scobar la artificiale. ce si cum?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 19 Ian 2005, 00:50

Paul scrie:
Michael scrie:N-am mai auzit pana acum de "morunas".Cum e?
Morunasul este cumva un fel de "corcitura" intre platica si scobar? Adica seamana cu platica la corp (ceva mai alungit) dar la gura seamana nitel cu scobarul?
Nu.Ala despre care spui tu la noi in Banat ii spune 'Lugojana' .Morunasul nu e corcitura.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 19 Ian 2005, 08:39

Mugurstefan scrie:
Morunasul este cumva un fel de "corcitura" intre platica si scobar? Adica seamana cu platica la corp (ceva mai alungit) dar la gura seamana nitel cu scobarul?
Nu.Ala despre care spui tu la noi in Banat ii spune 'Lugojana' .Morunasul nu e corcitura.
Probabil pe-aici ar trebui sa se numeasca iesean :)

tapu2tachita
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tapu2tachita » 27 Mar 2005, 17:48

haideti mai acuma sa va vad eu am 14 ani si prind scobar de 800 gr. pe o balta fara taxa cate 20 buc. pe zi.....nu glumesc lasati toate chestile slabe rotative inmuiati niste paine cu vanilie cam o juma de galeata cu paine si 4 sticlute cu vanilie momiti bine locul in care banuiti ca este scobar in sezonul asta il vedeti ca sare de rupe mai ales in amiaza batul sa fie lung si pluta creion......momitul va aduce si puiet :twisted: :shock: eu il prind foarte usor pe balta care merg nu vo pot spune ....prind sa nu exagerez cam 16 buc . de la 8:00 pana pe la vreo 16:00 ca atata ma lasa mama asta ii momeala ieftina si mai buna ca orice rotitoare ca si eu pescuiesc cu woblere da la clean unde pescuiesc secret !!!!! in rest numa bine :shock: :!: :!:
ovidiu

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 27 Mar 2005, 20:59

Ovidiu,

Eu nu am auzit sa existe scobar in balti,probabil o fii o noua specie de scobar de care nu am auzit eu (si am prins destui scobari la viata mea si am si eu 14 ani +f. multe zile,nu mai tin minte cate)

Jean Scurtu

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 27 Mar 2005, 21:38

si pe lacul de acumulare de la Bicaz se prinde scobar.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 28 Mar 2005, 07:23

eugend scrie:si pe lacul de acumulare de la Bicaz se prinde scobar.
Eugend,

Dupa cat mai tin eu minte, in limba romana "lac de acumulare" nu e egal cu "balta",poate dupa '89 s-au schimbat denumirile si eu fiind peste mari si tari nu mai sunt la curent cu noutatile....

Si in BIHOR pe lacul de acumulare de la Tileagd se prinde scobar si nu unul....

Jean Scurtu

tapu2tachita
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tapu2tachita » 30 Mar 2005, 08:31

ba voi ma calcati pe nervi asa ca va dau niste indicii la 5 m de somes este o balta ..... ii ful cu caras,crap,scobar,ten si clean si si biban eu merg des acolo pt ca captura este intot deauna bogata uneori somesul iese si repopuleaza balta intelegeti si scobarul sa adaptat balta rezulta in urma unei escavatii dupa pietris............vati putea numi fiecare Toma necredinciosul primavara te duci linistit fara taxa si prinzi scobar daca va palce bine daca nu iara bine............ o domnul jean scurtu am vazut capturile dvs. si va respect dar aicea gresiti balta exista,....si este plina de peste.... dar daca voi dezvalui identitatea si locul unde este pe acest site unde sunt 400 de pescari sau mai multi va dati seama ca o sa fie ca la ciurrila bat langa bat oricum eu nu mai pescuiesc pe balta acum pescuiesc pe somes am sa aduc niste poze facute de un preten la o captura adevarata de caras 20 buc de caras cam 200-600gr . Acum am si eu o intrebare spunetimi un wobler care sal satisfaca in anotimpul asta pe clean????Si ce parere aveti despre aceasta momeala : Melcul fara cochilie? ar da rezultate pe somes?
TOATA STIMA SI RESPECTUL!!!!OVIDEL ALA MIC 8) :roll:
ovidiu

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 30 Mar 2005, 08:56

mai Ovidel ala mic, ar fi cazul sa fii mai politicos. E totusi o diferenta semnificativa de varstaintre tine si cei care "te calca pe nervi". eu te sfatuiesc sa ai grija de nervii tai.
Si ca sa te lamuresti, nu cred ca exista cineva care sa mearga special la pescuit de scobar cu artificiale. E vorba de capturi accidentale. Cine vrea sa prinda scobar, cred ca stie la ce se poate prinde acest peste. Cer spui tu acolo cu paine si vanilie e valabil pt. locul respectiv. Asa s-au invatat. Incearca asta pe Crisul Negru sa vad cate bucati prinzi. Pe Cris se prinde cel mai bine la arpacas.
In concluzie, schimba-ti locul de pescuit si sa ne spui si noua ce capturi ai avut.

PS. carasul nu cred ca e interesant in aceasta discutie, mai bine zis, nu pe acest site.
parerea mea... :twisted:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

eugend
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de eugend » 31 Mar 2005, 19:32

concluzie: nu-l lasa sa moara ca sa nu te lase sa traiesti.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 02 Apr 2005, 06:15

@Ovidel,

Eu nu am vrut sa te contrazic,doar acum m-am lamurit,balta ta nu e o balta normala deoarece ajunge la panza freatica,are intr-un fel comunicare cu Somesul si fiind de fapt o fosta balastiera sunt alte conditii comparativ cu balta ce mai mult are fund namolos decat pietros cum e cazul asa zisei balti in care pescuiesti.
Bine faci ca nu spui unde pescuiesti,inteleg de ce,ba chiar mai mult il voi contrazice pe Adi Lucu,poti prinde scobar la paine cu vanile si pe CRISURI,doar ca obletul de aici nu prea ii da sansa scobarului sa ajunga la paine,ba chiar mai mult a inceput sa-i placa si arpacasul(normal ,galben,rosu etc.)

Jean Scurtu

Scrie răspuns