regulamentul federatiei romane de spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 12 Ian 2006, 22:20

Teoo scrie: Ai incercat sa pescuiesti dintr-o barca cu o lanseta de 3 m?
Cum a fost ?
N-as vrea sa ma abat de la topic, dar ma simt dator sa raspund acestei intrebari ce mi-a fost adresata direct.

A fost bine. Cu lanseta de trei metri am prins din barca, pescuind la naluci, somn de 18 kile, stiuca de 8 kile si ceva şi multi, multi alti pesti.

Dar dincolo de cum ma simt eu cu o lanseta de 3 m din barca, nu cred ca asta a fost scopul restrictiei: evitarea disconfortului pe care si l-ar putea produce concurentii folosind lansete mult prea lungi pentru pescuitul din barca.

Daca asa e in regulamentele internationale, atunci nu am ce zice.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

peo
junior
junior

Mesaj de peo » 12 Ian 2006, 22:25

Pt dr. PIKE
Domnule Andrei ! Va rog respectuos daca aveti posibilitatea , postati acest proiect si pe pescarul.com
Cu stima !

peo
junior
junior

Mesaj de peo » 12 Ian 2006, 22:43

PT. dr. PIKE
Multumesc pentru postare si pe pescarul.com !

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 12 Ian 2006, 23:40

din cate stiu si stiu ...sonarul nu este admis afara decat in antrenamente
iar 20 de m intre concurenti e f putin
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 13 Ian 2006, 10:19

salut.
am discutat aseara ore in sir proiectul de regulament primit de la Mihai V. (Aquatransilvae) cu 19 membri (majoritatea) ai PPI.
bineinteles ca am ajuns si la niste concluzii, am sa spilcuiesc aici cateva din ele in ideea de studiu pana sa postam o propunere de regulament complet.
1) prima (si cea mai importanta!) a fost ca ar trebui organizat acest campionat pe zone geografice. adica un numar de concursuri (3 in speta) pe fiecare zona istorica, zona care sa desemneze un numar de participanti (asteptam sugestii) in finala. argumentul e simplu: foarte putini dintre noi (desi sunt pescari dedicati) au timpul si resursele necesare pt. a participa la toate concursurile din celelalte zone. neparticiparea conduce implicit la piederea de puncte.
mai apoi am supus la vot:
2) a se tina campionatul pe zone istorice? Da 18 - Nu 0 - Abt. 2
3) Sa se tina finala? Da 19 - Nu 1
4) Daca se face finala, sa se faca pe specia pe care se va pescui la mondial? Da0 - Nu 20
5) Sa fie aceleasi dimensiuni minime la toate concursurile? Da 20 - Nu 0
6) Sa fie o taxa de intrare in campionat (100 ron)? Da 3 - Nu 16 - Abt. 1
7) Din taxa de concurs sa se puna 10ron/persoana pt lotul national? Da 20 - Nu 0
8) Sa fie permise motoarele electrice? Da 2 - Nu 18
9) Sa fie permisa utilizarea sonarului? Da 5 - Nu 15
10) Sa fie permis pescuitul cu 2 naluci pe un fir? Da 7 - Nu 11 - Abt. 2
11) Sa fie obligatorie folosirea carligelor (triplelor) debarbetate? Da 14 - Nu 1 - Abt. 5

In rest, ca si modificari votate la aceasta varianta de regulament ar fi:

- punctarea pestilor incepind de la dimensiunile minime legale, acestea se stiu deja.
- posibilitatea efectuarii unei zile de antrenament pentru fiecare pista de concurs.
La sistemul de punctaj nu prea ar fi obiectiuni.
Ar mai fi cate ceva dar nu sunt bine puse la punct. azi sau maine ma voi intalni cu colegii si vom posta aici varianta completa.

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 13 Ian 2006, 10:27

Pt. dl PEO:
Pentru postul de pe http://www.pescarul.com trebuie sa ii multumiti lui Vali Stratonov! El a luat legatura cu dl. Dragoi care a postat si propunerea dvs, alaturi de celelalte doua proiecte!
Cu respect

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 13 Ian 2006, 10:36

@Leba. Ai citit propunerea grupui de spinning Cluj legata de dimensiunile de punctare? Mi se pare mult mai ok, deoarece de ex. in Ardeal, singurul loc in care se prind bibani peste dimensiunea legala este Alesd (Tileagd), pe resul lacurilor 99% dintre ei fiind sub dimensiune. Mi se pare destul de frustrant pentru un concurent care a prins 30 de pesti sa ii puncteze unul. Stiu despre un caz concret care s-a intamplat anul trecut la Rogojesti (daca nu ma insel), unde din 28 de bibani nu a punctat nici unul. Asta este o parere personala, dar cred ca este foarte important ca prin acest regulament sa se atraga cat mai multi pescari spre pescuitul sportiv, nu sa ii indepartam. E clar ca un pescar care prinde bine la 2-3 concursuri si nu puncteaza va prefera sa nu mai "bage" un milion de lei, sau chiar mai mult pentru a merge la un concurs si va prefera sa faca orice altceva cu acei bani. In plus, ce mi-a placut mult la propunerea sus amintita e faptul ca exclude posibilitatea de a ajunge campion national daca nu participi la toate concursurile. E clar ca daca x are suficient puncte incat sa nu il mai "prinda" nimeni nu va mai participa la restul etapelor, ceea ce este, de asemenea, frustrant pentru restul pescarilor, care investesc in continuare timp si mai ales, bani, pentru a participa la concursuri.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 13 Ian 2006, 11:13

@pike.

chestia cu rogojestiul este perfect adevarata. am fost acolo la doua concursuri si am vazut cei mai mici bibani din viata mea.
pe de alta parte la Cogeasca nu stiu daca s-au prins cativa (10-20) din cei 600 si ceva care sa fie sub dimensiunea legala, media fiind 20-22cm.
eu am exprimat doar votul PPI. argumentul este in favoarea promovarii spinningului in Romania desi, asa cum ai subliniat, sunt putine baltile unde bibanii sunt bine dezvoltati.
in fine, este doar ceea ce am propus noi. ramane de vazut ce se va "aproba" :roll: :lol:

completare:
- nu sunt restrictii legate de lungimea lansetei;
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 13 Ian 2006, 11:42

Cu sonar sau GPS nu cred ca este o idee buna!Trebuie sa conteze talentul ,inspiratia nu tehnologia,ce ziceti????

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 13 Ian 2006, 12:14

Masurarea pestelui se face la extremitati , iar un un biban de 20 cm ( cu coada cu tot ) e chiar ok .
.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns