Rapitorii pretiosi.

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 27 Mai 2010, 15:49

Spartacus scrie:braconaj e un termen relativ. e braconaj in ro, in croatia, cipru sau alte locuri e .. pescuit. cand o sa vad tot ce e sub limita aruncat inapoi, cand nu o sa mai vad urma de setca sau siruri de peturi cu carlig in apa, cand spinningarul de clean nu o sa mai pescuiasca pe apa de clean in mai, repetandu-si in gand ca da la stiuca (in caz ca o sa l intrebe careva) .. atunci ..o sa ma mai gandesc. pana atunci, imi asum raspunderea.

da' este ca am deviat threadul de la cearta care se intinde pe 3 pagini ? :lol:
asta e una dintre marile noastre probleme ... de ce sa nu incepem noi schimbarea ... totul se reduce la ce face celalalt ...

ce-ar fi sa nu mai braconezi tu si atunci poate un alt individ care gandeste asemeni tie nu va mai bracona nici el ... ca asa face celalalt ...

pe bune vorbesc acum ... ne mertiam soarta ... imi pare rau sa o zic dar asta e crudul adevar ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 27 Mai 2010, 17:19

tudor scrie:In Cipru sau Croatia acest pescuit se practica in mare, nu pe ape dulci. Aici e marea diferenta.
in renolandia is permise ambele...

cu furca la flacara fiind considerata metoda traditionala nici permis nu-ti tre... E LA LIBER !

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 27 Mai 2010, 17:33

Si in Papuasia la fel Dumitre. :lol:

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 27 Mai 2010, 18:20

kuintautti scrie:
tudor scrie:In Cipru sau Croatia acest pescuit se practica in mare, nu pe ape dulci. Aici e marea diferenta.
in renolandia is permise ambele...

cu furca la flacara fiind considerata metoda traditionala nici permis nu-ti tre... E LA LIBER !

Nu le trebuie permis daca flacara e violet si au si furca mare sa nu se friga la dejete. :lol:
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 27 Mai 2010, 19:27

am impresia ca si-n canada e permis pescuitul cu arcul.la noi era traditional pescuitul cu ostia.nu d-aia n-avem pesti. :roll:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 27 Mai 2010, 20:04

tudor scrie:Si in Papuasia la fel Dumitre. :lol:
poti sa zici ca sintem vecini... :lol:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 27 Mai 2010, 20:05

oricum, avand posibilitatea sa i triez, tot ce prind e peste limita legala, cu mult chiar. si binenteles, dupa ii eliberez. :wink:[/quote]

Da sigur :lol: , eliberezi in portbagaj sau direct pe gratar :( ....

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 27 Mai 2010, 20:10

Spartacus scrie:braconaj e un termen relativ. e braconaj in ro, in croatia, cipru sau alte locuri e .. pescuit. cand o sa vad tot ce e sub limita aruncat inapoi, cand nu o sa mai vad urma de setca sau siruri de peturi cu carlig in apa, cand spinningarul de clean nu o sa mai pescuiasca pe apa de clean in mai, repetandu-si in gand ca da la stiuca (in caz ca o sa l intrebe careva) .. atunci ..o sa ma mai gandesc. pana atunci, imi asum raspunderea.

da' este ca am deviat threadul de la cearta care se intinde pe 3 pagini ? :lol:
Daca vrei sa fii rebel si esti tare'n clanta in loc sa dai cu sulita dupa pesti ,scoate setcile si peturile cu carlige din apa si dai foc pe mal ,sa vezi cine vine sa revendice ,dar pana faci la fel ca ei ,ca braconieri ,nu esti decat un braconier ,fara suparare . :!: :!: :!:

Spartacus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Spartacus » 28 Mai 2010, 05:45

totul s a vrut o deviere de la cearta din ultimele pagini, printr o gluma mai subtila.

ps: dar am pescuit si cu sulita si mi place. :oops:

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 08 Iun 2010, 20:55

Citeam printre primele postari si vad ca peste tot este aceasi problema.Pesti dusi acasa care sunt sub dimensiunea legala.Eu la stiuca as fi impus minim 40 de cm.Dar cum nu eu fac legile nu tine de competenta mea.Intradevar zicea un membru de pe forum,ca nu sunt de vina cei care practica unele practici mai putin ortodoxe ci a celor care permit asa ceva.Perfect de acord.Anul trecut am prins aprox vreo 60 de stiuci,dintre care 56 marlite care au fost eliberate.4 am dus acasa de Doamne ajuta.Anul asta am la activ aprox 20 de stiuci ,si nici una dusa acasa.Ce vreau sa va povestesc e mai nasol.Anul trecut in perioada de prohibitie aveau aproapte de mal cuib 3 salai care isi pazeau icrele.Ei....Cat credeti ca au rezistat?2 sapt.I-au miciulit si au fost dusi acasa de catre niste cretini.Asta e tara.Controale facute fff slab.Controlori putini.Asa tara,asa oameni(nu generalizez)
Imagine

Scrie răspuns