scobar la artificiale. ce si cum?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
De-abia astept sa vad articolul. Sunt tare curios. Cred ca la vara o sa stau o saptamana in cheile lapusului sa experimentez ce am citit aici pe forumul asta de cand l-am descoperit (maxim o luna).
. Oricum acuma nu ma mai pot dezlipi de acest forum. Sunt tare curios sa incerc pescuitul cu nimfa la scobar.

In Cheile Lapusului am prins cei mai babani scobari la nimfa din viata mea
Si cleni frumosi am prins, si de doua ori siu pastrav indigen. E incredibila varietatea de peste de acolo, mai nou cica s-a prins si crap.
Am si o casa acolo, in satul Razoare, deci iti dai seama ca am batut apa aia de numa'
Poate ne vedem pe acolo, ca si eu o sa mai trec pe la vara prin chei.

Am si o casa acolo, in satul Razoare, deci iti dai seama ca am batut apa aia de numa'
Poate ne vedem pe acolo, ca si eu o sa mai trec pe la vara prin chei.

God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.
Am si eu cunostiinte in razoare, de fapt vreo 2 prieteni au bunici acolo. Zona aceea a cheilor este atat de superba incat si prietena mea care nu este adepta iesirilor cu cortul, dupa ce am fost acum 2 ani prima data impreuna acolo, acuma in fiecare an ma bate la cap sa mai mergem. Mi-ar face placere sa ne vedem pe acolo, deoarece banuiesc ca as avea multe de invatat. Eu cel putin astept fiecare an cu sufletul la gura momentul cand ajung in zona.
muscarule, la musca se pot prinde o sumedenie de pesti, nu neaparat rapitori. Deci eu cand am spus artificiale, nu ma refeream la muste ci la voblere, rotative, etc. Chestii specifice pescuitului la rapitor.muscarul scrie:imi pare rau ca trebuie sa te contrazic, dar eu pescuiesc la scobar 80% numai cu momeli artificiale (muste artificiale, ca sa fiu mai exact...)adilucu scrie: Si ca sa te lamuresti, nu cred ca exista cineva care sa mearga special la pescuit de scobar cu artificiale. E vorba de capturi accidentale. Cine vrea sa prinda scobar, cred ca stie la ce se poate prinde acest peste. Cer spui tu acolo cu paine si vanilie e valabil pt. locul respectiv. Asa s-au invatat. Incearca asta pe Crisul Negru sa vad cate bucati prinzi. Pe Cris se prinde cel mai bine la arpacas.
In concluzie, schimba-ti locul de pescuit si sa ne spui si noua ce capturi ai avut.
snur intins.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
stiu adi, dar a deviat un pic discutis. oricum, am prins de vreo doua ori pe lacul gilau scobar la wobler (salmo din ala mic, semana cu un pastrav, cu o singura ancora in coada).
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
pai si te-ai dus special dupa scobar cu vobler? nu cred. Deci cand am spus ce am spus, am avut dreptatemuscarul scrie:stiu adi, dar a deviat un pic discutis. oricum, am prins de vreo doua ori pe lacul gilau scobar la wobler (salmo din ala mic, semana cu un pastrav, cu o singura ancora in coada).

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
ironia face ca atunci special dupa scobar sa fi mers
)
am luat legatura cu cineva de la AJPS (Marius Gherghel pt cine stie) si el mi-a zis ca se prinde scobar la wobler acolo. Mi-a zis locurile, woblerul, metoda de recuperare etc...
deci atunci chiar la scobar am dat,
dar recunosc ca de atunci nu am mai dat special la scobar decat cu muste artificiale.

am luat legatura cu cineva de la AJPS (Marius Gherghel pt cine stie) si el mi-a zis ca se prinde scobar la wobler acolo. Mi-a zis locurile, woblerul, metoda de recuperare etc...
deci atunci chiar la scobar am dat,

daca nu ma credeti, o sa incerc sa fac rost de numarul d-lui marius gherghel, sa il intrebati pe dansul...