pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
kzoli
- veteran

Nu e facuta aceea lege cumva ptr. a nu chinui bieti vietuitori ? carasei , rosioare etc ,din cate stiu se considera cruzime fata de animale ...

[/quote]
Nu ![/quote]
Se poate posta cumva linkul cu legea respectiva ?
..cunosc cateva persoane care organizeaza excursii de pescuit la rapitorii in zonele acelea ,dar nici unul nu a mentionat de populare a apei cu alte specii ca fiind cauza restrictiei ci de " legea Protectiei animalelor ".
O fi adevarul pe la mijloc

-
tudor
- Moderator

-
Gaseti totul aici :
http://www.cfb.ie/
http://www.shannon-fishery-board.ie/
Ma duc la pescuit la ei de, numai, 22 de ani.
La baza a fost interzis pescuitul cu peste viu ca sa impiedice raspandirea babustii care nu este un peste autohton acolo. Era numai rosioara si platica pe vremuri. Acum babusca este peste tot. Oricum in Ulster poti da cu peste viu si cum apele comunica...
Acum le e frica sa nu fie introduse alte specii de pe continent. Unele sunt deja presente oricum. Altele nu se vor adapta apelor cam reci.
-
kzoli
- veteran

tudor scrie:Gaseti totul aici :
http://www.cfb.ie/
http://www.shannon-fishery-board.ie/
Ma duc la pescuit la ei de, numai, 22 de ani.
La baza a fost interzis pescuitul cu peste viu ca sa impiedice raspandirea babustii care nu este un peste autohton acolo. Era numai rosioara si platica pe vremuri. Acum babusca este peste tot. Oricum in Ulster poti da cu peste viu si cum apele comunica...
Acum le e frica sa nu fie introduse alte specii de pe continent. Unele sunt deja presente oricum. Altele nu se vor adapta apelor cam reci.
Multumesc ptr. raspuns.
-
Zuckala
- utilizator constant

-
chiar credeti ca daca se va da o lege care sa interzica momeala vie se va si respecta? Chiar credeti ca la pastrav se pescuieste numai cu momeli artificiale si se retin maxim 10 bucati? Nu aici e problema, problema e la cei care ar trebui sa aplice legea si nu o fac. Va intreb de cate ori ati fost controlati de cineva cand ati fost la pescuit, si daca ati fost controlati, v-a intrebat cineva cu ce momeala pescuiti sau ce si cati pesti ati retinut?
Aici e problema! Frica pazeste padurea.
-
shimano
- veteran

-
vampir scrie:Salut baieti si LA MULTI ANI!ma scuzati dar vreau sa ii raspund lui shimano la o singura intrebare si anume:cu ce este mai pretios pastravul decat shtiuca.shimano de ce bea bebelusi lapte si nu suc ??asta stii??ai savurat vreodata un pastrav si apoi sa gusti si din shtiuca??stii ca pastravul se inmulteste atunci cand tu freci ghetutzele si il astepti cuminte pe moshu la caldurica??stii ca pastravul poate traii maxim pana la 18 grade celsius??ai vazut vreodata cat de lat si de adanc este un rau sau parau de munte in care traieste indigenul??eu te sfatuiesc sa iti faci o poza cu un indigen apoi iti poti raspunde singur la intrebarea ta.Si ca o complectare la ce tot zici tu pe aci sa ma scuze restul lumii nu cred ca daca ai pus si tu mana pe un bat de spinning trebuie si tataie sau nea gratarel sa arunce betele de fix.daca ar respecta legea ar fi de ajuns .apropo si eu tot spiningar sunt iar in topul meu personal este trecut asa:loc 1 si regele: pastarvul.2:somnul.3:shalaul apoi incep pestii.
Omule, top 3-ul tau nu ma intereseaza, e ceva subiectiv, n-ai decat sa votezi si guvidul, e problema ta. La pastrav nu dau, ca n-am prin zona, si nu-mi permit sa merg atata sa-l caut, salaul si stiuca, pentru mine, sunt pe aceeasi treapta, plus ca atacurile stiucii mi se par mult mai interesante/fascinante decat "sacul" care musca si iese la mal fara sa se lupte. Din cei 18 salai prinsi de mine, nici unul nu s-a luptat, nici cel mai mare macar, la vreo 2 kile. Somnul nu-l mananc pentru ca Biblia interzice acest soi de peste, asa ca nici nu umblu sa dau la somn. Hey, but that's just me

