regulamentul federatiei romane de spinning

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 14 Ian 2006, 19:13

Din pacate nu sunt convins ca nu vor fi tentative de frauda. Eu am scris chestia cu naluca pe batul pliat tot ca o parere personala. De aceea exista aceste proiecte pentru a alege ce e mai bun din fiecare, nu pentru a adopta unul anume batut in cuie!
OK. Daca tu nu accepti ca precedent cazul exemplificat mai sus de mine, pot sa iti mai dau un exemplu de la Cupa Romtravel ALESD, unde un ALT concurent, a fost AVERTIZAT sa nu mai pescuiasca "stereo". Cu martori!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 14 Ian 2006, 19:26

dr.pike scrie:un exemplu de la Cupa Romtravel ALESD, unde un ALT concurent, a fost AVERTIZAT sa nu mai pescuiasca "stereo". Cu martori!
OK, excelent. Si? Urmarea? a continuat stereo sau a trecut pe mono?
N-am nevoie de martori fiindca te cred.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 14 Ian 2006, 19:26

Referitor la cele ce s-au scris pe http://www.pecarul.com
Proiect de organizare al Campionatului national de pescuit cu momeli artificiale
Regulament si statut Aqua Transilavae - Cluj / Prieteni Pescari - Iasi
tin sa precizez ca nu avem acelasi regulament cu colegii nostri din Ardeal...
Nu stiu de unde si pana unde a aparut si numele nostru acolo. In primul si in primul rand rog sa se citeasca primul punct din propunerea noastra.. Citez:
1) prima (si cea mai importanta!) a fost ca ar trebui organizat acest campionat pe zone geografice. Adica un numar de concursuri (3 in speta) pe fiecare zona istorica, zona care sa desemneze un numar de participanti (asteptam sugestii) in finale.
Pentru participarea din 3 zone, noua ni se pare cel mai corect a avea 3 finale, "acasa" la fiecare dintre competitori. In acest fel nici unul nu va fi nimeni defavorizat si nu vor mai exista discutii.
Argumentul e simplu: foarte putini dintre noi (desi sunt pescari dedicati) au timpul si resursele necesare pt. a participa la toate concursurile din celelalte zone. neparticiparea conduce implicit la piederea de puncte.
Deci, asociatia Prieteni Pescari din Iasi nu a votat pentru OPEN. As dori sa fie modificat aceasta pe siteul http://www.pescarul.com

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 14 Ian 2006, 19:30

Nici eu nu stiu de unde a aparut.

dr.pike
Moderator
Moderator

Mesaj de dr.pike » 15 Ian 2006, 10:56

A trecut pe mono..dar situatia a fost destul de delicata!
@paul - trimite-ti-i un mail d-lui Dragoi si lamuriti situtia. Cred ca o sa va ajute!

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 15 Ian 2006, 12:32

peo scrie:Daca se merge iarasi pe zonale ca si anul trecut vom pierde din start pe cei mai buni competitori. Iarasi se va ajunge la situatia hilara de anul trecut ca finala sa aiba 10 pescari dupa un clasament ambigu facut de fiecare zona dupa propiul plac. Iarasi se va alege echipa nationala din 3-4 concursuri.
...daca vrei sa castigi participi indiferent de situatia financiara.

Imi cer scuze pt. ca extrag din citat...
Nu inteleg de ce se pierd "cei mai buni competitori" daca se merge pe ideea de zonale. vad ca se elimina fair.play.ul de la inceput in aceasta varianta. eu consider ca se poate face performanta si asa. de ce trebuie sa fie "ambiguu" si facut "dupa bunul plac" clasamentul iar nu inteleg. este interesul pescarilor de peste tot sa se selecteze chiar cei mai buni.
Nu e vorba numai de situatia financiara! este vorba si de timp. cine nu poate nu intelege asta probabil ca este patron, presedinte de companie etc. abia asa (adica in sistem open) consider ca se pot elimina competitori buni sau foarte buni dar care nu au o situatie materiala grozava sau au slujbe care nu le permit deplasari atunci cand vor ei.
peo scrie:Daca organizatiile orasenesti si judetene s-ar ocupa de organizare ( gen pescuit stationar ) atunci am avea participare si ar merge sistemul zonal, dar cum aceste asociatii ajps nu misca un deget , sistemul regional este un salt urias inapoi.
salt inapoi? de ce? vreau si eu sa inteleg asta.
peo scrie: daca vrei sa castigi participi indiferent de situatia financiara

credeti-ma, la noi 3/4 din membrii asociatiei ar dori sa participe. insa, daca se va vota open nu cred ca isi risca cineva jobul sau face imprumut la banca pentru a participa. fara ironie. cred ca vom mai ramane 2 sau 3 care sa incercam sa venim la celelalte concursuri. si atunci? pot sa spun ca am fost eliminati din start.
cat despre sponsorizari, acestea se pot obtine dar nu foarte usor. cine a umblat vreodata din usa-n-usa stie ce spun. mai ales ca aceasta pasiune comuna a noastra nu este, sa zicem, cel mai mediatizat lucru. ceea ce conduce la suspiciuni si banuieli, iar in final insucces.

