Somnul la artificiale

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 09 Mar 2011, 21:34

PETREMAN scrie: E clar ...concurenta mare la mustaciosi :lol: sa vedem ce rezultate o sa avem anu asta . Eu vreau sa incerc si pescuitul la clonc ....trebuie sa-l gasesc cumva :wink: :lol: :lol:
nu, eu n-am concurenta :lol:
secretul sta in norocul fiecaruia, mai putin in naluci :D
cloncul nu ma atrage, e ca la stationar...

kzoli
veteran
veteran

Re: somn la naluci

Mesaj de kzoli » 09 Mar 2011, 21:56

stradic scrie:Multi pescuiesc de foame kzoli ! :evil: [/b]
Da unii mor de foame cu L 200, Nissan, X 6 si alte minunatii, barci de 50.000 euro ...

danstiucaru
veteran
veteran

Re: somn la naluci

Mesaj de danstiucaru » 09 Mar 2011, 21:58

stradic scrie:Cu Salmo Ziper ati incercat careva? Eu am prins si la acest ratling! :idea:
la salmo zipper am prins eu somn...mie imi place tare mult aceasta naluca...vo recomand..am pescuit cu ea si sub centrala unde apa curege tare si era destul de greu in ultimi metri de pe langa dale de recuperat,in larg insa e bun ca il recuperz incet si bate f .bine ,am prins si avat si am ratat si o stiuca(care la mine era record) pe o balta cu apa adanca
eu zic cai bun :D

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 10 Mar 2011, 10:47

da e bun zipperul am prins si eu ceva somotei si avati cu el,dar i-am schimbat ancorele mi se pareau prea mici pt marimea voblerului si am avut ceva rateuri ,dupa ce le-am schimbat nu am mai avut rateuri

goodfishing
junior
junior

Mesaj de goodfishing » 10 Mar 2011, 19:26

Eu zic ca toate lipless-urile sunt bune la somn cu conditia sa sti sa le "manevrezi", fiecare cere un mod aparte, specific de recuperare. Unele mai in viteza altele mai lent. Personal am avut succes cu Lucky Craft seria LV 300 si cu Yo-zuri Rattl'n Vibe dar nici Rapala jointed minnows de 11 si 13 cm n-au ramas fara rezultat.
da era sa uit de clackingu de la rapala...bestial la somn dar si avat, salau..stiuca..
Oare nu-ti mai amintesti,Vorba din batrani lasata?Din betie te trezesti,Din prostie niciodata ; Pastorel

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 10 Mar 2011, 23:29

clackingu il folosesc multi dintre cunoscuti mei eu insa mam dat pe xcalibur xr75,ele sunt asemanatoare dar mie imi place xr mai mult

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 10 Mar 2011, 23:30

danstiucaru scrie:clackingu il folosesc multi dintre cunoscuti mei eu insa mam dat pe xcalibur xr75,ele sunt asemanatoare dar mie imi place xr mai mult
Sunt si mai rezistente Dane, sa vezi cum stau somnii cu gura cascata dupa ele... :lol: :lol:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 11 Mar 2011, 00:12

Mah Dane,tu ai prins somn la Xcalibur sau Salmo Zipper pana la urma? :lol:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 11 Mar 2011, 00:19

Personal consider ca Cluching Rupu ala e o porcarie pentru cei care stiu a pescui , si multe alte voblere rattling. Ideea e ca alea le incerci in anumite conditii si in anumite zone, insa de foarte multe ori pestii nu sunt receptivi (datorita presiunii pe apa) la asemenea stimuli.

De exemplu pe Olt sunt multi natarai care dau cu d'astea, si prind, normal, rata nu e prea grozava fata de alte naluci, dar ei nu realizeaza ca in anumite momente mai trebuie o pauza in a stresa si a pune presiune pe apa cu vibratoarele alea, cam 90% le folosesc fara cap. Vin pe apa, scot Clacking rapu si dau pana le cade mana , iar cei de langa ei au de suferit . Da' nu , astia daca vad ca nu mere la Clackin, scot RNR, Livebait etc , etc

Cei ala Jointed de la Rapala? cei ala shad? :lol: :lol: :lol:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 11 Mar 2011, 00:23

P.S. am prins un singur somn la Bagley :lol: :lol: :lol: in materie de voblere rattlin-lipless, am mai vazut la clackin si RNR luati :)

Scrie răspuns