pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Teodor
- veteran

-
Gerula scrie:A, si inca o chestie: mi se pare de bun simt sa se stabileasca limpede ca finala se desfasoara in fiecare an in alta provicie istorica (anul asta Muntenia, la anul Moldova, pe urma Transilvania samd - ordinea se poate trage la sorti, evident).
Daca ar fi dupa mine as organiza finala pe locatia care a dat cele mai multe capturi in acel an.
DAR in cazul in care a fost organizat un concurs pe acea locatie, sa existe un interval minim de 2-3 saptamini intre acel concurs si finala.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare
-
Gerula
- veteran

Asta e un punct de vedere foarte corect, pentru ca pe lacurile cu putin peste de obicei concursurile devin un soi de loterie, ii intra unuia doua stiuci la prima ora si cu asta s-a terminat. Pe de alta parte insa eu cred ca si pescarii din Moldova sau Transilvania merita sa aiba sansa disputarii finalei pe lacuri pe care le cunosc foarte bine.
Cu lacrimi Bastus!
-
nucus
- veteran

Gerula scrie:Asta e un punct de vedere foarte corect, pentru ca pe lacurile cu putin peste de obicei concursurile devin un soi de loterie, ii intra unuia doua stiuci la prima ora si cu asta s-a terminat. Pe de alta parte insa eu cred ca si pescarii din Moldova sau Transilvania merita sa aiba sansa disputarii finalei pe lacuri pe care le cunosc foarte bine.
Danoc,uite de ce sustin sa existe zonalele! La ultimul concurs pe rogojesti,la care voi n-ati fost,au participat si doi baieti,pe care ii cunosc bine,din Botosani.Nu aveau barci si dotarea era cum era.Au pescuit de pe mal.Sint sigur ca au invatat f.multe si ca vor veni si la alte concursuri daca ar fi in "familie".Mi-au spus ca ar fi mers si la Cogeasca dar nu au stiut de concurs.Pina nu se doteaza corespunzator nu cred ca vor iesi din Moldova.Si cred ca in Botosani sint multe locatii f.bune si ar putea sa ramina acasa la pescuit decit sa mearga la un concurs.Ei ar putea sa mai aduca si alti amatori sau potentiali amatori de spinning daca sintem acasa(din cauza echipamentului).Tu stii f. bine ca finala la musca si Pastravul de aur se disputa simultan desi ultimul este open.Si clasamentele se fac paralel.La fel s-ar putea organiza si concursurile de spinning.Cred ca Ovidiu 14 are dreptate.SA nu confundam concursurile cu manseleMi se pare normal sa fie trei manse la un concurs,manse disputate in sectoare. Putem folosi foarte bine regulamentele de la musca si de la stationar pentru un regulament de spinning.
-
Gerula
- veteran

Eu tot nu inteleg ce legatura are faptul ca unii concurenti nu-si pot permite deplasari cu eliminarea posibilitatii ca persoanele care-si pot permite sa aiba dreptul s-o faca. Oricum ai da-o si oricum ai suci-o, propunerea de mai sus e beton din acest punct de vedere.
Asta cu confuzia manse/concurs nu prea are legatura cu subiectul, cand Teodor a propus sa nu se poata organiza mai mult de doua manse in aceeasi locatie era clar ca se refera la concursuri.
Cu lacrimi Bastus!
-
vanatoruldepesti
- veteran

Nucus, am un sfat pentru tine: cand cineva de pe forumul acesta si nu numai isi exprima o parere, respecta-i-o! Daca o persoana are alte "vederi" de cat ale tale, nu inseamna ca nu are dreptate si mai cred ca nimeni nu poasteaza aici doar de dragul de a posta. Concursurile de spinning nu sunt feuda cuiva, asa cu se pare ca vor unii sa para... OK?
P.S. Aia cu " nu va suparati, la cate concursuri ati participat?", nu prea ai nimerit-o.
-
dragos74
- veteran

Eu indiferent in ce zona as sta nu as avea de comentat daca finala s-ar disputa in fiecare an la SARULESTI
As da ''orice'' pt o partida acolo...dar vrabia malai viseaza .
Ideea e insa ca totusi ar merita ca macar finala sa se faca intrun loc bun chiar daca s-ar repeta locul
-
Nick
- veteran

Noi cei din Iasi,sustinem ideea potrivit careia finala trebuie sa se tine pe balta unde s-a prins cel mai bine.Asa dam sanse tuturor si face ca finala sa fie ceva deosebit,nu o pura intamplare sa faca podiumul.Acuma nu are sens sa lasam loc orgolilor si sa impunem ca ea sa se tina intr-o zona diferita in fiecare an.Daca in ardeal e o balta f buna,asta e,nu trebuie sa facem finala in moldova doar ca asa "e corect".Calitatea sa primeze,nu locatia.
-
ovidiu14
- veteran

-
ce spuneti ca finala sa se desfasoare pe specia de peste pe care se tine mondialul?
vad ca nu a atins nimeni subiectul
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14
-
MihaiV
- Moderator

nucus scrie:Danoc,uite de ce sustin sa existe zonalele! La ultimul concurs pe rogojesti,la care voi n-ati fost,au participat si doi baieti,pe care ii cunosc bine,din Botosani.Nu aveau barci si dotarea era cum era.Au pescuit de pe mal.Sint sigur ca au invatat f.multe si ca vor veni si la alte concursuri daca ar fi in "familie".Mi-au spus ca ar fi mers si la Cogeasca dar nu au stiut de concurs.Pina nu se doteaza corespunzator nu cred ca vor iesi din Moldova.
OK, dar care e legatura? Daca concursurile sunt deschise pentru toti, cei doi baieti nu mai pot participa la Rogojesti si Cogeasca? Ce-i impiedica? Eu cred ca ar avea chiar mai multe de invatat daca ar veni mai multi pescari la concursuri.
-
MihaiV
- Moderator

ovidiu14 scrie:ce spuneti ca finala sa se desfasoare pe specia de peste pe care se tine mondialul?
vad ca nu a atins nimeni subiectul
Cred ca vrem sa alegem campionul national, adica cel care stie sa prinda cel mai bine in ansamblu, pe toate speciile.
Pe de alta parte, foarte des Mondialul se face la PASTRAV! Unde facem o finala la pastrav, unde sa se prinda corect, nu doi pesti din intamplare? Si mai sunt si Europenele!