pescuitul somnului cu naluci iarna

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdan_mihu
senior
senior

pescuitul somnului cu naluci iarna

Mesaj de bogdan_mihu » 12 Ian 2011, 16:26

salut,vreau sa aflu si alte pareri in legatura cu pescuitul somnului iarna la naluci in special cu plastice moi; am avut ocazia sa prind cativa somotei in toiul iernii, in ianuarie ce-i drept s-a incalzit afara;somoteii au fost prinsi in aceelasi loc,cu aceeasi naluca,am incercat si cu alte modele dar nici un rezultat,unul a avut shadul in gura regulamentar iar alti doi in coltul gurii, in exterior dar au atacat amandoi am simtit clar smucitura in lanseta plus cateva atacuri ratate.intrebarea e daca ataca din curiozitate sau isi apara teritoriul, totusi nu cred ca le e foame in perioada asta,am mai prins si iernile trecute cate unul am vazut si alti pescari prinzand chiar exemplare frumoase 7-8 kg dar tot asa agatati superficial in coltul gurii.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 12 Ian 2011, 18:49

Nu vad de ce n-ar ataca, doar tre' sa haleasca si ei ceva. MAAAAAREA problema e sa descoperi unde ierneaza si la fel, cum ziceai si tu, sa gasesti cam ce vibratie l-ar intarata. Eu sunt ferm comvins ca poti face partide memorabile daca misterele de mai sus sunt dezvaluite. Daca e vremea buna sper sa incerc chestia asta in weekend, stiu un loc pe Jiu unde sunt pitulati somoteii acum, mai ramane sa si prind ceva.
PS: foarte bun topicul

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 12 Ian 2011, 19:11

mersi,am deschis acest subiect pentru ca multi pescari cred ca somnul nu mai mananca cand apa scade sub o anumita temperatura am citit si cred ca mananca si iarna dar sunt mult mai putin activi, deci sunt foarte greu de prins cu naluci dar daca ai norocul sa dai de ei adunati poti sa ai ceva surprize.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 12 Ian 2011, 19:36

Ca orice peste e normal ca viteza metabolismului sa fie in concordanta cu temperatura apei, insa nici eu nu cred in hibernare sau chestii de genul. Nu-s expert insa asta cred si la fel cred ca sunt anumite conditii (apa foarte mica si foarte rece, 0 grade sau pe acolo, cand e posibil ca pestii sa intre in hibernare). Am vazut asta accidental cand eram pustan si am gasit iarna in jgheabul cu apa inghetata aproape complet carasul care il bagasem vara si care era amortit complet insa care odata bagat in apa mai calda si-a revenit complet "and lived happily ever after" :lol:.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 12 Ian 2011, 19:55

Mananca si iarna, doar ca digera mult mai lent datorita apei reci, si are nevoie de mai putina hrana. In crescatorii, in bazine de iernat de aproximativ 1000mp la 200 buc de somn reproducator se pune minim 300-400 kg albitura si la primavara nu mai gasesti nici unul :wink: dintre albituri :lol:

bogdanpescarul
senior
senior

Mesaj de bogdanpescarul » 12 Ian 2011, 21:19

Eu eram convins ca somnul iarna nu se hraneste pina acum vreo 3 saptamani cind un amic de-al meu a agatat un somotel de vreo 3-4 kg la twister,din pacate langa mal l-a scapat dar am putut vedea clar guma in gura somnului,nu era luat din afara gurii,colegu a zic ca si atacul a fost clar,pe cadere.
Deci se poate :wink:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 12 Ian 2011, 21:24

am mai prins si eu acum 4 ierni. decembrie,delta,canal de 6m adancime,tot la gume.ce m-a frapat era culoarea lor.erau galbeni, galbeni.numai dupa ce stateau pe mal cateva minute se colorau asa cum ai stim :roll:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 12 Ian 2011, 21:25

Si mai are somnu asta ,prostu obicei ca se aduna buluc prin gropi.Iarna.Si asta spre bucuria electricienilor ramasi someri...Asadar ,numai discretia noastra il poate pazii de acestia... :wink:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 12 Ian 2011, 21:32

Da se poate. Personal nu am prins, dar am vazut prinsi. Toata treaba e cum ziceati mai sus, sa ii localizezi, si sa le-o fluturi pe la nas, bineinteles cu conditia sa nu fie ocupate locurile de baietii veseli cu grebla :evil:

stradic
veteran
veteran

Mesaj de stradic » 12 Ian 2011, 21:55

Iarna intradevar are metabolismul scazut dar de hranit tot se hraneste! Daca-i dai cu shadul pe la mustati nu cred sa-l refuze! :idea: Totul tine de tehnica si indemanarea cu care o faci! Si binenteles de discretia de a nu afla "agricultorii" de locatie! :wink:
rapala the best vobler in the world

Scrie răspuns