Somnul la artificiale

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 12 Apr 2011, 09:48

am incercat si eu vreo 2 ore duminica de dimineata sa dau de vreun somn dar nu am reusit sub nici o forma ... am schimbat lanseta si voblerele si am dat de niste avatei pana in 700 de grame doar ...

din pacate somnii erau acolo pentru ca i-am vazut intorcandu-se iarasi in curent de cateva ori dar nu am avut noroc inca sa iau vreunul in ciuda faptului ca am dat cu o gramada de oscilante si voblere ... :cry:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 12 Apr 2011, 10:36

Hmm ! Noroc ca nu ajung japcarii nostri pe acolo .

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 12 Apr 2011, 11:19

da ... mare noroc ca nu sunt jepcari cu toate ca am vazut ca in italia pescuitul cu parasuta e cat se poate de legal si vad o gramada de oameni pescuind in felul asta :shock:

asta e locul respecitv ... in zona marcata cu ovalul rosu se intorc ... daca are cineva vreo idee este binevenita ...

Imagine

am incercat cu voblere de la 7 la 14 cm, am incercat cu oscilante de la 7 grame la 38 pana in 9cm si oricum nu am reusit ... habar n-am ce sa le fac ... :lol:

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 12 Apr 2011, 11:36

Frumos rau , incearca si noaptea cu voblere zgomotoase care evolueaza imediat sub pelicula sau max . 0,5 m , gen skinner , boxer ...

Da ce vorbesc eu , si eu sunt ca si tine , anul asta sa aprofundez problema , pana acum au intrat doar accidental cand dadeam dupa avat si oricum nu am reusit sa conving nici unul sa pozeze :cry:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 12 Apr 2011, 11:38

d4md3od scrie:da ... mare noroc ca nu sunt jepcari cu toate ca am vazut ca in italia pescuitul cu parasuta e cat se poate de legal si vad o gramada de oameni pescuind in felul asta :shock:

asta e locul respecitv ... in zona marcata cu ovalul rosu se intorc ... daca are cineva vreo idee este binevenita ...

Imagine

am incercat cu voblere de la 7 la 14 cm, am incercat cu oscilante de la 7 grame la 38 pana in 9cm si oricum nu am reusit ... habar n-am ce sa le fac ... :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 12 Apr 2011, 11:39

din cate vad eu acolo se intoarce si apa.e cam ceea ce numim anafor.
incearca cu un popper mai mare pe care sa-l joci cat mai pe loc in zona aia.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 12 Apr 2011, 11:41

din cate vad eu acolo se intoarce si apa.e cam ceea ce numim anafor.
incearca cu un popper mai mare pe care sa-l joci cat mai pe loc in zona aia.
...gand la gand! ceva sa faca stropi :lol:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 12 Apr 2011, 11:45

Ar fi bine sa afli cam ce pesti "momeala" sunt in zona si sa te adaptezi la dimensiuniile aproximative, dar : Incerca cu shad rap de 9 cm, lanseaza usor si lasa restul sa faca curentul controleaza firul doar si sa fii pe faza la intepare... daca apa e adanca, in cateva secunde poate sa fie si la 10 m adancime, deci atentie la frana!!! Recupereaza incet 1-2 m si lasa-l sa duca curentul dupa care iarasi recuperand incet....ca si cum ar fi un pestisor obosit in curent .... un jointed SFC de 11 sau 13 probabil ar fi mai potrivit. Daca este permis pescuitul nocturn, e imposibil sa nu prinz dupa lasarea serii...
Am un coleg care pe asemenea locuri da exclusiv cu linguri mari si usoare(argintii sau albe) si prinde mai bine decat altii la vobler... dar gusturile nu se discuta :wink:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 12 Apr 2011, 12:14

merci fain de indicatii ...

din cate stiu eu, pe aici pescuitul este permis incepand cu o ora inainte de rasarit pana la o ora dupa asfintit ... deci pescuitul nocturn nu cred ca e o idee prea buna cu toate ca am vazut pescari care pescuiau peste noapte ..

ca si pesti momeala ... :roll: ... nu am vazut inca nici un pestisor prin apa aici, pescuiesc de un an jumate pe Po si inca nu am vazut vreun oblete sau orice alt pestisor mic ... in schimb (chiar ultima data cand am fost) am vazut pe langa mal zbatandu-se cam ametita si ranita la coada o platica pe care eu am aproximat-o la vreun kilogram ... am ramas masca acolo ... astia sa fie pestii prada pentru somn? pai atunci trebuie sa schimb echipamentul pentru a putea lansa un animal de vobler de peste 30 de centimetrii ... :lol: :lol: :lol:

astea sunt voblerele cu care am incercat :

Salmo Whitefish de 13
Salmo Perch de 14
Salmo Sting de 12
Storm Thunder Minnow 11-12 (nu stiu sigur cat are)
C'Ultiva Rippin Minnow 11-12 (nu stiu sigur cat are)
Rapala X-Rap de 10
Zalt Zam de 15-16 (nu stiu sigur cat are)

plus alt voblere tip minnow cu care am dat dupa avat sau lipless-uri gen RNR intre 7 si 10cm pe care nu pot sa le scriu ca imi va lua o ora sa le insir ...

in privinta oscilantelor nu prea pot sa zic ca sunt echipat ... am dat cu niste chestii gen Effzet de pe la vreo 12 grame pana la vreo 38 si niste oscilante gen castmaster pana in vreo 40 de grame ...

la popper sau WTD nu am dat ... adica am incercat dar nu poti sa le folosesti in curentul ala ca nu fac mai nimic la suprafata ...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 12 Apr 2011, 12:28

Din cate am inteles mancarea favorita e cafalo ul unde vezi bancuri de cafalo apar si mustaciosi , dar platica de juma de kill sau mai mare pe ancora e pestele preferat pe Po la montura de suprafata , sau ciortan, caras pana la chiar 2-3 kg... legat de baliza ...
Cateva informatii utile ptr unii.... : Pe raul Po in Italia(zona Borgoforte) este permis pescuitul nocturn, pe Ebro- Spania(Caspe-Mequinenza) intre orele 24-06 strict interzis pescuitul chiar si stationarea pe malul apei. La noi in Ro este prohibitie si daca te prinde... ,in Ungaria se poate pescui linistit la somn si in prohibitie pe tot timpul anului, atat pe lacurile interioare cat si pe ape curgatoare...

Scrie răspuns