pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
kzoli
- veteran

Ionut Petrea scrie:Tot vad ca multa lume lauda voblerul(culoarea) asta la somn
http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=14298
Intrebarea mea este, conteaza culoarea nalucii noaptea, la somn, atat de mult,sau vibratia produsa de naluca?Din cate stiu eu somnul nu vede foarte bine, ci se bazeaza mai mult pe mustati.Poate gresesc

Pe scurt DA, adica pentru somn NU !
Mai detaliat :
Dupa mine culoarea voblerului pentru somn trebuie sa fie cat mai strident portocaliu sau verde neon si nu pentru somn, ci pentru a vedea pe unde lansezi si cand ajunge langa tine, majoritatea persoanelor pe care cunosc, folosesc culoarea SFC si GFR .... Daca nu ma insel o mare parte din voblere indiferent de culoare au burta "alba " asadar de jos in sus tot acelasi culoare se vede( si somnul ataca 95% de jos in sus). Mai degraba conteaza locul ales, vibratia- evolutia nalucii si marimea albiturilor din zona... Noaptea somnul pandeste prada la suprafata sau la maxim 1 m sub pelicula... bineinteles in anumite zone si in anumite conditii...
Cu toate acestea voblerul meu preferat cu care dau la somn dar am prins si avat si stiuca de multe ori, este una neagra cu bile

-
Ionut Petrea
- veteran

Mersi pentru replay.Stiam ca somnul nu vede foarte bine(in special noaptea, si ca se bazeaza pe alte simturi-de ex mustati) insa tot vedeam despre SFC multe lucruri...si cum nu am nici unul prin trusa...
Insa m-ai linistit daca mi`ai vorbit de GFR

somni...pazea..vineri sunt pe voi

Intotdeauna C&R
-
anem
- veteran

Se pare ca de data asta a vrut la o culoare cat de cat naturala … primul de sus din poza de mai jos … ala cu verde ...
Din pacate nici pe asta nu am reusit sa il scot si era chiar mare … de data asta a cedat agrafa …

:
Intrebare : Voi ce agrafe folositi cand cautati somnul la artificiale?
recomandati-mi si mie ceva agrafe care sa aibe o marime acceptabila dar sa reziste bine, eu folosesc ceva duo-lock-uri care nu stiu de la ce firma sunt … merci …
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
bogdan82
- veteran

de la nr 4 in sus(de fapt marimile cresc „in josâ€
-
kzoli
- veteran

Leaga-l direct pe fir fara vartejuri si inaintas, sau altceva care sa slabeasca eficienta echiamentului... In loc de inaintas poti sa tragi "o camasa" protectoare peste fir dintr-unul mai gros ...
Pacat sa plece cu piercing ...
-
kzoli
- veteran

Eventual sistemul not a knot, pentru voblere nu e cazul de agrafe cu vartej, daca vrei sa schimbi naluca merge un pic mai greu dar este sigur 99%.
-
anem
- veteran

[quote="bogdan82"]de la nr 4 in sus(de fapt marimile cresc „in josâ€
-
anem
- veteran

merci fain de raspunsuri ... acum am vazut cate erau ...
vreau sa folosesc in continuare agrafa pentru a putea schimba rapid voblerul ... e cam nasol sa tot legi voblere cu inaintas de 0,7 ...
am gasit chiar ieri niste monturi ale unor alti pescari uitate pe mal si cand am vazut ce agrafe folosesc am crezut ca dau pe spate ... sunt cat degetul meu mic si cred ca au vreo 6-7 grame cu tot cu vartej dintr-ala cu rulment

... grosimea sarmei cred ca era 1,2 sau 1,3 mm ..
pai daca ar trebui sa pun asa ceva in fata voblerului l-as omora de tot ...

-
dumanelutu
- senior

-
Agrafe Coastlock