Rapitorii pretiosi.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- MARIUS POPA
- veteran
va salut,
sa stiti ca nu de putine ori am vazut si asistat la mici capturi de marlitze retinute cu ecou, ca vezi doamne ce au prins ei,tzapate la umbra masinii sau in iarba, iesind triunfatori ca ei au prins STIUCA.
zilelele astea am luat un avat pina-n kil, si fiind prohibitie, l-am pozat si l-am eliberat.
un individ (pensionar de la armata) care era prin preajma, cu bete de pluta si cunoscut ca find un mic braconier, a inceput sa urle si sa se traga de par:CE FACI DOMNE, ELIBEREZI PESTELE??UI CE MARE ERA.PAI PESCAR ESTI TU.......
si discutia a continuat.
parerea mea ca multi au ajuns pescari de pe o zi pe alta, fara sa CITEASCA, fara sa STUDIEZE, sa se informeze cu ce si cum se maninca pescuitul, ca sunt si acolo niste reguli, bune sau proaste, care mai tre si respectate
si alta categorie, cei care ingnora total asta cu , cunostinta de cauza,
si cu amenzile nu merge, ca nu se platesc , poate dosarele penale, cateva zile la mititica si pulane pe spate...
numai bine,ca rau este destul.
sa stiti ca nu de putine ori am vazut si asistat la mici capturi de marlitze retinute cu ecou, ca vezi doamne ce au prins ei,tzapate la umbra masinii sau in iarba, iesind triunfatori ca ei au prins STIUCA.
zilelele astea am luat un avat pina-n kil, si fiind prohibitie, l-am pozat si l-am eliberat.
un individ (pensionar de la armata) care era prin preajma, cu bete de pluta si cunoscut ca find un mic braconier, a inceput sa urle si sa se traga de par:CE FACI DOMNE, ELIBEREZI PESTELE??UI CE MARE ERA.PAI PESCAR ESTI TU.......
si discutia a continuat.
parerea mea ca multi au ajuns pescari de pe o zi pe alta, fara sa CITEASCA, fara sa STUDIEZE, sa se informeze cu ce si cum se maninca pescuitul, ca sunt si acolo niste reguli, bune sau proaste, care mai tre si respectate
si alta categorie, cei care ingnora total asta cu , cunostinta de cauza,
si cu amenzile nu merge, ca nu se platesc , poate dosarele penale, cateva zile la mititica si pulane pe spate...
numai bine,ca rau este destul.

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
@Marius Popa
Sa stii ca foarte multi dintre acei pescari care au gura mai mare decat batzul de mana,vorbeste invidia si ciuda din ei.Atata invidie si egoism cata poti intalni pe malul apei,poate o mai vezi prin centrul orasului cand trece un amarat cu o bunaciune de femeie de mana.
Atata sunt de redusi ca zic : ei nu prind pesti ca tu dai la spin langa ei si le sperii pesti....Multi habar nu au sa pescuiasca!

Sa stii ca foarte multi dintre acei pescari care au gura mai mare decat batzul de mana,vorbeste invidia si ciuda din ei.Atata invidie si egoism cata poti intalni pe malul apei,poate o mai vezi prin centrul orasului cand trece un amarat cu o bunaciune de femeie de mana.
Atata sunt de redusi ca zic : ei nu prind pesti ca tu dai la spin langa ei si le sperii pesti....Multi habar nu au sa pescuiasca!

- MARIUS POPA
- veteran
stiu, si am observat asta, si nu de multe ori ma uitam cu ochelarii pe ochii, la ei (ei nu observau asta) si se uitau mai ca nu te scuipau...!Ariann scrie:@Marius Popa
Atata sunt de redusi ca zic : ei nu prind pesti ca tu dai la spin langa ei si le sperii pesti....Multi habar nu au sa pescuiasca!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
Mai e o chestie interesanta...ati observat ca pe oricine intrebati daca "na, mere ceva?", fiecare iti spune categoric "Nu...nimic.." Nu stiu ce rost mai are sa intrebi, cand, daca au prins, daca nu, o sa-ti spuna NU, asta ca sa pleci naibii de acolo, sa nu te apuci de pescuit pe langa ei. Deci sa nu mai existe comunicatie intre pescari. Mai sunt aia care te trimit cat mai departe: "Nu, dom'le, nu merge nimic...dar mai sus, acolo, dupa curba...sa vedeti ce stiuci se scot...acolo sa mergeti..."
Ceva de genu...
PS: Mergeti dupa instinct, nu dupa gura "binevoitorilor".

Daca spun NUshimano scrie:Mai e o chestie interesanta...ati observat ca pe oricine intrebati daca "na, mere ceva?", fiecare iti spune categoric "Nu...nimic.." Nu stiu ce rost mai are sa intrebi, cand, daca au prins, daca nu, o sa-ti spuna NU, asta ca sa pleci naibii de acolo, sa nu te apuci de pescuit pe langa ei. Deci sa nu mai existe comunicatie intre pescari. Mai sunt aia care te trimit cat mai departe: "Nu, dom'le, nu merge nimic...dar mai sus, acolo, dupa curba...sa vedeti ce stiuci se scot...acolo sa mergeti..."Ceva de genu...

Am cateva locuri preferate pe mures in zona orasului in care pescuiesc si asa fac de fiecare data ... sigur in multe cazuri nu prind nici eu ,dar pot sa dau linistit ca Omul (pescarul respectiv) tot n-a prins

- MARIUS POPA
- veteran
am intalnit cazuri:"mai sus a sarit de cateva ori ceva mare, serios incercati acolo, ca aici asa si asa, dar acolo am auzit cum o batut si sarit...."
eu mai trec pe linga ei si ma uit lung la ei,pentru ca intuiesc raspunsul, si nu le zic nimica numa eventual daca l-am mai zarit .
asa-i cu unii pescari, zici ca ei aupus coada la pruna.
eu mai trec pe linga ei si ma uit lung la ei,pentru ca intuiesc raspunsul, si nu le zic nimica numa eventual daca l-am mai zarit .

Fii pescar nu talhar.
MARIUS POPA scrie:am intalnit cazuri:"mai sus a sarit de cateva ori ceva mare, serios incercati acolo, ca aici asa si asa, dar acolo am auzit cum o batut si sarit...."

- MARIUS POPA
- veteran
Mai merge cleanu pe Petza, rauletul acela de la targul de vechituri paralel cu universitatea?Ariann scrie:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hahahahaa ce penibili pot fi unii.Cum sa zica asa ceva?Oricum,as avea o replica buna pentru ei.Dute da tu acolo unde o rapit si lasa-ma pe mine in locul tau.Oricum nu prinzi nimic!!!!!
![]()
![]()
![]()

Fii pescar nu talhar.