regulamentul federatiei romane de spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 10 Ian 2006, 18:15

Sistemul de punctare al capturilor mi se pare fff bun,fiind in concordanta cu legislatia in vigoare, si eliminand odata pentru totdeauna discutiile pe marginea centimetrilor si a milimetrilor si a presarii pestelui pe masa de masurat ca sa se mai lungeasca cu 2 mm etc.

peo
junior
junior

Mesaj de peo » 10 Ian 2006, 18:16

Acum ca prin amabilitatea lui georgelucius avem postat si pe rapitori proiectul de pe pescarul . com. Baietii de la cluj au sa posteze si ei azi sau maine acest proiect cu imbunatatirile care cred ei ca sunt necesare.
Asteptam si alte impresii legate de proiectul initial urmand sa -l comparati cu cel Clujean si sa va dati parerea care din ele este mai simplu si mai usor de aplicat la sistemul nostru national de spinning.

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 10 Ian 2006, 18:20

Si mi se pare si logic.
Ce sa caute in concurs stiuca sub 50cm (noua dimensiune legala) daca in realitate ea nu are ce cauta pe mal,in juvelnic,in masina, pe masa etc pentru simplul motiv ca fiind sub dimensiunea legala trebuie sa ramana in APA!!

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 10 Ian 2006, 18:22

"Daca un arbitru scapa un peste prins de competitor inainte de a-l masura, va nota aceasta in foaia de arbitraj iar concurentul va primi un punctaj egal cu media capturilor din mansa respectiva. "
Asta nu prea e in regula, stii cum e, odata iti face "ups" cu salaul ala de 4kg, ca are el un prieten la standul 12 :lol:. Pe de alta parte recunosc ca-i greu de venit cu o alternativa viabila, eventual solutia ar fi sa ai 2 arbitri in fiecare barca (in loc de 1 arbitru), iar pestii scapati de unul din ei (oricum banuiesc ca sunt cazuri rare) sa fie estimati pe baza marturiei celor doi arbitri.
Cu lacrimi Bastus!

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 10 Ian 2006, 18:33

Sa nu fim totusi prea carcotasi,o sa incepem ca astia din Divizia A,dam vina pe arbitrii.Regulamentul e un clar progres fata de ce a fost in anul trecut,mi-a placut mai ales ca s-au tras invataturi din greselile efectuate in campionatul trecut.
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 10 Ian 2006, 18:36

In general am vazut ca pestii se masoara pe mal la sfarsitul mansei si nu am vazut cazuri si nici nu cred ca e posibil sa scape arbitrul pestele in apa.

Pe alta parte ar trebui atentie la stabilirea taxelor de participare.
Daca sunt maricele nu vom reusi atragerea de noi concurenti, mai ales ca foarte multi pescari isi cunosc valoarea si sunt constienti ca nu pot intra in lotul national

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 10 Ian 2006, 18:52

Discutia era pur teoretica, dar parerea mea e ca intotdeauna e mult mai sanatos sa nu fie loc de magarii.
Cu lacrimi Bastus!

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 11 Ian 2006, 20:11

Pt "peo": baietii de la Cluj - au un alt proiect si nu acesta. Proiectul respectiv a fost supus dezbaterii in tara.
Referitor la acest proiect de regulament am cateva nelamuriri:
1) Acest Comitet de organizare - cum sa se angajeze ei sa suporte toate cheltuielile de deplasare a lotului national?? Nu ca n-ar fi bine....dar greu de crezut ca se va putea face asa ceva....ca se vr strange suficienti bani.
2) Punctajul acordat pt pesti este f incalcit. Evitam strivirea pestelui ( care ricum nu se intampla atata timp cat arbitrul masoara pestii ) dar incurajam inghitirea "accidentala" a catorva g de plumb de catre bietul pestisor. Cina va sta cu cantarul electronic pe mal pt a departaja pestii la diferente de 1g?? Nu s-a spus cum se puncteaza pestii in f-ie de lungime....se spune doar ca se masoara.
3) Atata timp cat incercati sa mentineti o taxa de pescuit acceptabila...astfel incat sa incurajati participarea la concursuri tuturor categoriilor de pescari...plus se mai colecteaza si bani pt lotul national ( banui ca pt a se elimina situatiile in care membrii lotului nu se pot deplasa din lipsa finantarii - personale ), de ce incurajati introducerea motoarelor electrice si a sonarelor. Astfel se creeaza o discrepanta si mai mare intre pescari. Eu sunt impotriva acestor accesorii in cadrul concursurilor.
4) De ce nu pot exista 2 concursuri pe aceeasi pista de concurs??? Sa zicem ca nu mai multe....dar pe un lac exceptional de ce sa nu poti organiza macar 2 concursuri???
5) Pestele care moare....se intampla sa inghita naluca...sau alte accidente care sa nu tina de bruscarea lui de catre concurent sau sa fie semnul unui comportament nesportiv a concurentului. De ce sa penalizezi concurentul in cazul unor astfel de accidente???

