Morunasul este cumva un fel de "corcitura" intre platica si scobar? Adica seamana cu platica la corp (ceva mai alungit) dar la gura seamana nitel cu scobarul?Michael scrie:N-am mai auzit pana acum de "morunas".Cum e?
scobar la artificiale. ce si cum?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Morunasul nu este corcitura intre platica si scobar,face parte din familia Cyprinidae-lor(din care face parte si Ciprinus Carpio,adica crapul) si daca mai retin bine ,denumirea lui latina este Vimba Vimba.Paul scrie:Morunasul este cumva un fel de "corcitura" intre platica si scobar? Adica seamana cu platica la corp (ceva mai alungit) dar la gura seamana nitel cu scobarul?Michael scrie:N-am mai auzit pana acum de "morunas".Cum e?
Gura pestelui e situata in partea inferioara a capului,dovada ca se hraneste pe fundul apei ca si la scobarul,diferenta este ca sobarul are gura taiata drept pe cand la morunas e sa zicem ca un semicerc si botul mai alungit.
Ca forma aduce un pic cu platica ,dar nu e atat de lat si e mai lung,seamana mai mult cu white bass-ul pe care il pescuiesc eu aici.
Nu e peste rapitor (exceptia intareste regula)iar pescuitul lui e la fel de fin ca al scobarului.
Jean Scurtu
-
- utilizator nou
Despre scobar pe Jiu
Salutare.Sunt Cristy din Craiova si din copilarie pescuiesc pe malurile Jiului.Pot sa va spun ca in aceasta perioada a anului scobarul merge f. bine la mamaliga clasica( fara arome, doar putin colorant sa-i dea un galben aprins ) si mai merge bine la rama rosie si subtire ( de balegar ).
Zona cea mai buna acum este conducta de evacuare care iese din Combinatul Petrom.Au incetat sa mai polueze apa si totul e ok.Poti sa ai o partida reusita la scobar.In medie se prind cate 12-15 exemplare cu greutati intre 250-400 grame, pana la ora 14 dupa amiaza.Problema e ca trebuie sa vii f. devreme ca sa prinzi un loc bun pe malul apei.In rest, peste este....
FIR INTINS!!!
Zona cea mai buna acum este conducta de evacuare care iese din Combinatul Petrom.Au incetat sa mai polueze apa si totul e ok.Poti sa ai o partida reusita la scobar.In medie se prind cate 12-15 exemplare cu greutati intre 250-400 grame, pana la ora 14 dupa amiaza.Problema e ca trebuie sa vii f. devreme ca sa prinzi un loc bun pe malul apei.In rest, peste este....
FIR INTINS!!!
sunteti cei mai tari
Eu cred ca lingurita rotativa a fost conceputa de fapt sa imite o insecta cu aripi care se zbate in apa (doar cred) pe mine la asta ma duce cu gandul evolutia ei (mai mult decat la un pestisor) , si probabil asa se explica si capturi de pesti care nu se hranesc cu alti pesti in mod regulat dar care muscaresc sau mananca tot felul de ganganii
...daca ati vazut o viespe, un bondar, o musca cazuta pe suprafata apei si care da din aripi, emite vibratii,unde, care se propaga si atrag rapitorii
Cred ca asa se explica si culorile tot mai fanteziste ale paletei(punctuletze, liniutze), corpul rotativei cu santurile uneori colorate (aduc a corp de viespe), margele, penajul de pe tripla etc
...daca ati vazut o viespe, un bondar, o musca cazuta pe suprafata apei si care da din aripi, emite vibratii,unde, care se propaga si atrag rapitorii
Cred ca asa se explica si culorile tot mai fanteziste ale paletei(punctuletze, liniutze), corpul rotativei cu santurile uneori colorate (aduc a corp de viespe), margele, penajul de pe tripla etc
SF, eu n-am vazut asa ceva, dar nici scobar sa manance peste mic..si oricum rotativa nu e vreo naluca stralucita la stiuca
Dar de stiuca la streamere ai auzit? Alea seamana a pestisor?
Si ia uita-te la poza asta
http://www.pescuitul.ro/img/mepps/elixr.jpg
Si de exemplu blackfury imita un fel de buburuza, gandac..
Dar de stiuca la streamere ai auzit? Alea seamana a pestisor?
Si ia uita-te la poza asta
http://www.pescuitul.ro/img/mepps/elixr.jpg
Si de exemplu blackfury imita un fel de buburuza, gandac..