pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
eugen
- veteran

todi,
stiu ce e, ti-am zis ca ii prindeau oamenii pe mures, unul chiar a vrut sa-mi vand cativa cand m-a vazut ce incantat eram. clenii prinsi de mine erau pe jumatate cat scobarii, d-aia mi s-a pus pata. ce vroiam eu sa stiu este cum sa-i pacalesc cu artificiale, d-aia intrebam de obiceiuri culinare si alte caracteristici ale speciei. altundeva decat pe mures nu am vazut, desi zic unii ca ar fi si pe arges.
petru,
m-ai simtit repede ca am o sensibilitate pentru fly. inspititorule ce esti

oricum, nu ma apuc de pma pana nu ma conving ca am epuizat spinning-ul. mai am multe de experimentat. nu mi se pare asa de greu pescuitul la musca si cunosc satisfactia de a prinde un peste cu naluci facute de mine. se poate si la spinning. de altfel, chiar acum 1 ora mi-am cumparat o menghina ca sa pot lega mai bine jiguri. multumesc frumos de pontul cu nimfele, cred ca-s prea mici pentru a putea fi construite pe un carlig de jig. dar o sa incerc, ma duc sa caut ceva info pe net.
numai bine!
-
Adi_
- veteran

Sincer, nu am auzit sa se prinda scobar la artificiale. Eu stiu ca scobarul se hraneste pe fundul apei. Cel mai bine se prinde la rama rosie, viermusi si grau decojit fiert (arpacas).
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
Adi_
- veteran

Sincer, nu am auzit sa se prinda scobar la artificiale. Eu stiu ca scobarul se hraneste pe fundul apei. Cel mai bine se prinde la rama rosie, viermusi si grau decojit fiert (arpacas). In general la pluta, cu carlig foarte mic legat cu fir de 0.10-0.14, depinde de exemplare, dar de obicei se invart in jurul a 1 kg.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
todi
- veteran

-
eugen tu n'ai fost cu dan la frunzaru cand a prins vaduvitele alea? si eu am prins vaduvita prima oara la rotativa mica acum cateva saptamani la draganesti si am fost super incantat, peste 15 buc. una singura a luat rotativa pe ochi si n'am mai avut cum sa'i dau drumul, asa ca am stat o jumatate de ora sa aleg: vaduvita sau rosioara??!! aripi rosii sangerii, grasute, foarte frumoase, mult mai frumoase decat scobarul. si bataioase
am vazut scobar in cluj pe somes, chiar la podul de la british council. dadeau unii dupa el, dar fara succes. oricum, din cate am prins eu si din cate am vazut, nu cresc mari scobarii.

-
eugen
- veteran

dap, am prins vaduvite. dar accidental, pescuind dupa avat. ai dreptate
ca-s bataioase. scobarii de pe mures erau maricei. din cate am vazut la un batran care pescuia pe malul celalalt in dreptul meu, si astia sunt nervosi.
-
todi
- veteran

-
poate pescuia cu linii foarte fine... inchipuie'ti ca e de doua ori mai bleg ca salaul. ca sa-ti faci o idee cred ca pentru un scobar peste 1,5 kg un 0,10 este mai mult decat suficient, oricat de puternic ar fi curentul. bleg rau...
vaduvitele alea nu le'ati vazut intai la suprafata? nu forfoteau dimineata, in carduri mari?
-
eugen
- veteran

nu stiu ce fir folosea nenea de pe mures, dar avea o telescopica de vreo 4-5metri, numa' buna de prins somn. daca scobarul de 800g-1kg facea dril pe parul ala, presupun ca are ceva nerv in el.
vaduvitele alea nu se vedeau in card, dar bateau si ele la suprafata, nu la fel de violent ca avatii, e drept. abia dupa a 2-a sau a treia ne-am dat seama ca nu sunt rosioare, cum credeam noi. nici eu nici dan nu mai prinsesem asa ceva. pe mine m-au enervat, la primul dril am fost convins ca era avat, asa ca n-am fost deloc fericit sa descopar ceva cu aripioare rosii. as fi preferat sa ma lase in pace. imi pare totusi rau ca nu le-am facut poze, nici lor nici avatilor. camera ramasese in masina si niciunul nu s-a indurat sa se desprinda de lanseta ca sa o aduca. deh, febra avatului, stii cum e.
respect!
-
todi
- veteran

-
parca in lac la frunzaru ati pescuit atunci, nu? ai prins avat? daca da, de ce se amuza dan atat pe seama ta?
-
eugen
- veteran

pentru ca a prins numai el. n-a vrut al naibii avat decat un anume model de rotativa cu varnes galben. eu am folosit acelas model, dar cu rosu si am prins in draci vaduvite, in conditiile in care pescuiam cot la cot, practic. logic ca-i loc de misto la o faza din asta.
-
todi
- veteran

-
LOL. normal, normal... tare scarbos avatul asta, foarte foarte selectiv. nene eu ma duc maine poate il gasesc pe la draganesti

.
numai bine Eugen