Deocamdata doar atat!

Numai de bine!

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 11 Ian 2006, 20:59

"regulamentul federatiei romane de spinning"....asa numai cand pronuntzi ti se umple gura de........................... vorbe.... :lol:...nu am rabdare sa citesc elucubratiile din topc dar asi fi de acord cu un regulament european......
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

peo
junior
junior

Mesaj de peo » 12 Ian 2006, 19:52

PT. DANOC
1 Sunt din cluj si nu am postat regulamentul care exista actualmente al doilea de pe pescarul .com
2 Dupa mine comitetul nu trebuie sa suporte ei deplasarea echipei nationale la CE sau mondiale. Comitetul are printre altele obligatia de a aduna si monitoriza concursurile in vederea incasarii sumei propuse pt finantarea echipei nationale NUMAI la C.E.. Chiar daca aceasta suma nu acopera in totalitate cheltuielile de transport si cazare ajuta totusi echipa.
3 NU SUNT DE ACORD cu cantarirea pestilor la concursurile de spinning. Sunt jgeaburi cu rigla de masurare cu care se poate masura fara nici o dificultate capturile. ( vezi la ENERGOFISH sau la AQUA TRANSIVAE }
4 Nu este propunerea mea si pe acest subiect se poate discuta multe. Parerea mea este ca atunci cand la un concurs se prezinta 50%+1 din concurenti cu barca cu motor electric automat sa poata fi folosite. Idem si la sonare. Noi nu suntem la nivelul SUA sa putem organiza asa ceva. Dupa cunostintele mele la nici un concurs international de spinning pana acum nu au fost utilizate aceste accesorii.
5 Nu sunt de acord pentru ca la ora actuala fiecare zona din cele trei au posibilitati de a organiza cele trei concursuri propuse de cativa ( renel, vali, bunicu, adi danciu , eu )in locatii diferite tocmai pentru a cuprinde cat mai multe locatii cu cat mai diferite specii posibile de capturare.
6 Dupa mine la capturarea pestelui in aceasta situatie in care pestele este foarte ranit sa existe posibilitatea punctarii lui pe lac. Indicat ar fi ca tot punctajul sa se faca pe lac asa cum face Energofishul la cupa Salmo. Binenteles ar fi nevoie de mai multi arbitri ,{ si nu cred ca nu s-ar gasi voluntari } care sa faca masurarea pe apa si eliberarea capturilor.
Al doilea proiect de pe pescarul.com am inteles ca a fost postat de M Vasilescu si imi cer scuze ca am "ripostat " putin mai dur stiind faptul ca la insistentele lui Renel , Vali , Bunicu am participat duminica seara la asa zisa sedinta la sinaia unde am discutat foarte amanuntit "proiectul " care ar fi trebuit sa fie postat pe site. Binenteles am ramas blocat cand am citit pe site asa zisa propunere de la cluj cu textul total diferit de cxel discutat in prealabil duminica seara si care urma sa fie pus in discutie in cadrul grupului largit de miercuri. Am facut aceste clarificari deoarece din intrebarile adresate mie parca reiesa faptul ca eu as fi postat proiectul de la cluj pe site.
Cu stima

Scrie răspuns