Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Da mai multe detalii: pana cand se pot face inscrieri, mai e vreo conditie in afara de varsta, in ce perioasa e cursul?tapu2tachita scrie: AM o veste trasnet cei de la AJVPS cluj napoca organizeaza curs de pescuit gratis 4 zile si a 5-ea pe lacul din gheorgheni practica daca te duci ai permis gratis si munte si ses pana la 15 ani.lol :lol: :P
...deci, nea` Jeane, nu am zis ca la paine cu vanilie nu se prinde deloc....adilucu scrie:...Pe Cris se prinde cel mai bine la arpacas.
...
este vorba de lacul Varsolt (crasna) de langa Zalau, jud. Salaj. Acolo, daca vrei sa prinzi crap mare, dai la coada de oblete...todi scrie:. Am mai citit intr'o revista de mi'a picat prin mana - nu mai stiu numele - cum intr'o zona de la noi din tara, pentru a evita platicile si carasii mari, crapul se pescuia la bucatica de oblete. cu rezultate.
Proaste obiceiuri LOL.
imi pare rau ca trebuie sa te contrazic, dar eu pescuiesc la scobar 80% numai cu momeli artificiale (muste artificiale, ca sa fiu mai exact...)adilucu scrie: Si ca sa te lamuresti, nu cred ca exista cineva care sa mearga special la pescuit de scobar cu artificiale. E vorba de capturi accidentale. Cine vrea sa prinda scobar, cred ca stie la ce se poate prinde acest peste. Cer spui tu acolo cu paine si vanilie e valabil pt. locul respectiv. Asa s-au invatat. Incearca asta pe Crisul Negru sa vad cate bucati prinzi. Pe Cris se prinde cel mai bine la arpacas.
In concluzie, schimba-ti locul de pescuit si sa ne spui si noua ce capturi ai avut.
todi, de acord cu tine in ceea ce priveste greierele... dar eu pescuiesc aproape exclusiv cu artificiale, si am prins scobar la nimfa din ianuarie pana in decembrie, nu odata, si pot sa iti spun ca nu e o intamplare... Daca stii ce sa ii dai, unde sa ii dai si cum sa ii dai, poti sa il prinzi chiar lejer. Am fost uneori chiar admonestat de fixistii invidiosi, care nu prindeau nimic si eu prindeam scobari la nimfa.todi scrie:muscarul, am prins scobari pe Jiu la greier, si inca multi. Asta in sprijinul celor afirmate de tine. Dar asta se intampla acum cativa ani in prohibitie, deci ma indoiesc ca o data cu limpezirea si incalzirea apei mai poti prinde scobari la insecte / muste artificiale. Capturi ciudate exista si vor exista intotdeauna, mrenele la vobler, scobarii la musca si greieri, crapul la oblete si shad, etc. dar in anumite perioade ale anului.