pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
anem
- veteran

kzoli scrie:SzylaRd scrie:Io urmaresc somnul la spinn, dar inca nam avut ocazia sa il si prind...
Insista, insisita si iarasi insista

bine zis kzoli ... insistenta si localizarea e ce conteaza la somn ... e mai nasol cand nu ai rabdare si din greseala iti intra cate unul pe un echipament complet neadecvat de nu prea poti nici sa il misti din loc ...

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
SzylaRd
- utilizator constant

Insist aproape in fiecare zii cate 2 ore (minim)
Am sa insist si in seara asta vreo 2-3 ore...poate poate

Daca Nu Stii Ce Cauti, Atunci Nu Mai Cauta!
-
anem
- veteran

SzylaRd scrie:Insist aproape in fiecare zii cate 2 ore (minim)
Am sa insist si in seara asta vreo 2-3 ore...poate poate

asigura-te ca sunt somni in zona in care insisti si incearca mai multe tipuri de naluci si recuperari ...
-
SzylaRd
- utilizator constant

ms de sfat, am sa tin cont..

Daca Nu Stii Ce Cauti, Atunci Nu Mai Cauta!
-
paultinichigiu
- utilizator nou

-
exact asta vroiam sa intreb acum

te rog da-mi cateva idei legate de localizare. habar n-am cum s-o fac pe asta. sculele-s ok, timpul exista, rabdarea e la maxim ... de unde stiu ca exista sanse si peshti ? dau pe canal de fuga chiar dupa turbine, din patrat pana la approx 300m mai jos.
Unde peste nu e, nimic nu e ...
-
kingofbeasts
- veteran

-
paultinichigiu scrie:exact asta vroiam sa intreb acum

te rog da-mi cateva idei legate de localizare. habar n-am cum s-o fac pe asta. dau pe canal de fuga chiar dupa turbine, din patrat pana la approx 300m mai jos.
pai la tine e rezolvata problema cu localizarea mai trebuie doar sa gasesti naluca (care iar e rezolvata si mai trebuie doar sa le dai berea la baietii care prindeau langa tine )
nu maiu ramane decat sa insisti cu calm si cu multa rabdare. numara turele de manivela asa cum se numara oile cand vrei sa adormi

-
anem
- veteran

... e mai nasol cu raspunsul la intrebarea asta pentru ca nu pescuiesc mai deloc dupa somn dar stiu pe unde stau pentru ca ii vad la suprafata apei ... nu stiu daca am pescuit dupa somn in total mai mult de 5-6 ore timp in care am reusit sa scot unul si altul din pacate s-a dus cu tot cu vobler ca nu am prea fost in stare sa il urnesc ...
pe aici ii vad in mod special in curent puternic, exact la marginea unor gropi unde se formeaza praguri ... tot in locuri de genul asta i-am si agatat pe aia doi ... sunt zone unde curentul formeaza varteje si in zona malului apa curge exact in sens opus ... de obicei am vazut ca pe acolo stau ... nu stiu cum altcumva sa explic ...
sunt convins ca sunt si alte locuri in care se pot gasi ... eu zic doar din ce am vazut ... repet, nu am prea incercat sa ii pescuiesc dar dupa ultima "isprava" cu siguranta o sa le acord ceva mai mult timp ...
-
adiwolf
- veteran

paultinichigiu scrie:........... dau pe canal de fuga chiar dupa turbine, din patrat pana la approx 300m mai jos.
insista. (gume mari si voblere lipless)

-
anem
- veteran

ca tot se discuta despre somn la artificiale …
ieri de dimineata am vazut o faza pe care nu credeam ca o vei vedea vreodata ... am fost la pescuit pe Po in locul de varsare al altui rau mic in el ... Po-ul era tulbure rau de tot si crescut cu aproape 2 metri in inaltime fata de saptmana trecuta ... apa din celalalt rau era limpede, usor verzuie ...
la confluenta celor 2 rauri, exact in locul in care se forma linia ce despartea apa curata de cea tulbure am fost martorul unui “macel” cum doar avatii il faceau pe Dunare ... efectiv somnii atacau la suprafata apei pestii mici asemeni avatilor atat ca intrega operatiune era mult mult mai zgomotoasa (am vazut inclusiv somni de 2 metrii) si evident pestii care erau atacati aveau jumate de kil ... la un moment dat am vazut chiar un avat la kil sarind cu totul afara din apa si la nici jumate de metru in spatele luui o namila de somn se agita sa il prinda ...
macelul asta a durat cam vreo 3 ore ... timp in care am incercat cam tot ce aveam in trusa intre 7 si 16cm ... de la voblere la oscilante, cauciucuri si spinnerbait-uri si nu a vrut nimic ... am incercat la suprafata, intre ape, pe fund ... recuperare inceata, rapida, liniara sau jerkuita si nu au vrut absolut absolut nimic ...
aveti idei ?

ca ieri mi-am mancat toti nervii pe acolo ...
-
Nemernic
- veteran

Linguri mari ai incercat ?
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...