Somnul la artificiale

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 17 Mar 2011, 20:43

CataZander scrie: langa intrarea unui banc de pesti prada in zona un rol important il are si mod de nivel... o mica mod de debit sau nivel cauzata de baraj i scoate din letargie.
Foarte corect :wink: cand creste debitul apei creste si pofta pestiilor ... o explicatie ar fi : datorita faptului ca apa poate aduce multa "mancare", iar nu in ultimul rand albiturile se retrag din suvoaie puternice in locuri mai linistite unde deja sunt asteptate de rapitori, orice apa in crestere e foarte buna la pescuitul somnului cateva ore sau maxim 1 zi , dupa care e mai greu de localizat, cele mai bune locuri sunt confluentele unde apa mai murdara se amesteca cu apa curata pe linia acestor ape este imposibil sa nu prindeti macar un somn frumos. am cateva prieteni care se duc la pescuit doar cand oamenii obisnuiti "urca pe podul casei ", adica cand vine viitura ei prind bine, dar gusturile nu se discuta...
Cat despre prohibitia la somn este foarte discutabil, nu se poate pune o data excta, daca temperatura apei atinge gradele respective in cateva zile depune icrele, daca se raceste vremea este capabil sa amane depunerea pana cand temperatura va fi potrivita.... conform vorbelor batraniilor incepe sa manance bine cand mugurii salciei sunt ca marimea unui urechi de soareci, insa cu schimbariile acestea de vreme nu se stie... am prins stiuci prin toamna ca curgeau icrele din ei ...

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 17 Mar 2011, 20:48

batraniilor incepe sa manance bine cand mugurii salciei sunt ca marimea unui urechi de soarec
eu am vazut deja muguri in acest uichend dar somni nu cred ca sunt activi
cam ce temperatura ar trebui sa aive apa sa inceapa somnu?uni spun cam 7-8g?

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 17 Mar 2011, 21:20

kzoli scrie:
CataZander scrie: langa intrarea unui banc de pesti prada in zona un rol important il are si mod de nivel... o mica mod de debit sau nivel cauzata de baraj i scoate din letargie.
Foarte corect :wink: cand creste debitul apei creste si pofta pestiilor ... o explicatie ar fi : datorita faptului ca apa poate aduce multa "mancare", iar nu in ultimul rand albiturile se retrag din suvoaie puternice in locuri mai linistite unde deja sunt asteptate de rapitori, orice apa in crestere e foarte buna la pescuitul somnului cateva ore sau maxim 1 zi , dupa care e mai greu de localizat, cele mai bune locuri sunt confluentele unde apa mai murdara se amesteca cu apa curata pe linia acestor ape este imposibil sa nu prindeti macar un somn frumos. am cateva prieteni care se duc la pescuit doar cand oamenii obisnuiti "urca pe podul casei ", adica cand vine viitura ei prind bine, dar gusturile nu se discuta...
Cat despre prohibitia la somn este foarte discutabil, nu se poate pune o data excta, daca temperatura apei atinge gradele respective in cateva zile depune icrele, daca se raceste vremea este capabil sa amane depunerea pana cand temperatura va fi potrivita.... conform vorbelor batraniilor incepe sa manance bine cand mugurii salciei sunt ca marimea unui urechi de soareci, insa cu schimbariile acestea de vreme nu se stie... am prins stiuci prin toamna ca curgeau icrele din ei ...

Sincer a-si fi curios de comportamentul somnului pe baraje.Cred ca pe rau e una si pe lacuri altceva.Poate Tudor,sau cei care au prins frecvent in asemenea locuri ne pot zice cate ceva.Oare noaptea,vin mai aproape de mal in zone cu apa mica sau prefera sa ramana si sa vaneze in buza gropilor?

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 17 Mar 2011, 22:13

Noaptea am prins si in apa de doua palme pesti frumosi care au venit dupa albituri, atat pe rau cat si pe balta, mai ales ca caut doar in zonele de langa mal cu apa mica unde ies dupa albituri sau in locuri unde albiturile se intorc in apa adanca de pe intinsura... in anumite perioade dupa fiecare piatra se ascunde cate un mustacios frumos, cat despre pescuitul pe baraje nu stiu multe detalii eu frecventez alte locuri , probabil sunt si acolo metode eficiente, nu de putine ori am vazut exemplare mari "dand din coada "din apele involburate a barajului.

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 11 Apr 2011, 20:41

UP :lol:
Bucuresti

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 11 Apr 2011, 21:16

feugen scrie:UP :lol:
Pacat ca e prohibitie... tocmai acum cand mananca pe nesaturate :cry:

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 11 Apr 2011, 21:57

Zoli , a inceput ceva miscare ?

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 12 Apr 2011, 06:08

pe la noi in zoma au inceput sa miste,am prins si eu 2 intr-o zi asa la 4-5 kg

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 12 Apr 2011, 07:13

A fost miscare, pana sa vina frigul aceasta ... acum s-au retras in adancuri ... cele mai bune locuri erau golfuri cu apa mica si "cozile de lacuri" :wink: .

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 12 Apr 2011, 07:52

Da , abia saptamana viitoare se pare ca se mai incalzeste . Pe rau e nasol cu racirile astea ( vant , schimbare de presiune ) mai ales in perioada asta .

Scrie răspuns