Somnul la artificiale

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 12 Apr 2011, 12:43

merci kzoli ... o sa ma uit dupa pestii aia de care pomeneai, atat cum arata cat si localizarea lor ...

exact prin zona aia am fost si eu, Borgoforte, plus minus cativa km dar cred ca tot acelasi regulament se aplica si acolo din moment ce am vazut pescari peste noapte inclusiv cu corturi ...

platica si dat la stationar momentan este exclus ... nu ma incanta prea mult ideea de a da la stationar plus ca vreau sa il prind la artificiale ...

o sa ma pun as incerc din curiozitate un Slider de 12 cm sinking in culoarea GT ... poate o sa aibe cat de cat stabilitate prin curentul ala si o sa fie si vizibil de la distanta avand in vedere culoarea ...

multam ...

later edit :
cred ca pestii aia se numesc cefalo in loc de cafalo ... cel putin asa am gasit ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 12 Apr 2011, 13:17

Da, Cefalo e numele corect .... Cesole- Borgoforte ( pensiunea La Motta daca iti zice ceva )este o zona destul de buna.... vezi daca poti sa faci rost de o barca si de un "coleg sa manvreze", seara lansand spre mal sau spre stanci ,poti sa faci adevarate ravagii.... la spinning in zona respectiva rar pescuiesc... majoritatea sunt nemtii si francezii care prefera pescuitul de pe mal ....

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 12 Apr 2011, 15:10

numele pensiunii nu imi zice nimic ... locuiesc la vreo 60 de km de locul ala asa ca plec de acasa si ma intorc acasa fara sa fiu nevoit sa dorm acolo ... oricum, Cesole ala mi-a dat suficiente puncte de referinta sa iti pot spune ca exact in zona aia umblu in ultima vreme la pescuit si faptul ca ai pomenit de o gramada de nemti doar intareste ceea ce am spus ... si eu majoritatea celor cu care m-am intersectat pe mal erau nemti ... de francezi inca nu am dat ... :lol:

din pacate partea cu barca pica ... nu cunosc pe aici prea multi pescari si cei pe care ii stiu nu au barca si prefera alt stil de pescuit, asa ca raman in continuare singur sau cu prietena mea cand are chef ...

o sa incerc sa mai insist pe anumite zone unde vad activitate si eventual o sa incerc sa imi face ceva voblere care sa imite pestele ala Cefalo si o sa trebuiasca sa ma aprovizionez cu ceva oscilante mult mari decat cele din dotare ...

multam fain inca o data de indicatii ... orice alte sugestii sunt binevenite ...

ps : nu am prea vazut stanci in zona ... am vazut doar pietre care erau puse acolo pe post de intaritura ca sa nu spele apa toate malurile ...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 12 Apr 2011, 15:28

elias scrie:Dane, nici eu nu stiu cat de serios o vorbit Pike.Oricum,regula de baza e C&R,nu ca sa vezi ca vrea nevasta-mea unu,sa-i duc si ei,bla bla-uri ieftine. :wink:
N-am mai cetit demult pe aci, am vb serios, ne vedem pe apa :wink:
te anunt io cand o fi vremea, mai e de asteptat, dar nu f mult :twisted:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 12 Apr 2011, 15:30

La somn nu trebuie neaparat naluca mare !!!
Nu e ca la stiuca.... am vazut cu rapala cdj de 9 cm prins si de 40 si de 60 kg .... daca totul e ok asta vara poate ne intalnim pe acolo( prin august) si poate o sa dam din acelasi barca :wink: Sunt multe pietre mari "stanci " in zona malurilor, se deosebeste bine, fiindca dupa ele apa curge mai repede... noi am depistat mai usor pe sonar, dupa fiecare "piatra" sta cate un mustacios corpolent asteptand prada....naluca....

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 12 Apr 2011, 15:53

merci fain kzoli de invitatie ... vezi ca ti-am trimis un mp ...

o sa incerc pe viitor eventual sa insist mai mult in zonele de care pomeneai tu cu pietroaie pe maluri si chiar si cu voblere ceva mai micute ... poate poate iasa ceva ...

tu cand ajungeai pe Po, cand aveai cele mai multe capturi ... dimineata, seara, noaptea ... ?

si la ce dadeai? adica artificiale sau insistai cu peste viu?
pe aici pe majoritatea i-am vazut la fund cu pestisor viu ...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 12 Apr 2011, 16:00

damdeondule , baga tu un jiging cu naluci de 6-9 cm pe jig de 18-28 gr (nu pot estima din poza cat de tare curge acolo) intelegi tu, sa cada perfect, si ai sa vezi ca ajungi sa iti dai seama si de momentul exact cand ar putea urma atacul dupa vro 10-15 pesti prinsi :oops: lasa lingurile si alte bazaconii, incearca sa atingi fundul apei cu jigu :wink:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 12 Apr 2011, 16:15

pikeman scrie:damdeondule , baga tu un jiging cu naluci de 6-9 cm pe jig de 18-28 gr (nu pot estima din poza cat de tare curge acolo) intelegi tu, sa cada perfect, si ai sa vezi ca ajungi sa iti dai seama si de momentul exact cand ar putea urma atacul dupa vro 10-15 pesti prinsi :oops: lasa lingurile si alte bazaconii, incearca sa atingi fundul apei cu jigu :wink:
La pestii de acolo trebuie jiguri, nu glume... insa din pacate se prinde si acolo din ce in ce mai putin... daca acuma cativa ani o echipa formata din 2 pescari a prins 80-100 buc cu o greutate medie de 20 kg in 6 zile, anul aceasta pana acum abia 10-15 buc dintre care cel mai mare abia de 35 kg(maruntisurile de 2-3 kg nu se socotesc) ...pe aceleasi ape in conditii similare. Si pestii toti au fost eliberati neconditionat indiferent ca avea 1 kg sau 40 kg ....

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 12 Apr 2011, 17:13

kzoli, cand dai la somn nu faci rabat la calitate , gamakatsu 4/0 5/0 si gume compacte ce se lanseaza departe (ex Kopyto) si cad repede (pentru suvoaie mai serioase) aduc rezultate si la somn dar si la avat, poate salau(daca e in zona) :wink:

P.S. imi place ca esti plimbat si ai viziune a ce trebe unde trebe :wink:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 12 Apr 2011, 17:51

pikeman scrie:damdeondule , baga tu un jiging cu naluci de 6-9 cm pe jig de 18-28 gr (nu pot estima din poza cat de tare curge acolo) intelegi tu, sa cada perfect, si ai sa vezi ca ajungi sa iti dai seama si de momentul exact cand ar putea urma atacul dupa vro 10-15 pesti prinsi :oops: lasa lingurile si alte bazaconii, incearca sa atingi fundul apei cu jigu :wink:
pikeman ... nu ma pricep deloc la jiguri si greutati insa la cat de puternic e curentul si la halul in care fierbe apa sunt de parere ca trebuie sa sar cu jigul de 40 de grame linistit ...

am incercat cu ceva de pe la Owner de 14 grame parca si si cu un cauciuc de 10 dar nu am avut nici o sansa in locul ala ...

o sa ma inarmez si cu ceva mai greu ... :lol:

Scrie răspuns