As aprecia ca cei care posteaza la modul foarte categoric un lucru sa-l si argumenteze.
multumesc.[/b]

Danoc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Danoc » 16 Ian 2006, 09:24

Referitor la problema zonalelor: continui sa sustin concursurile Open. Am mai spus-o....cei care doresc sa fie in echipa nationala sau campioni nationali trebuie sa faca acest sacrificiu. Campionatul national nu este obligatoriu pt nimeni. Sa presupunem ca un concurent cu asemenea probleme financiare ( ca nu se poate deplasa in tara la concursuri ) va intra in lotul national....se va putea el finanta sa participe la concursurile de afara??? Nu prea cred!
Iar un rezultat obiectiv in final...este dupa intreceri repetate intre toti competitorii.
Ca sa nu mai comentez numarul de finalisti...care pt anumite zone geografice ar putea fi dublu! :wink:
De ce zonele geografice sa aiba reprezentanti egal numeric in "finala"??? Daca cei din Moldova ( exemplu ) sunteti mai buni decat cei din Ardeal sau din Sud ... de ce sa nu fiti mai multi in finala??? Si cum sa stabilesti aceasta ierarhie decat prin concursuri directe???
Plus in sistemul Open...s-ar elimina acea mult controversata finala...cu toate neajunsurile ei.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 16 Ian 2006, 10:16

Eu mi-am mai spus parerea apropo de open pe topicul asta: abia organizarea zonala ii va scoate din circuit pe cei cu servicii foarte solicitante, care pur si simplu nu vor putea participa la cateva din concursurile aflate in calendarul zonei lor. Daca toate concursurile din calendar, indiferent de zona, erau open, faptul ca ai ratat un concurs din zona ta il puteai compensa participand la unul din alta zona, organizat la o data convenabila pentru tine.
Cu lacrimi Bastus!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 16 Ian 2006, 11:25

Danoc scrie:Sa presupunem ca un concurent cu asemenea probleme financiare ( ca nu se poate deplasa in tara la concursuri ) va intra in lotul national....se va putea el finanta sa participe la concursurile de afara??? Nu prea cred!
Danoc.. nu te supara ca iti spun... In felul acesta vor merge doar cei cu bani.. Asta e.. Si, cam asa merge treaba in Romania, din pacate.. Daca ai bani, ti se deschid usile, acum nu mai promoveaza stiinta sau priceperea...
Trebuie sa existe o sansa si pentru cei ce nu-si permit. La sponsorizari, ma refer....

Eu personal, daca va fi sa particip la concursuri, as participa pentru a va cunoaste, sau a cunoaste pe cati mai multi pescari, pentru a invata, pentru schimb de experienta si legare de prietenii... Nua s cauta sa dovedesc nimanui ca eu sunt un pescar tare (nici nu sunt :P).
Ma gandesc la varianta OPEN... se va pierde foarte mult timp si se vor chetui multi bani... iar, ca numar de participanti, sigur nu vor fi multi.

Haideti sa va ganditi in felul urmator... Sa presupunem ca exista 3 regiuni istorico-geografice: Muntenia, Ardealul si Moldova.. In cazul in care ar exista concursul sub forma OPEN.. nu stiu cati competitori de departe vor veni, indiferent de locatia stabilita.... In cazul in care vor fi zonale, la concursuri se vor inscrie si vor veni mult mai multi concurenti decat in cazul OPEN (nu poti sa negi asta) iar finala... se va transforma in.. finale.
Adica, in urma concursurilor de zonale, de vor alege primii 5 - 6 (sau cati se vor supune la vot) care vor reprezenta zona respectiva in finale.
Finalele vor fi in numar de 3 (pentru fiecare zona geografica) asa incat nimeni nu va fi dezavantajat si numarul de drumuri va fi redus la 2 pentru fiecare dintre concurenti. Adica, reprezentantii din Moldova vor merge in Ardeal si Muntenia, cei din Muntenia vor merge in Moldova si Ardeal si cei din Ardeal doar in Moldova si Muntenia.
E simplu, nu?
Totusi, hai sa luam in calcul si varianta asta.

Va multumesc!

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 16 Ian 2006, 11:42

Interesanta ideea lui Paul cu 3 finale.
Poate asa nu o sa mai fie podiumul ocupat numai de organizatori.

Scrie răspuns