regulamentul federatiei romane de spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 13 Ian 2006, 16:19

razvan m. scrie:M-am gandit la chestia asta, fara a stii ca a existat un caz concret.
Prin faptul ca un concurent a procedat asa, nu cred ca a capatat in mod incorect un avantaj fata de ceilalti concurenti, atat timp cat si acestia ar fi putut proceda la fel.
Da , dar cei care procedeaza asa cu twistere , in eacelasi concurs cu unul care da la vobler au infinit mai multe sanse.
Si DA a existat acel concurent.Si eu l-am vazut la unul din concursuri.

peo
junior
junior

Mesaj de peo » 13 Ian 2006, 21:08

Daca se merge iarasi pe zonale ca si anul trecut vom pierde din start pe cei mai buni competitori. Iarasi se va ajunge la situatia hilara de anul trecut ca finala sa aiba 10 pescari dupa un clasament ambigu facut de fiecare zona dupa propiul plac. Iarasi se va alege echipa nationala din 3-4 concursuri. Idea de baza al proiectului publicat de grupul de la cluj este de a realiza la sfarsitul campionatului echipa nationala din cei mai buni si mai constanti competitori ai sezonului. Acest lucru se poate realiza doar prin sistemul OPEN la care participarea la cele 9 competitii prin diversitatea celor 9 lacuri ne arata care sunt cei mai buni in conditii diferite de pescuit asigurat de cele 9 locatii. Este inpropriu sa desemnam campionul romaniei din doua concursuri cu unul sau doua locatii.
Daca organizatiile orasenesti si judetene s-ar ocupa de organizare ( gen pescuit stationar ) atunci am avea participare si ar merge sistemul zonal, dar cum aceste asociatii ajps nu misca un deget , sistemul regional este un salt urias inapoi.
Daca se doreste un an competitionar de buna clasa atunci sistemul OPEN este cel careasigura acest lucru.
Multi o sa ma critice pentru faptul nu iau in calcul posibilitatile financiare ale fiecarui de a se deplasa in cele 9 locatii dupa sistemul open. Este corect sa fiu criticat dar ca la orice campionat (fotbal, baschet , tenis , etc )daca vrei sa castigi participi indiferent de situatia financiara. Exista si o alta alternativa de a face rost de un suport material necesar deplasarilor . Cel de sponsorizare. Cum nimeni nu i-ti interzice sa porti o emblema , tricou, ciupica , fanion, etc al unei firme daca te interesezi poti sa gasesti acel sponsor.
Povestea cu reducerea cheltuielilor la minim cu zonalele nu-si are loc in 2006 .
In cea ce priveste lungimea batului in proiectul de la cluj se vroia sa se inteleaga MAXIM 2,7m

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 13 Ian 2006, 21:14

peo e parerea ta ...respectata ...
dar nu incerca te rog sa spui ..."asa e bine"(nimeni nu garanteaza nimic ).....sa speram
:)
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

peo
junior
junior

Mesaj de peo » 13 Ian 2006, 21:48

ovidiu 14 cred ca esti de acord cu mine ca sistemul aplicat anul trecut cu acele zonale a fost de toata pomina. N-am afirmat ca asa trebuie sa fie cum am zis eu , dar nici nu sunt de acord cu revenirea la zonale ., Este parea mea si cred ca n-am dat cu parul daca mi-am expus parerea.
Oricum eu sper ca in curand cei trei reprezentanti zonali se vor intalni cu d-ul Teleianu si vor pune bazele solide si realiste ale regulamentului tinand cont si de ideile publicate pro sau contra pe site.
Cu stima !

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 13 Ian 2006, 22:11

la asta m-amreferit peo
expunem pareri...nu putemspune e mai bine asa decat asa ... :D
nu putem trage concluzii
cat despre sistemul de anul trecut
a fost mai bun decat cel de acum 2 ani ...pacat ca nu se incearca imbunatatirea lui
ci inlocuirea pur si simplu fara sa se tinacont de foarte multe aspecte
dar eu nu voi intra in detalii...sa speram ca va fi ok :D
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 14 Ian 2006, 08:01

ovidiu14 scrie:cat despre sistemul de anul trecut
a fost mai bun decat cel de acum 2 ani ...
Corecta afirmatia.
Dar ... hai sa vedem jumatatea plina a paharului si sa gasim toti formula care sa fie cat mai larg acceptata.
Polemici au fost si vor mai fi.

