scobar la artificiale. ce si cum?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Salut! Acum am vazut acest topic, pesemne eram in concediu cand s-a deschis. Unde pescuiesc eu de obicei in concedii si/sau vacante este plin de scobari (raul Buzau). Chiar in concediul asta, apa fiind tulbure din ploi, am prins mai mult scobar si mreana decat clean.

Fir intins!
Da, este un peste pasnic, hranindu-se de obicei cu plancton de pe pietrele de pe albia raului. Merge prins foarte bine pe apa usor tulbure si crescuta, pe langa mal, la rama rosie de gunoi, la viermusi si arpacas. rezultate bune se obtin atunci cand se nadeste.(Un profesor de-al meu mi-a spus ca a prins pe Prut intr-o zi 40 Kg de scobar(!!)).Michael scrie:Si eu care credeam ca scobarul e pasnic...
Cu siguranta si Muresul e plin de scobari, mai ales ca acolo unde trage unul, e posibil sa prinzi multi, deoarece ei stau in grupuri surprinzatoare de marieugen scrie:am fost pe mures si am vazut prima data in viata scobari
Scobarul nu este un peste rapitor, dar am vazut scobar prins la musca artificiala. Personal am prins scobar la rama, viermusi, arpacas si, ocazional la boaba de porumb (dadeam la clean si mreana)MihaiV scrie:Se prind la voblere de 2 cm, galbene. Dar numai in anumite momente.
Scobarul isi dezvaluie prezenta, mai ales in zilele insorite si in apa limpede prin intoarcerile pe care le face pe partile laterale, lucind. Creste destul de marisor... s-a prins scobar la Buzau (care nu este un rau mare) si de 2 Kg.todi scrie:am vazut scobar in cluj pe somes, chiar la podul de la british council. dadeau unii dupa el, dar fara succes. oricum, din cate am prins eu si din cate am vazut, nu cresc mari scobarii.
Omul asta a prins scobar. No comment!Petru Dima scrie:Cat despre spiritul de luptator al scobarului, trebuie sa spun ca este un partener pe masura si nu se da batut cu una cu doua, cum se afirma de unul din cei participanti la aceasta discutie. Tinand cont de carligele mici, si buza superioara destul de moale, se intampla ca il pierdeai dupa primele tisniri.

Ma mir, de obicei scobarul se "lupta" destul de puternic, cel putin cei prinsi la pluta. Cand prindeam scobar la arpacas, la pluta, era imposibil sa nu faca balaceala pana sa ii scoti din apa. Nu e rapitor, dar oricum ramane un peste care ofera satisfactii pentru cel ce il cauta.MihaiV scrie:Duminica a prins varu meu un scobar de 41 cm la vobler YC de la Dawn (Paul Sas) de 3 cm, pe lacul Gilau (CJ). A fost f bleg (scobarul), lasandu-se tras pe suprafata apei pana la barca.
Fir intins!
Paul
Din cate imi dau eu seama,esti un bun cunoscator al scobarului.
Multumim pentru informatii.
Din cate imi dau eu seama,esti un bun cunoscator al scobarului.
Multumim pentru informatii.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Pentru putin! 
Cam cu astia trei pesti :clean, mreana, scobar) m-am "jucat" de mititel... N-am avut ce face, a trebuit sa-i invat
La scobar mai sunt inca multe de spus despre modalitatile de pescuit, comportament, etc, dar pentru cine doreste, sunt foarte dispus sa ii spun din ceea ce stiu
Fir intins!

Cam cu astia trei pesti :clean, mreana, scobar) m-am "jucat" de mititel... N-am avut ce face, a trebuit sa-i invat

La scobar mai sunt inca multe de spus despre modalitatile de pescuit, comportament, etc, dar pentru cine doreste, sunt foarte dispus sa ii spun din ceea ce stiu
Fir intins!
Sa stii ca odata am "muscat-o" bine de tot cu scobarul.Am fost la socrii mei la Lugoj,unde Timisul se desparte in doua brate,amandoua coborand in cascada cu pietris in aval.O zi intreaga am dat la zeci de rotative,crezand ca este clean.Asa cum ai spus tu,se lasau pe o parte,mai ales cu ochelari polarizanti,se vedeau clar,dar eu tot i-am confundat cu cleanul(vezi daca nu aveam ochelarii de vedere la mine?
).Abia spre seara ma intreaba un mosulica ce tot scotea la pluta:Ce tot dai cu prostiile alea la scobar ca inca nu a prins nimeni cu asa ceva?
Teapa.