-
nightfishing01
- utilizator constant

ia prinde un salau la 4-5 kg in curent si vezi daca se lupta

-
shimano
- veteran

-

Aia-i alta poveste

-
PescarNebun
- senior

-
vampir scrie:Salut baieti si LA MULTI ANI!ma scuzati dar vreau sa ii raspund lui shimano la o singura intrebare si anume:cu ce este mai pretios pastravul decat shtiuca.shimano de ce bea bebelusi lapte si nu suc ??asta stii??ai savurat vreodata un pastrav si apoi sa gusti si din shtiuca??stii ca pastravul se inmulteste atunci cand tu freci ghetutzele si il astepti cuminte pe moshu la caldurica??stii ca pastravul poate traii maxim pana la 18 grade celsius??ai vazut vreodata cat de lat si de adanc este un rau sau parau de munte in care traieste indigenul??eu te sfatuiesc sa iti faci o poza cu un indigen apoi iti poti raspunde singur la intrebarea ta.Si ca o complectare la ce tot zici tu pe aci sa ma scuze restul lumii nu cred ca daca ai pus si tu mana pe un bat de spinning trebuie si tataie sau nea gratarel sa arunce betele de fix.daca ar respecta legea ar fi de ajuns .apropo si eu tot spiningar sunt iar in topul meu personal este trecut asa:loc 1 si regele: pastarvul.2:somnul.3:shalaul apoi incep pestii.
Deci tu ai impresia ca pastravul e mai "valoros" decat stiuca pentru ca e mai bun la gust?!? Cred ca asta a fost o gluma, nu? Proasta, oricum. Ce ai vrut sa spui cu bebelusii care beau lapte, suc....? Eu nu prea vad vreun sens la afirmatia aia, la fel ca si la cea cu cat de lat si adanc e un rau care tine pastrav....?
Un plus de coerenta in afirmatii si ceva mai multa gramatica de scoala generala nu ar strica absolut deloc.
Dar sa revenim. Cei care pescuiesc cu momeala vie nu sunt decat flamanzii care vor captura cu orice pret, nefiind interesati decat sa aiba ce praji acasa, cu cat mai mult cu atat mai bine. Oameni care nu au nici cea mai vaga idee despre tehnici, optim de mediu, si toate celelalte detalii pe care un pescar de rapitor trebuie sa le stie si sa le ia in calcul daca vrea sa prinda ceva. Chestia aia nu e pescuiala, e flamanzeala.
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.
-
vampir
- utilizator constant

DOMNUL MEU PESCARNEBUN poate tu stii mult mai multa gramatica sau ma rog din astea de birou dar destept nu esti chiar deloc .pt ca daca erai puteai sa citesti printre randuri de ce este pastravul mai pretios decat stiuca si sa faci o comparatie corecta in mintea ta.Am zis bine mintea ta??sper sa nu te jignesc cu asta.te-ai limitat numai la papa ca si rudele noastre apropiate porcul.Nu ma mai baga in seama te rog stai linistit mestecati shtiuca si fa tu nani linistit. daca nu stii ce reprezinta acest ''FA" vezi ca este perfectul simplu.INUNDATIILE ASTEA AU FACUT PE MULTI PESCARI!SI FACULTATILE MULTI INGINERI!
-
XquiZZiT
- utilizator constant

-
Ca si valoare, stiuca nu are cum sa se ridice la acelasi nivel cu pastravul. Dar pana la urma fiecare are specia lui favorita,ca e stiuca, salau, crap, caras, oblete, etc. Eu unu nu am prins vreun pastrav pe o apa salbatica pana acum, (ce-i drept ca nici nu am incercat).
Off topic, domnu' antevorbitor, acel "fa" e cel mai probabil imperativ, perfectl simplu e "celalalt".