regulamentul federatiei romane de spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 17 Dec 2005, 20:50

Poate nu pricep eu niscai subtilitati, dar de ce nu putem avea un "sezon regulat", cu x concursuri, stabilite inca de la inceputul anului, organizate in sistem open, in care sa poata puncta absolut oricine se inscrie? Pe urma se face un clasament si primii 20 (zic o cifra, pot fi 30 sau 15 samd) participa la 2-3 concursuri play-off cu circuit inchis, dupa care se face alt clasament si primii 10 (sau 15, sau 20, in functie de cati au trecut de prima faza) participa la finala. Ce ar fi prost la un astfel de sistem? Ca avantajele sunt, zic eu, prea evidente.
Cu lacrimi Bastus!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 18 Dec 2005, 10:52

Gerula scrie: de ce nu putem avea un "sezon regulat", cu x concursuri, stabilite inca de la inceputul anului, organizate in sistem open, .
Stai nitel sa ne-ntelegem. Organizate de cine?

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 18 Dec 2005, 11:05

De cine se poate, sub auspiciile federatiei romane de spinning, asta de care tot vorbim, nu? Ideea asta era, ca la inceputul anului sa se zica limpede: concursurile x, y, z samd fac parte din calendar.
Cu lacrimi Bastus!

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 18 Dec 2005, 11:23

1.cui se adreseaza dupa dumneavoastra aceasta competitie?

2.cum atrageti tinere sperante intr-ocompetitie daca o veti tine in toata tara si deplasarea la o competitie presupune cheltuieli pe care nu si le pot permite tineri ce pot deveni eventuali componenti ai unui lot national maine ?

sa ramana competitia doar pentru cei ce dispun de multi bani timpliber cat cuprinde nefiind stresati de ziua de maine?

veti avea permanent aceeasi vajnici luptatori pentru premii si concursuri in toata tara

tinerea concursului pe zone da posibilitatea participarii unui numar mult mai mare de pescari la aceasta competitiesi atunci sita va fi mult mai deasa

se doreste open cu alegerea celor mai bune rezultate

in ce campionat ati vazut sa se aleaga rezultatele celemai bune ? se joaca etapa dar daca mancam bataie nu neconvine rezultatulsi asa ca mai participam pana castigam sa avem ce rezultat sa ne alegem

e normal ca fiecare zona sa aiba cel putin 4 -5 concursuri in urma carora sa desemneze pe cei mai buni din acea zona ce vor participa la finala
numarul finalistilor zonali e normal sa fie calculat dupa numarul de participanti la concursuri
zonal e mai usor de organizat de cei ce vor sa se implice si mai usor de participat pentru cei ce doresc
iar pentru cei ce au timpsa bata tara laconcursuri sa se faca 1-2 locuri speciale in finala pentru cei ce au adunat mai multe puncte de-a lungul concursurilor desfasurate in tara
stau si intreb cati din moldova pot participa la concursuri din ...sa zicem zona ....tulcea ...apoi zona giurgiu....vine unul la bucuresti ...il mai chem la unul in arad si sa vedem cat il costa ca timp si bani sa adune puncte cand va sta juma de an pe drumuri
nu e o discriminare impartirea pe zone ...este incercarea de a da sansa si celkor ce vin din spate ca si pescari ,...este incercarea de a aduce tineri in aceasta competitie care ...ca si in orice alt sport fara tineret din spate moare subit cand pensionarea "...celor consacrati isi va face efectul
si sa nu imi spuna nimeni ca poate aduce mai multi concurenti la un open in toata tara decat suma concurentilor din concursurile zonale
concursurile pot face sau nu parte din circuit daca sunt anuntate destul de devreme si bineinteles daca aduna un numar suficient de concurenti care poarte fi stabilit in prealabil

ps

idei ...aspecte...puncte de vedere
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 18 Dec 2005, 11:39

Aspecte de munca si viata :lol: .

Tocmai ca organizarea zonala elimina din start oamenii care nu au timp liber infinit la dispozitie. Daca programul nu mi-a permis sa particip la doua concursuri din zona mea, deja am un handicap serios in fata unuia care a reusit sa-si faca timp. In schimb, daca am dreptul sa particip la un concurs din Moldova, si respectivul concurs pica taman cand am si eu putin timp liber, mai recuperez ceva.
Nu mai vorbesc ca in felul asta se mai formeaza legaturi intre pescari din diferite zone ale tarii samd.

Pe de alta parte, e adevarat ca ar putea exista oameni care sa participe la toate concursurile posibile. Dar nimic nu ne impiedica sa stabilim ca se poate puncta intr-un numar de maxim X concursuri, si ca daca ai participat la mai multe ti se iau automat in clasament cele mai bune X punctaje. E simplu, totul e sa vrei sa faci un regulament bun si corect.