Teapa.

Mda, nu, nu merge la rotativa... poate sa pice unul-doi, la rotative mici de tot. Cum am zis, am vazut un scobar luat la musca artificiala, dar si asa, ocazional.
Ce este mai frumos la scobar este faptul ca rar, foarte rar vei prinde scobar mic. De obicei trage de la marisor in sus.
Ca o adaugire.... in concediul asta am prins cel mai mult scobar / zi de cand ma stiu eu. Neavand norocul unei ape limpezi (sa dau dupa clean) am pescuit pe langa mal la plumb usor, culisant. O zi s-a dovedit mai deosebita decat celelalte, prinzand cateva mrenite si restul pana la ** Kg scobar. Partea mai proasta este ca am facut pozele dupa ce l-am curatat, si nu mai pare asa de "frumos", dar, pentru intarirea celor spuse voi reveni cu poze si am sa las la aprecierea celorlalti cantitatea. (sper sa iasa filmul
)
Dupa cum mai spunea cineva, este un pescuit de finete, dar cu siguranta cu un fir de 0.10 nu scoti un scobar de 1,5 Kg. (poate doar textil)
Merita incercat, chiar de catre pescarii de rapitor, cu siguranta le va oferi satisfactii.
Ce este mai frumos la scobar este faptul ca rar, foarte rar vei prinde scobar mic. De obicei trage de la marisor in sus.
Ca o adaugire.... in concediul asta am prins cel mai mult scobar / zi de cand ma stiu eu. Neavand norocul unei ape limpezi (sa dau dupa clean) am pescuit pe langa mal la plumb usor, culisant. O zi s-a dovedit mai deosebita decat celelalte, prinzand cateva mrenite si restul pana la ** Kg scobar. Partea mai proasta este ca am facut pozele dupa ce l-am curatat, si nu mai pare asa de "frumos", dar, pentru intarirea celor spuse voi reveni cu poze si am sa las la aprecierea celorlalti cantitatea. (sper sa iasa filmul

Dupa cum mai spunea cineva, este un pescuit de finete, dar cu siguranta cu un fir de 0.10 nu scoti un scobar de 1,5 Kg. (poate doar textil)
Merita incercat, chiar de catre pescarii de rapitor, cu siguranta le va oferi satisfactii.
Din pacate,ceea ce nu merge la naluca,nu-mi ofera nici o satisfactie.Eu nu pescuiesc cu momeli naturale,si pescuit static-nici atat.
[quote="Paul"] Scobarul nu este un peste rapitor, dar am vazut scobar prins la musca artificiala. Personal am prins scobar la rama, viermusi, arpacas si, ocazional la boaba de porumb (dadeam la clean si mreana)
[/quote]
Evident ca se prinde cel mai frecvent la momeli naturale. Daca stii cum, poti prinde bine si la musca artificiala, si nu intamplator. Asta nu-l face rapitor. Dar cand prinzi 5-6 scobari consecutiv la vobler, si nu o data, incepi sa-ti pui intrebari. Eu cred ca multi pesti declarati pasnici consuma si puiet dupa ce trec de o varsta (scobar, rosioara, babusca, crap).
[/quote]
Evident ca se prinde cel mai frecvent la momeli naturale. Daca stii cum, poti prinde bine si la musca artificiala, si nu intamplator. Asta nu-l face rapitor. Dar cand prinzi 5-6 scobari consecutiv la vobler, si nu o data, incepi sa-ti pui intrebari. Eu cred ca multi pesti declarati pasnici consuma si puiet dupa ce trec de o varsta (scobar, rosioara, babusca, crap).
Am vazut scobar prins la muste artificiale, dupa cum am scris.
Da, citisem undeva parca ca, scobarul consuma icrele altor pesti depuse pe pietrele de pe fundul raului. Intr-adevar, de ce nu ar consuma si puiet? Mreana deasemenea...stiu sigur ca se poate prinde si la pestisori mici (porcusori, zgante, etc)Eu cred ca multi pesti declarati pasnici consuma si puiet dupa ce trec de o varsta (scobar, rosioara, babusca, crap).
Intradevar,auzisem candva de crapi prinsi la naluca,dar nu stiu la care...
Probabil rotativa mica.