pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
kzoli
- veteran

pikeman scrie:kzoli scrie:@pikeman
Un plastic de 10 cm sau una mult mai mare, de 15-20 cm cum sunt acelea pentru pesti mari cu un singur carlig nu prea ai ce face ... nici macar nu tine in pozitie corecta plasticul .... de multe ori ai rateuri si ramai fara plastic... daca de la ancora doar hatz ul vine in minte e trist

...
io n-am probleme asa existentiale, si imi vine pentru ca am vazut metoda practicata si am si auzit de ea
deci nu e trist, e trist ce fac unii
si ca intrebare, daca ratezi la vobler cu 2 ancore, cam ce faci tu? mai pui vro 3?
ma rog, ii numa o idee, daca esti mega retinator si te ustura fundu ca ai ratat un peste, nu ai decat sa umpli jigu de ancore, si pe laterale si pe curbura si cateva eventual legate cu mono mai la 10 cm sub jig ...

da sunt mega retinator de pesti, retin cam 2% / an dintre pestii prinsi

Daca toti ar retine doar atat, am avea pesti destui ... Recunosc era un timp cand am retinut cam jumatate ce prindeam si asta era ultima data acum vre-o 10 ani ... Eu practic pescuitul doar pentru relaxare, distractie .... dar asta nu are relevanta in topicul aceasta. Ideea e ca somnul mananca si iarna si trebuie insistat

in rest

sau vin fiert

-
pikeman
- veteran

-
-
kzoli
- veteran

Daca-i vorba de donat ....la mine SMURD ul e pe primul loc

, (prietenii stiu de ce

)
Cat despre pesti si capturi ... discutiile sunt inutile de multe ori, teoria e una realitatea e alta

Asa ca trebuie insistat

-
danstiucaru
- veteran

acuma fiecare are dreptate...trebuie sa dai cu un ac ptr ai acorda pestelui o sansa in plus precum si gandul meu de a face in asa fel sa ratez mai putin sa mai pun un triling dar ptr asta nu ma consider hatar
hatari sunt hatari si eu sunt pescar
o sa pun si asa si asa,poat edoar doar prind si io un pieste

-
bogdan_mihu
- senior

baieti,Dan are dreptate pescarul e pescar si hatarul e hatar,se pot agata pesti din exterior si numa cu carligul simplu; si eu ma enervez daca scap un peste mare si nu din motiv ca as vrea sa-l retin ci pur si simplu vreau sa vad cat e si sa-i fac o poza asa ca nu vad o problema in lega o ancora in prelungirea jigului sau de ochetul acestuia pt ca daca folosesti shaduri mari de peste 12cm rata rateurilor e mare si nu te poti bucura de o poza cu pestele mai departe tine de fiecare pescar in parte daca retine sau nu pestele;exemplarele mari din orice specie de peste mai ales de rapitori trebuie neaparat eliberate sper ca poate intr-o buna zi vom avea si noi limita maxima la pestii pe care poti sa-i retii nu numa minima
-
kzoli
- veteran

bogdan_mihu scrie:....sper ca poate intr-o buna zi vom avea si noi limita maxima la pestii pe care poti sa-i retii nu numa minima
Degeaba avem legi, daca nu respecta nimeni .... fac pariu ca pe orice apa publica din 5 pescari cel putin 3 au peste sub dimensiuni minime in traista.
... " e mica dar e tocmai buna de o prajeala" ...
Pana nu se face ceva, ca legea sa fie lege si sa fie respectata literalmente, poate sa fie orice.
-
bogdan_mihu
- senior

cred ca 80-90 % din pescari ,cel putin la noi in zona retin tot ce prind indiferent de dimensiune cat despre eliberarea unui peste mare ii poti numara pe degete vara se prind mii de somotei de la o palma pana la kil sunt retinuti toti,foarte mare pacat aceste mocute puteau ajunge trofee adevarate ;scuze pt off topic dar daca tot vb de somn am vrut sa spun aceste lucruri pt ca populatia de somn scade alarmant de la an la an
-
danstiucaru
- veteran

miam adus aminte ca cu salmo thrill(salamuthrilu)cand dam dupa avat nu de putine ori agatam cate un oblete de schinar...saracutu ca nu era mai mare decat thrill ul dar rar se accidenta sa nu poata fi salvat.
dar o data un "destept" cand a prins obletele la luat si la trantit de dale.numi venea sa cred,ma ce ai cu pestele ala care e si un pestic fain este si papa ptr rapitor dar el poc cu el pe dale,probabil crezand ca ma impresioneaza ca el e unu care nu se incurca cu destia mici
-
bogdan_mihu
- senior

se credea foarte "tare" tipu pacat ca-s destui ca asta
-
stradic
- veteran

rapala the best vobler in the world