Somnul la artificiale

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 18 Iul 2011, 09:41

linguri late si voblere la fel - lipless

de exemplu eu am avut luat de pe apa direct asta:

Imagine

la cum explici ca statea treaba era imposibil sa palesti unu , macar de coada pe recuperare rapida :lol: :lol: :lol:

mai incerca si un CNR de la Rapala sau FLAP Jack de la StrikePro ( 9 cm - 31 gr ) recuperat rapid in suprafata, bine, mai poti testa si rapala jointed ala vechi, care cicca era bun la somn, eu nu am pus mana pe nicio bucata
:cry:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 18 Iul 2011, 10:03

Multam de indicatii …

Linguri foarte mari nu am incercat ca am ramas fara … maxim aveam de 28 de grame si vreo 8 cm si ceva gen kastmaster de vreo 36 de grame … cu care am incercat si nu au mers …

Am incercat si cu jointed de 11cm de la rapala dar si cu alte jointed-uri la care din nou nu a vrut de la 7cm pana pe la vreo 11cm ...

Am incercat si cu lipless-uri de pe la rapala, yo-zuri si daiwa si din nou nu a vrut nimic ... astea erau intre 6 si 8cm ca nu am momentan nimic mai mare lipless ...

Am incercat si cu tip minnow atat sinking cat si floating, recuperate rapid sau incet si nici un rezultat ... intre 7 si 16cm ...

Am incercat si cu cranck-uri de la 5cm pana la 14 cm si rezultatele au fost din nou zero ...

Nu pot sa enumar acum toate artificialele cu care am dat ca sunt multe dar crede-ma ca am incercat cu o gramada de chestii ...

Hehhehehe ... da, bine zici pikeman ... la un moment dat m-am pus sa vad daca nu sunt si ceva avati in zona respectiva si dand cu thrill-ul recuperat foarte rapid am atins si ceva pesti in zona ... dar nu imi suradea ideea de a da la japca ... :lol: :lol: :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 18 Iul 2011, 11:37

pikeman scrie:linguri late si voblere la fel - lipless

de exemplu eu am avut luat de pe apa direct asta:

Imagine

la cum explici ca statea treaba era imposibil sa palesti unu , macar de coada pe recuperare rapida :lol: :lol: :lol:

mai incerca si un CNR de la Rapala sau FLAP Jack de la StrikePro ( 9 cm - 31 gr ) recuperat rapid in suprafata, bine, mai poti testa si rapala jointed ala vechi, care cicca era bun la somn, eu nu am pus mana pe nicio bucata
:cry:

Pikeman ce voblere sint acelea??Arata tare bine..

d4md3od-mie mi-a plecat unul acum citeva zile cu un clackin'rap,ala cu butoias si biloi zgomotos...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 18 Iul 2011, 11:45

semlecangheorghe scrie:
d4md3od-mie mi-a plecat unul acum citeva zile cu un clackin'rap,ala cu butoias si biloi zgomotos...
semlecangheorghe, merci fain de indicatie ... am incercat si cu dintr-ala de 7cm (doar marimea asta o am) si nu au vrut deloc, indifierent de viteza de recuperare sau adancime ... parca erau nebuni si nici nu ii interesa de artificiale ... ceva ma face sa cred ca era o concentratie foarte mare de peste prada in zona si tocmai de aia nu se uitau la altceva ... am incercat cu tot ce am avut care sa imite vreo platica, un crap sau chiar avat si nu au vrut, am incercat inclusiv culori tip FT cat si naturale (si culoare RR de la salmo chiar seamana bine de tot cu un crap mic mai ales desenata pe un Slider)

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 18 Iul 2011, 11:47

bagley

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 18 Iul 2011, 11:51

... in asemenea situatii uneori este mult mai eficient sa lansezi naluca si sa lasi purtat de curent decat sa te bazazi pe" tehnici"de recuperare...
Teorii ar fi multe, dar de multe ori o bucata de peste e mult mai eficient decat 100 naluci ...
Insista si nu vei regreta :wink:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 18 Iul 2011, 11:54

kzoli scrie:... in asemenea situatii uneori este mult mai eficient sa lansezi naluca si sa lasi purtat de curent decat sa te bazazi pe" tehnici"de recuperare...
Teorii ar fi multe, dar de multe ori o bucata de peste e mult mai eficient decat 100 naluci ...
Insista si nu vei regreta :wink:
salut kzoli ...

am incercat si chestia asta, tinutul voblerului in curent si dirijat doar incotro sa se indrepte (alea cu care s-a putut) si nu am avut nici un rezultat nici in felul asta .. consider dupa cum am zis mai sus ca era prea mult peste prada in zona si isi permitea sa faca mofturi ... :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 18 Iul 2011, 11:56

d4md3od scrie:
semlecangheorghe scrie:
semlecangheorghe, merci fain de indicatie ... am incercat si cu dintr-ala de 7cm (doar marimea asta o am) si nu au vrut deloc, indifierent de viteza de recuperare sau adancime ... parca erau nebuni si nici nu ii interesa de artificiale ... ceva ma face sa cred ca era o concentratie foarte mare de peste prada in zona si tocmai de aia nu se uitau la altceva ... am incercat cu tot ce am avut care sa imite vreo platica, un crap sau chiar avat si nu au vrut, am incercat inclusiv culori tip FT cat si naturale (si culoare RR de la salmo chiar seamana bine de tot cu un crap mic mai ales desenata pe un Slider)

La voi somnii sint mari si multi.Precis exista agresivitate teritoriala.Eu as incerca sa mizez pe agresivitate cu naluci mari si zgomotoase.Clackinrap este si mai mare de 24 de gr,parca, apoi mai sint linguri oscilante grele cum ar fi Jaxon sau de la deeps este un buzz jett,dracie de aia cu elice in coada..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 18 Iul 2011, 11:57

pikeman scrie:bagley

Aha ,am crezut ca tu le-ai facut... :wink: Is faine rau..

.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 18 Iul 2011, 12:03

semlecangheorghe scrie: Clackinrap este si mai mare de 24 de gr,parca, apoi mai sint linguri oscilante grele cum ar fi Jaxon sau de la deeps este un buzz jett,dracie de aia cu elice in coada..
o sa incerc sa vad si de clackin' mai mare si eventual ceva oscilante si poate iasa ceva ...

cu buzzjet-ul am dat, in masura in care s-a putut da pentru ca nu merge in curent mai deloc si am insistat mai mult pe marginea curentului. am incercat in schimb cu rover-ul de la salmo care are elice in coada si nu face stanga dreapta ca buzzjet-ul dar din nou fara rezultat ...

merci de sugestii ...

Scrie răspuns