Toamna tarziu la stiuca

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 24 Oct 2010, 10:44

Cred totusi ca BAFTA despre care vorbesti este mult mai importanta decat un c*cat de solunar, cel putin eu am fost dezamagit de nenumarate ori de solunare, dar nu voi intra-n detalii. Nici presiunea atmosferica nu conteaza atat de mult pentru mine. :roll:

ReluOlaru
senior
senior

Mesaj de ReluOlaru » 24 Oct 2010, 14:43

Solunarele n-au nici cea mai mica legatura cu ce se inatmpla in "real life".

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Oct 2010, 15:43

Rine stiu ce vorbesc ,asa cum primavara apa mica se incalzeste prima,in raport cu alte straturi mai adinci de apa,acelasi lucru se petrece si toamna.Dupa amiaza ,spre inserat,apa mica se raceste prima,iar dimineata ,spre amiaza,se incalzeste..Pestii mici si stiucile ,profita de acest lucru fiecare in felul lor...Si cred ca pe fiecare locatie este altceva.In Delta este una ,prin balastierele cu apa de pina in 14m,pe unde am pescuit eu este alta...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 24 Oct 2010, 18:03

Pai da ...Pe mine in seara asta m-a taiat la apa mica :lol: E drept ca am dat dupa salau in apa mare. Cand am iesit din apa adanca , in zona unde apa scadea puternic si erau doi pescuti la soare :lol: ,hop si cumatra! Sper ca nu i-a ramas jigul intr-o pozitie nasoala ca am facut C&R mai repede decat mi-am dorit :lol:

Ps: pe Mures nu in Delta :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 24 Oct 2010, 18:09

,asa cum primavara apa mica se incalzeste prima,in raport cu alte straturi mai adinci de apa,acelasi lucru se petrece si toamna.
Hai sa o lamurim si pe asta :lol: Vorbesc de stratificarea inversa a apei ...Ciudat probabil ,dar sa stiti ca in perioada asta apa este mai rece la adancime ! :lol: De ce? Datorita frigului ,straturile superficiale ale apei se racesc puternic ,devin mai dense si ...coboara la fund ,impingand apa ,teoretic mai calda, spre suprafata...Asta pe balta in special deoarece pe rauri curenti de apa fac tot felul de chestii.
Poate sunt eu nebun ,poate nu-i asa dar dupa mine de aceea nu merge bine salaul in luna noiembrie ...Prin decembrie ,la limita de inghet ,mai ciupesti cate ceva :lol:

Ps: nu luati in seama aberatiile de mai sus . Pescuitul este sport si in sport totul este posibil!

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 24 Oct 2010, 18:17

nu-s de acord .apa are inertie termica mare,daia ies aburi din ea mai ales dimineata.pentru ca-i mai calda ca afara. da se raceste npaptea la mal dar nu se mai incalzeste asa repede.ce naiba sa se incalzeasca la 8 * c maxima zilei timp de doua ore.la topicul ce am prins azi tudor spune la la el a scazut temperatura cu 20 de grade in 2 zile si apa 2 grede in doua saptamani. sau asa e in frantza? :lol:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 24 Oct 2010, 18:19

:lol:
Pai sincer sa fiu nici nu am zis ca trebe sa fii de acord ... :P
Dar ...cred in continuare in stratificarea termica a apei exact cum am descrsis-o mai sus :wink: Fiecare cu pasarica lui ! E drept ca la mine se cam invarte un stol ... :lol: :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Oct 2010, 20:03

Bre ,daca ar fi stiuca multa n-am mai despica firu-n patru.Fir intins la toti.. :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 24 Oct 2010, 20:09

semlecangheorghe scrie:Bre ,daca ar fi stiuca multa n-am mai despica firu-n patru.Fir intins la toti.. :lol:
total de acord, tot mai rara pe la noi pe Mures, ...
unde taica Zemfi ti-a retezat firul.? :) pe la Aiud?
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 24 Oct 2010, 20:18

Da.Chiar in zona orasului. Ca daca merg sa dau anume la stiuca ...nu vad una nici sa mor! :lol:

Scrie răspuns