pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
fff
- senior

Mai Bogdans, fara suparare, unde ai vazut tu "buburuza, viespe" sau mai stiu eu ce drek de insecta sa inoate SUB apa? PE apa, da, se chinuie saracele

. Apai daca insectele astea nu inoata sub apa, cum Doamne iarta-ma le imita rotativele (care actioneaza NUMAI sub apa)???
P.S. sa stii ca rotativa E O NALUCA STRALUCITA LA STIUCA ba chiar uneori e singura cu care poti avea rezultate ...
P.P.S. streamerele tocmai PESTISORII ii imita ...
-
bogdans
- senior

O fi mai fratzilor daca voi ziceti!!!
Eu am zis ca asta-i parerea mea, ca imita niste ganganii mai mult decat un peste, si mi-o mentin, in ciuda argumetelor voastre!
Daca voi ziceti ca are ceva din evolutia, forma etc a unui pestisor inseamna ca eu am inceput sa percep cu linia laterala si nu mai vad bine
Acuma vreti sa si zbarnaie exact la suprafata apei de parca pestele ala-i chiar asa de dashtept sa-si dea seama de fals
-
paul
- Moderator

-
fff scrie:P.S. sa stii ca rotativa E O NALUCA STRALUCITA LA STIUCA ba chiar uneori e singura cu care poti avea rezultate ...
P.P.S. streamerele tocmai PESTISORII ii imita ...
Devonul ce este?
Referitor la pescuitul scobarului la artificiale, stiu sigur ca s-au mai prins la muste artificiale, dar mai rar.
-
todi
- veteran

-
Cristi, au incetat sa mai polueze apa? Ai idee ce inseamna un proces complet de epurare? trepte mecanice, chimice, biologice?
Combinatul nostru trateaza EXCLUSIV mecanic, si cu asta am spus tot. Pestele din Jiu aval de Craiova s'a obisnuit, si traieste bine mersi. De ce crezi ca nu mai urca fitofagii cum urcau cand n'a mers Combinatul?
M'as bucura sa nu mai aud ca se duc pescarii in zona Combinatului, indiferent cat de mult peste s'ar prinde. Sa nu mai zic si de apa calda de la Termo, care tot apa uzata se numeste.
Du'te la barajul de la Isalnita, eu numai acolo pescuiesc pe Jiu, si o sa ai partide mai reusite si poti sa mananci pestele linistit.
Mai vorbim, numai bine!
-
fff
- senior

"Ce crezi c-au avut in cap producatorii aia cand au decorat paleta in halul asta?"
Sigur s-au gandit la un mutant de Drosophila melanogaster, seamana izbitor

-
bogdans
- senior

sau la un oblete din Congo cu pojar

-
zvic
- veteran

Pai eu nu stiu ce sa zic dar cand vad cate un card de bibanasi cum urmaresc cate o rotativa exact ca niste copii ce fug dupa minge prin fata blocului, se intrec intre ei, se imping ... eu cred ca e ca si o jucarie noua - toti sunt curiosi sa vada ce este si hatz - sar pe ea

-
Michael
- Moderator

Bogdans:sa stii ca ai dreptate

In general,rotativele imita o vietate cazuta in apa,care se zbate sa supravietuiasca,ba chiar modelele mai mici au pattern-uri care imita imita diferite insecte.De multe ori am avut mai mare succes la clean cu rotativa,decat cu microvobler,tocmai datorita "zbarnaielii" produse de rotativele mici.Chiar si rotativele mai mari,care merg bine la stiuca,imita anumite vietati,chiar si terestre(se stie ca stiuca ataca si rozatoare care ajung in apa).Asa ca...stim noi ce stim