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 14 Ian 2006, 14:17

Pt peo: sunt absolut de acord cu argumentele aduse de tine in favoare renuntarii la regionale. Cine se doreste in lotul nationala sau mai mult, campion national, trebuie sa faca niste sacrificii.

Cat despre sistemult de anul trecut....sa-l uitam cat mai repede...a inceput si s-a incheiat dezastruos.
Proiectele propuse au darul de a ne aduce un campionat cinstit, transparent si obiectiv.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 14 Ian 2006, 18:25

Teoo scrie:Da , dar cei care procedeaza asa cu twistere , in eacelasi concurs cu unul care da la vobler au infinit mai multe sanse.
Si DA a existat acel concurent.Si eu l-am vazut la unul din concursuri.
Se pare ca toata lumea l-a vazut cum FURA, dar toti ati tacut si l-ati lasat sa va fure. Zau daca pricep de ce! Si banui ca mai erau si arbitri! Pai mai puteti avea incredere in acei arbitrii? Dar totusi, voi de ce ati tacut?
Eu zic sa-i legati simainile la spate, poate asa veti reusi sa-l bateti. La toate competitiile interne si internationale de pescuit poti sa ai bete montate, pregatite, astfel incat sa nu mai stai sa pierzi vremea demontand unul si montand altul. Atata timp cat nu folosesti doua deodata e dreptul tau sa fii pregatit. Cum poti sa interzici un drept natural si dat de toate regulamentele doar fiindca a fost un caz pe care toti il ascundeti si nici macar sa ii ziceti numele nu aveti curajul?
Daca regulamentul zice:
"beţele de rezervă pot fi ţinute montate la îndemîna, dar cu năluca fixată ferm de lanseta"
va convine?
Fiindca inteleg ca acel pescar de fapt nu a incalcat regulamentul anul trecut, altfel il dadeati in gat, ci mai degraba a profitat de o lipsa a regulamentului. El de fapt nu tinea doua bete in mana simultan si nu pescuia la treana, asa ca profita de faptul ca regulamentul nu zicea ca naluca trebuie sa fie ferm fixata de lanseta.

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 14 Ian 2006, 18:53

Mihai, nu trebuie sa ii lege nimeni mainile ca sa il bata. Chiar de aceea am rugat sa nu se pomeneasca numele, findca il respect ca si pescar si cred ca nu trebuie sa demonstreze cuiva cat de bun pescar este! In acelasi timp, s-a vazut clar ca se pot face fraude! Deci, eu cred ca propunerea vrea sa limiteze posibilitatea unora de a FURA, asa cum ai scris tu! Si anul trecut in regulamentul de spinning era prevazut clar ca ai voie sa pescuiesti cu UN SINGUR BAT iar momeala de pe al doilea sa fie VIZIBILA! Ai vazut ce a iesit. Crezi ca pe Alesd de exemplu, arbitrii ar putea urmari daca MOMELILE tutror concurentilor sunt vizibile? Eu zic ca nu. Si atunci e mult mai simplu sa ai batul PLIAT cu momeala pe el, daca consideri ca pierzi prea mult timp in acel minut in care ai monta celalalt bat! Stii vorba aia: Mai bine previi decat sa combati!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 14 Ian 2006, 19:04

in varianta respectiva zice:
"betele de rezerva pot fi tinute la indemana doar pliate si fara naluca"
Nu e totuna cu ce zici tu.
Cat priveste concurentul respectiv, daca nimeni n-a pus contestatie eu nu pot sa zic decat ca a pescuit corect si nu-l pot lua in calcul drept precedent.
daca doi arbitri pe alesd nu fac fata atunci pe viitor sa fie 10 sau cati e nevoie pentru a asigura un concurs corect.
Esti convins ca anul asta nu vor fi tentative de frauda?

Scrie răspuns