regulamentul federatiei romane de spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 14 Dec 2005, 08:52

peo scrie:in urma discutiei telefonice cu domnul Teleianu , domnia sa a promis ca ne va posta pe site regulamentul de anul acesta.
Peo, nu mai incerci o discutie telefonica? Macar sa stim daca sa mai asteptam? (parca suntem la o coada si nu stim daca va mai fi ceva pe cand vom ajunge in fata :)))

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 14 Dec 2005, 10:25

nucus scrie:Ce ne opreste sa organizam simultan fazele locale,judetene si zonale cu concursuri open??
peo scrie: cel care va participa la acest program al CAMPIONATULUI NATIONAL va puncta si cel care va "vizita" campionatul va sta si nu va avea posibilitatea ca din 2-3 concursuri sa devina campion , sau sa faca parte din echipa romaniei de spinning.

Eu incep sa am oarecari nedumeriri, adica voi vreti sa nu poata orice pescar din Romania sa participe la cate manse poate, si in functie de rezultatele obtinute sa figureze intr-un clasament general, intocmit pe baza sistemului de punctaj unic de care se tot vorbeste?
Imi permit sa va atrag atentia ca pentru IMENSA majoritate a practicantilor acestui sport pescuitul este un hobby. Tot respectul pentru cei care reusesc sa traiasca din pescuit, dar nu cred ca trebuie sa fii profesionist ca sa poti partidipa la un concurs, sau Doamne-fereste, chiar ocupa un loc bun in clasament la finalul concursului.
Nu vad motivul pentru care fiecare concurs din fazele zonale nu ar avea caracter de open. Pe urma se trage linie, se vede cine-i sus in clasament, si se trece la concursuri cu caracter inchis, care te pot duce pana in finala. Care ar fi problema?
Cu lacrimi Bastus!

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 14 Dec 2005, 15:21

De ce sa fie simplu, cand poate fi complicat? Poate nu va intereseaza, dar oricum va spun :P , imi pun intrebarea aceasta din 1995, adica de cand lucrez si in mass-media. Raspunsul l-am gasit tarziu si este urmatoarul: lucrurile incurcate, neclare si alambicate sunt numai si numai in favoarea unora ce le-au creat asa special, pentru a se folosi de anumite beneficii rezultate din interpretarea situatiilor. Asta se regaseste din plin mai ales la SC AGVPS Romania Selaru & Co SRL :evil:
Corectati-ma daca gresesc. ce ar fi daca ar suna asa: Campionatul National de Spinning are X etape (locatiile exacte si datele anuntate chiar de la inceputul anului cu rezerva eventualelor schimbari neprevazute, dar anuntate din timp participantilor -ploi, inundatii, etc), pot participa atat membri asociatiilor, cat si cei ce nu sunt membri (doar se plateste taxa!), participarea obligatorie la Y etape, daca un pescar participa la toate cele X etape sa se ia in consideratie cele mai bune Y rezultate, se puncteaza (regula universal valabila, indiferent de zona) doar pestii din speciile Z,T,S si care au dimensiunile de peste Q cm....

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 14 Dec 2005, 16:33

Ai perfecta dreptate, cu amendamentul ca participarea la Y etape nu-si are rostul daca se puncteaza corect rezultatele obtinute la fiecare etapa, intr-un clasament final.
Nu vad de ce un pescar care castiga 5 etape si nu participa la restul ar trebui sa fie exclus din finala, iar unul care a mers la 20 de etape si a castigat doar doua sa se califice. Repet, daca locul obtinut la fiecare etapa inseamna automat un nr de puncte (trebuie stabilit cu mult cap cate) intr-un clasament general, nu mai e nevoie de restrictii privind numarul minim de etape.
Cu lacrimi Bastus!

nucus
veteran
veteran

Mesaj de nucus » 15 Dec 2005, 23:56

nu va suparati,dar la cite concursuri ati participat?

