pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
kzoli
- veteran

rine scrie:am tot ezitat sa postez dar... noaptea la popper ?
a mai prins cineva?
Are salmo ceva cu propeler
http://www.overstockbait.com/ProductDet ... ck=387&387 ... tras incet face ravagii in noptile de vara, parca explodeaza apa cand absoarbe de la suprafata... cand este mai mofturos si nu pune botul nu simt, decat o usoara stopare a naluci, sau nici atat, de obicei vine cu naluca spre tine si e greu de "agatat".
Am incercat cu Rapala de 5 si 7 cm sunt foarte bune dar una de 5 kg face prapad voblerul... ma refer la acest model
http://www.totalfishing.ro/popper-rapal ... -5804.html
-
bogdan_mihu
- senior

PETREMAN scrie:bogdan_mihu scrie:salmo perch e un vobler excelent mai ales culoarea ft am prins cu el o gramada de somotei ceva salai si avati in special seara sau noaptea
Am cautat pa net salmo perch culoarea ft si nu am gasit ,daca este prescurtarea de la fire tiger am gasit doar la salmo whitefish ft la perch ar fi gt ,despre asta e vb? si care lungime ..de 8 sau de 12 cm ?
eu pe ala de 8 fire tiger am prins bine
-
kzoli
- veteran

Cu ceva asemanator cu imaginea nr 2 am prins avat "sub salcii "aproape una dupa alta... am lansat sub brat si la a doua smucitura era pe naluca...bupa 25-30 minute de pauza se linistea apa si iarasi prindeam una ..nu erau mari in jur de 1 kg 1,5 dar era distractiv...
-
kzoli
- veteran

Apropo de naluci, ce tipuri recomandati pentru suvoaie, ape repezi pe canale ? naluci de 7-14 cm care sa lucreze in curent puternic...
-
anem
- veteran

kzoli scrie:Apropo de naluci, ce tipuri recomandati pentru suvoaie, ape repezi pe canale ? naluci de 7-14 cm care sa lucreze in curent puternic...
intrebi de voblere pentru somn sau pentru avat? ... intreb pentru ca in ultimul post pomeneai de avati luati la poperul de la rapala ...
si acum vin si eu cu o intrebare in legatura cu un Predatek de 8cm (parca Boomerang se cheama) in varianta aia super super deep runner ... adica are o barbeta mult mai mare si mai lata decat voblerul si din cate am vazut pe apa de vreo 5 metrii rascaiam tot fundul cu el ... a avut cineva rezultate cu asa ceva la somn in mod special ... din cate am vazut sta tare bine in curent cu toate ca iti face lanseta la aproape 90 de grade ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
kzoli
- veteran

d4md3od scrie:kzoli scrie:Apropo de naluci, ce tipuri recomandati pentru suvoaie, ape repezi pe canale ? naluci de 7-14 cm care sa lucreze in curent puternic...
intrebi de voblere pentru somn sau pentru avat? ... intreb pentru ca in ultimul post pomeneai de avati luati la poperul de la rapala ...
si acum vin si eu cu o intrebare in legatura cu un Predatek de 8cm (parca Boomerang se cheama) in varianta aia super super deep runner ... adica are o barbeta mult mai mare si mai lata decat voblerul si din cate am vazut pe apa de vreo 5 metrii rascaiam tot fundul cu el ... a avut cineva rezultate cu asa ceva la somn in mod special ... din cate am vazut sta tare bine in curent cu toate ca iti face lanseta la aproape 90 de grade ...
Voblere sa fie intre 7 si 14 cm apoi o sa vad ce intra pe ele.... Am predatek SDR super deep runner, ajunge la 5-6 m masurat cu sonarul ,dar ai nevoie de o lanseta puternica fiindca vibreaza de te ametesti

sta in curent dar trepideaza de se misca toata barca, am dat la somn dar nu am prins cu acest model never, poate am insistat prea putin... daca e vorba de pradatek,atunci jindvick de 8 sau sand viper de 14, altele nu prea au rezultat, din seria shallow am prins clean si avat dar cam atat.
Cu voblere eu personal prefer sa caut mustaciosul seara, noaptea sau la inundatii cand se ridica la suprafata si cauta hrana si in timpul zilei, in rest e mai sigur si rentabil plasticele ca sunt mai ieftine si cand la o partida "scapi" 7-8 voblere, pe criza asta.... nu-ti mai arde de pescuit...
Iar pesti se afla intotdeaunea in cele mai dificile locuri posibile... unde este imposibil sa nu lasi cateva naluci.
-
anem
- veteran

merci de raspuns in privinta Predatek-ului aluia ... sunt in cautare de niste artificiale dedicate somnului ca vreau sa incerc si eu sa dau de el ... inca nu am pescuit pana acum special dupa el dar de anul asta m-am echipat corespunzator si sper sa il gasesc ...
din voblerele pe care le-am incercat eu si imi plac cum merg pe curent as putea aminti de clasicul Thrill de la Salmo, de Sting de 9 sau 12 cm de la acelasi producator (preferabil varianta suspending), ar mai fi Executorul de 9 varianta Shalow Runner (asta opune rezistenta destul de mare la tractiune), imi mai place cum merge pe curent si la recuperare foarte discontinua un Jackall de vreo 10 cm care cred ca se numeste Smash Minnow parca, ar mai fi Yo-Zuri Livebait Minnow care sta bine in curent plus altele care sincer nu imi trec prin minte momentan si nu le am langa mine sa imi amintesc de ele ... aaa, ar mai fi de amintit cam tot ce se numeste Vibe (asemanator clasicului RNR de la Rapala) care au stabilitate buna pe curent ...
si inca o intrebare ...

... din cate am citit pe aici preferabil la somn ar fi voblerele cu bile ... e o chestie generala sau merg la fel de bine si cele fara bile? ... intreb asta pentru ca sunt anumite seri sau nopti in care e atat de liniste pe apa, nici un val, nici un sunet si daca arunc in apa un vobler care zornaie mi frica sa nu sperii pestii cu el auzindu-l chiar eu de la 25-30 de metrii departare ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
MANU_82
- veteran

printre voblerele de somn cu care am prins cativa,ce-i drept somotei pana in 6 kg,este Rapala Clackin Rap de 8cm 25g
oare sa nu intre mai mari pe acest vobler(nu-mi vine sa cred,dar...) sau doar o coincidenta,cred...!?

-
kzoli
- veteran

Poate este o coincidenta dar mustaciosii prefera voblerele mai mici in comparatie cu stiuca, la care cu cat este mai mare cu atat mai bine. Primavara-vara voblere de 5-7-9 cm, sfarsitul verii- toamna, voblere 11-13-15 cm... astea noaptea si in apropierea malurilor sau a pragurilor langa stuf, unde vaneaza ...( acolo am incercat cel mai des)
Eficienta unei naluci depinde foarte mult si de dimensiunea albituriilor din zona in care se hraneste mustaciosul... erau locuri unde incercam cu voblere de 9 cm si nu am prins nimic, cand am schimbat la ssr de 5 cm, am prins una dupa alta vre-o 3-4 bucati si era si invers ... trebuie experimentat si incercat in continuu... sunt anumite zone, portiuni unde cu un anumit tip de vobler am atacuri aproape de fiecare data si in alte locuri cu acelasi naluci la acelasi specii nici un tac...
Vobler universal nu exista, voblere cu bile sunt folosite mai ales in ape tulburi din cate am observat noaptea pescuind la suprafata cele cu bile sunt mai neproductive... dar probabil difera de la o zona la alta...