Somnul la artificiale

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
sorin_sorin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sorin_sorin » 08 Mar 2011, 19:43

sorinB scrie:
Adrian SB scrie: La Rnr-uri ati schimbat ancorele?
La alea de 7 cm si 8 cm chiar nu cred ca trebuie schimbate, sunt destul de tari, sunt VMC, ce altceva sa pui?
Sa nu fie probleme se pot verifica din cand in cand...

daca sunt ancore VMC cu bratz mic si deschidere mica,ar trebui schimbate.
prefer astfel de ancore...Owner ST-41 Treble Hooks (http://www.tackledirect.com/owner-st-41 ... hooks.html).

sunt mult mai bune decat orice vmc existente pe voblerele Rapala.atata doar ca le poate dezechilibra...
o naluca pe care o folosesc cu succes la somn este...2 linguri suprapuse(in total au cca.70-80gr).in apa se ating intre ele si scot un sunet foarte atragator pt somn .si daca mai armezi si un grub mare pe ancora,cresc sansele considerabil.

:D

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 08 Mar 2011, 19:59

M-am referit la VMC Rapala 4650, mi se par mult mai bune decat owner, alea 41 sunt cam groase dar sunt foarte rezistente, daca dai special dupa somn merita sa echipezi voblerul, daca nu, VMC 4650 sunt bune la orice :wink:
Nu e rea ideea cu cele 2 linguri, cred ca o sa incerc si eu, dar am vazut parca niste linguri duble de la DAM...
Numa' bine.

sorin_sorin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sorin_sorin » 08 Mar 2011, 20:18

sorinB scrie:M-am referit la VMC Rapala 4650, mi se par mult mai bune decat owner, alea 41 sunt cam groase dar sunt foarte rezistente, daca dai special dupa somn merita sa echipezi voblerul, daca nu, VMC 4650 sunt bune la orice :wink:
Nu e rea ideea cu cele 2 linguri, cred ca o sa incerc si eu, dar am vazut parca niste linguri duble de la DAM...
Numa' bine.
VMC Rapala 4650- zic ca sunt slabe aceste ancore pt. somn(sorry,e parerea mea).in plus,cele mai multe dintre ele trebuie ascutite cu pila fina diamantata pentru ca "patineaza" pe unghie.la pescuitul somnului nu se admite asa ceva ! si asa e greu de "dat teapa" in buza groasa a somnului,iar o ancora putin ascutita e ultimul lucru de care e nevoie.
niciodata nu voi folosi ancore slabe si putin ascutite cand pescuiesc la somn.pana la urma ,ancora/carligul e primul accesoriu care te desparte sau apropie de peste,cu atat mai mult cand dai dupa somn.sigur,se presupune ca tot ansamblu cu care pescuiesti e special pt asa ceva.

lingurile de care spui de la firma DAM sunt bune .le-am incercat pe alea mari de 100gr si au dat rezultate(cu 2 cifre... :lol: ).

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 08 Mar 2011, 21:54

PETREMAN scrie:Dar cu Flap Jack de la StrikePro ati incercat , cele de 7 cm/ 21,8 gr si cele de 9 cm/31,9 gr, intreb daca ar merge la somn ca eu cu deastea am prins stiuca la greu, ele incep da la 4 cm/6gr ,6,5 cm/13,6 gr si se termina cu alea de sus. Am prins cu ele avat , biban si salau doar nemernicul asta de mustacios nu a vrut ...poate nu am prins eu .....voi?
bineinteles cine foloseste modelul asta de vobler. :bere:
unde ai gasit modelele de 21.8 si 31.9gr?? te rog un raspuns daca se poate, ori aici ori pe MP.
d4md3od scrie:.....ar mai fi Yo-Zuri Livebait Minnow......
caut demult acest vobler, ma poti ajuta cu un exemplar macar sau o achizitie de undeva??

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 08 Mar 2011, 22:06

adiwolf scrie:
PETREMAN scrie:Dar cu Flap Jack de la StrikePro ati incercat , cele de 7 cm/ 21,8 gr si cele de 9 cm/31,9 gr, intreb daca ar merge la somn ca eu cu deastea am prins stiuca la greu, ele incep da la 4 cm/6gr ,6,5 cm/13,6 gr si se termina cu alea de sus. Am prins cu ele avat , biban si salau doar nemernicul asta de mustacios nu a vrut ...poate nu am prins eu .....voi?
unde ai gasit modelele de 21.8 si 31.9gr?? te rog un raspuns daca se poate, ori aici ori pe MP.
d4md3od scrie:.....ar mai fi Yo-Zuri Livebait Minnow......
caut demult acest vobler, ma poti ajuta cu un exemplar macar sau o achizitie de undeva??
Fishshop.ro

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 08 Mar 2011, 22:06

adiwolf scrie:livebait minnow

Adi, vorbeste cu Ilarion (IlieNeamt), caci la el parca am vazut cel putin o bucata

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 08 Mar 2011, 22:10

pe fishop este doar o singura bucata pe acre am comandato acuma 2 ani sau 1.5ani - nici in ziua de astazi nu a venit :lol: (stocul ala nu cred ca este real)

dar de restul, stiti ceva??

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 08 Mar 2011, 22:40

adiwolf scrie: caut demult acest vobler, ma poti ajuta cu un exemplar macar sau o achizitie de undeva??
salut Adiwolf ... imi pare sincer rau dar nu am cum sa te ajut ... am avut si eu doar unul (si ala cumparat la mana a 2-a) pe care l-am pierdut acum vreo 3 saptamani ... de atunci caut si eu pe aici pe mai multe site-uri dar nu am gasit ... imi pare rau inca o data ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

PETREMAN
junior
junior

Mesaj de PETREMAN » 08 Mar 2011, 22:41

adiwolf scrie:

Iti trimit MP ca sunt mai multe mag si zice adminu ca fac reclama. :wink:

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 08 Mar 2011, 22:43

Scrie răspuns