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 16 Dec 2005, 00:13

nucus scrie:nu va suparati,dar la cite concursuri ati participat?
Pai poate daca regulamentul n-o sa fie gandit pentru numai 10 insi vom participa mult mai multi la concursurile din sezonul 2006... Asta desigur daca scopul e sa creasca baza de selectie.
Cu lacrimi Bastus!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 16 Dec 2005, 08:49

eu am participat o singura data la un concurs intim. cum adica intim? :wink:
pai n-am adunat 7 oameni (prieteni/cunoscuti) cu 7 barci, am ales un lac, pescuitul intre ora 7-17,am pus cate 500.000 ROL/caciula. puncta numai salau peste 0,5kg. cine prindea cantitatea cea mai mare era castigator.
locul 1: 2.000.000
locul 2: 1.000.000
locul 3: 500.000
cel de pe ultimul loc, supranumit si "mana moarta" avea obligatia, ca la intoarcere sa faca cinste tuturor cu o bere, suc, inghetata... :D
bine, veti spune ca suntem un fel de amatori mici... dar ne-am simtit bine... am avut reguli clare...si deloc complicate. trei dintre noi nu au prins nici un salau punctabil...

cam astea ar fi genul de concursuri la care am participat eu. nu am nici timp si sincer nici chef sa merg la concursuri trambitate prin reviste, iar dupa concursuri, vad multe discutii..ba ca dimensiunea...ba ca premiul de trofeu nu se poate cumula cu obtinerea unui loc pe podium... :?
dar daca apare federatia si REGULAMENTUL :!: mai vedem.
fir intins! incins! atat amatorilor cat si celor care pun intrebari profesioniste: "nu va suparati, dar la cate concursuri ati participat?"
nu ne suparam! zau ca nu...

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 16 Dec 2005, 11:32

ovidiu scrie:
cel de pe ultimul loc, supranumit si "mana moarta" avea obligatia, ca la intoarcere sa faca cinste tuturor cu o bere, suc, inghetata... :D
bine, veti spune ca suntem un fel de amatori mici... dar ne-am simtit bine... am avut reguli clare...si deloc complicate. trei dintre noi nu au prins nici un salau punctabil...

deci ati baut cate trei beri gratis? Ori s-au pus 3 mana-de-la-mana ca sa scoata de o bere pt premianti? :D
near the beer

muffintop
junior
junior

Mesaj de muffintop » 16 Dec 2005, 12:21

gerula are dreptate,

daca ar exista un regulament exact, batut in cuie, in care sa stii clar ce e de facut, cu aceeasi dimensiune admisa la pesti ptr toate lacurile, poate ca s-ar "deranja" mai multi dintre noi sa vina la aceste concursuri. dar cata vreme regulile se schimba de la o etapa la alta, organizatorii nu sunt in stare sa gaseasca niste lacuri cu peste si cu toate celelalte probleme care apar la fiecare etapa, eu nu cred ca cei care merg la pescuit doar din placere vor participa in numar prea mare.... ptr ca pe mine nu ma intereseaza premiile la un concurs, ci corectitudinea si siguranta ca ce fac va fi luat in calcul, nu ca nuspuncine se trezeste la etapa urmatoare sa schimbe regulile si ce am facut eu la etapa dinainte nu mai valoreaza nici cat o ceapa degerata.

si mai e ceva: de unde vine tendinta asta comunista de a face toti pescarii egali pe lac??? adica: unii au bani, altii nu. unii au motoare electrice, altii nu. de ce sa nu pot sa il folosesc daca il am??? de ce sa trag ca nebunul la rame daca pot sa nu o fac??? de ce sa nu am voie cu mai multe lansete??? ca doar nu am 5 maini, tot cu una singura dau la un moment dat... ca sa nu mai zic de sonare.... uitati-va domnilor la cum se fac concursurile in state! daca nu ai motor, cumpara-ti!!! nu ma obliga si pe mine sa trag la rame! :!: :evil:
a, nu ai bani.... cauta un sponsor! daca esti bun, gasesti.

cred ca acest "sport" ar avea mult mai multi adepti oficiali, care sa vina la concursuri, daca regulile ar fi fixate foarte bine. dar bine de tot. si daca pescarii nu ar mai fi obligati sa se prezinte toti la acelasi nivel material. asta e conceptie comunista domnilor!!!

atat.
get a job and xxx more -- www.ejobs.ro

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 16 Dec 2005, 19:54

si cum ramine cu ,,suma cea mai mica,, ?una o exclude pe cealalta dar,oricum, si mie mi se pare normal sa se faca o diferenta intre cel ce iese pe 3 din 2participanti si cel ce iese pe 3 din 222

Scrie răspuns