schimba dintii de 4 ori pe an, altii zic ca de 2 ori, unii se jura ca totul e o prostie. Iarasi altii-mi spun ca tocmai in perioada asta isi schimba stiuca dintii, si asta e cauza pentru care plimb voblerul/oscilanta in fata lor si nici nu le trece prin cap sa muste, indiferent de marimea, culoarea, actiunea, forma sau viteza nalucii....si fenomenul acesta persista deja de o saptamana...nici o miscare. Vad peste tot stiuci la panda (sau se relaxeaza doar la soare?), mici si mari, dar nici una nu musca nimic. Explicati? Proteza e de vina? Mit sau realitate?

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 01 Noi 2010, 12:03

Stiuca are o periodicitate de 4 saptamani in care-si schimba partial dantura. Fenomenul se intampla datorita ritmului
rapid de crestere. Schimbarea danturii (in principiu) este legata de fazele lunii astfel: are dantura complecta si bine
fixata in perioada in care luna are o forma concava ("tine apa") si toata perioada cat este luna plina. In rest (dupa
luna plina) dantura i se slabeste (dintii incep sa se clatine), culminand cu caderea lor (in marea majoritate). Perioada
cea mai "rea" este cand este luna noua
. Atunci doar ataca fara sa finalizeze. Acest fenomen (schimbarea danturii) apare
la cumetrele cu o varsta mai mare de 1 an (adica la cele cu o greutate mai mare de cca 300gr). In perioada in care-si
schimba dantura se poate pescui la stiuca cu momeala vie, cea artificiala fiind aproape in totalitate neeficienta, am
spus aproape deoarece se pot obtine oarece rezultate cu twistere sau shaduri dar de dimensiuni relativ mici (pana in
6-7cm).
Recapituland, stiuca "se lasa pacalita" de naluci timp de 2 saptamani, iar celelalte 2 sunt la ghici.
Sper ca am reusit sa punctez cateva dintre secretele schimbatului danturii la cumetre.
Informatii culese de pe pescuitul.ro postarea lui Eugen Fetes
http://www.pescuitul.ro/ps/page.php/id/ ... orum/null/
Am citit acelasi lucru si in carti de specialitate dar era mai simplu cu copy/paste...

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 01 Noi 2010, 12:18

Stiuca schimba dintii pe masura ce-i rupe, in momentul in care i se rupe un dinte altul, preformat, se roteste in pozitia finala. Imediat dupa ce dintele nou este rotit in pozitia finala, este inca moale si nefixat si dureaza cel putin o zi pana dintele nou se fixeaza si se intareste.
Logic, dupa o perioada de hranire intensa are cel putin cativa dinti de schimbat si probabil de aici au aparut legendele despre periodicitatea schimbarii dintilor in functie de luna sau alti factori externi, mai mult sau mai putin fantezisti.

Scrie răspuns