Organizarea de concursuri pe zone nu inseamna altceva decat cadere in mediocritate si plafonare pentru pescarii foarte buni din zonele respective.
Cu lacrimi Bastus!

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 18 Dec 2005, 12:31

gerula

"Organizarea de concursuri pe zone nu inseamna altceva decat cadere in
mediocritate si plafonare pentru pescarii foarte buni din zonele respective"

iti repect postarea ca si idee ...personal ma abtin sa trag concluzii asa cum faci mai sus ...si nu stiu cate concursuri ai organizat dar eu vobesc din ceva experienta ...putina dar e ceva ...si crede-ma ca sunt idei desprinse din discutii purtate pe malul lacurilor in timpul concursurilor si de catre pescari participanti

tot participantii au impuspana la urma si aspecte de regulament legate de motoare sau sonare prezente in concurs...din cei cu care am vb ...sunt foarte putini ...de fapt nici unulpanaacum...care sa fiedispus sa bata tara inlung silat pentru concursuri ...sisunt pescari ce au dovedit ca sunt f buni prin rezultatele obtinute
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 18 Dec 2005, 12:45

Sper ca-ti dai seama ca "am vorbit cu cativa pescari" nu e argument. :) Personal nu cred ca impotriva a ceea ce am zis in postul de mai sus se poate aduce vreun argument logic. Normal ca marea masa a competitorilor n-o sa bata tara in lung si in lat, dar asta nu e un motiv sa blocam prin regulament posibilitatea ca ardelenii sa vina la un concurs la Bucuresti sau ca 2-3 bucuresteni sa mearga la un concurs in Moldova.

Repet, daca toate concursurile de calificare sunt in sistem open, si se ia decizia sa se ia in calcul in clasamentul final doar punctajul de la maxim X concursuri, nu vad unde e problema. Ca poate la nu stiu ce concurs n-o sa mai castige pescarul Y, pentru ca o sa aiba concurenta mai puternica?
Cu lacrimi Bastus!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 18 Dec 2005, 15:18

Oare e normal ca din 6 concursuri sa se califice 8 finalisti si din alte 2 sa se califice 6 finalisti?

Oricum ai face si orice regulament ar fi tot vor fi unii avantajati si altii nemultumiti (chiar daca nu au fost dezavantajati). Asa ca trebuie gandit bine sistemul pe care il dorim. Si trebuie ca regulamentul sa fie pregatit si pentru ... "planul B". Ar fi foarte frumos daca in fiecare zona vor fi 5 concursuri in 2006, deci macar 25 concursuri la nivel national. Dar daca nu vor fi? Ce facem? Cine merge in finala? Schimbam iar regulamentul la sfarsitul anului, dupa cum ne convine?

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 18 Dec 2005, 17:19

Chestia asta cu schimbarea regulamentului pe parcursul unui an competitional e cel mai penibil lucru care se poate face.
Cred sincer ca sunt mult mai multe sanse ca totul sa fie bine daca sistemul e unul simplu. Cu cat ne complicam, bagam zone, locuri speciale in finala samd, cu atat sansele sa iasa discutii sunt mai mari.
Cu lacrimi Bastus!

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 18 Dec 2005, 18:30

Eu sunt complet impotriva regionalizarii! O vad ca o solutie pt a fi scosi din "burta" finalisti. Mi se pare mult mai corect a avea acel calendar competitional, din care sa-ti alegi un numar obligatoriu de concursuri la care sa participi pt a intra in clasamentul final. Nimeni nu te impiedica sa participi la toate ( asa ai sansa sa-ti alegi cele mai bune concursuri pt clasamentul final ). Prin asta sunt ajutati si cei cu putin timp liber si si cei cu o situatie mai slaba financiar.
La o organizare zonala, nimeni nu poate deocamdata sa garanteze numarul de concursuri pe fiecare zona...atata vreme cat acestea sunt organizate de firme sau oameni inimosi, AJPS-ul participand doar cu numele si cu d-ul Teleianu care face modificarile de regulament ale concursurilor si aduna puncte.
Deocamdata permiteti-mi sa fu impotriva utilizarii motoarelor de orice tip si a sonarelor....tichie de margarit ne trebuie cand noi nu avem nici regulament cat de cat acceptabil.
Sunt de acord cu numarul minim de participanti la un concurs ( se evita manariile ). Celor din Moldova sa nu le fie frica de lipsa de concurenti...ca la cum se organizeaza la ei, pot fi siguri, ca pt noi ce am participat va fi mereu o placere sa-i vizitam.
Cum de dupa atatea idei enuntate aici...telefoane...d-ul Teleianu tot tace??
Sau ne trezim iarasi cu un reguament in care sa nu conteze nimic din ce spunem noi??? Tare ma tem!

Scrie răspuns