pescuitul somnului cu naluci iarna
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- bogdan_mihu
- senior
pescuitul somnului cu naluci iarna
salut,vreau sa aflu si alte pareri in legatura cu pescuitul somnului iarna la naluci in special cu plastice moi; am avut ocazia sa prind cativa somotei in toiul iernii, in ianuarie ce-i drept s-a incalzit afara;somoteii au fost prinsi in aceelasi loc,cu aceeasi naluca,am incercat si cu alte modele dar nici un rezultat,unul a avut shadul in gura regulamentar iar alti doi in coltul gurii, in exterior dar au atacat amandoi am simtit clar smucitura in lanseta plus cateva atacuri ratate.intrebarea e daca ataca din curiozitate sau isi apara teritoriul, totusi nu cred ca le e foame in perioada asta,am mai prins si iernile trecute cate unul am vazut si alti pescari prinzand chiar exemplare frumoase 7-8 kg dar tot asa agatati superficial in coltul gurii.
- stefanflorin
- veteran
Nu vad de ce n-ar ataca, doar tre' sa haleasca si ei ceva. MAAAAAREA problema e sa descoperi unde ierneaza si la fel, cum ziceai si tu, sa gasesti cam ce vibratie l-ar intarata. Eu sunt ferm comvins ca poti face partide memorabile daca misterele de mai sus sunt dezvaluite. Daca e vremea buna sper sa incerc chestia asta in weekend, stiu un loc pe Jiu unde sunt pitulati somoteii acum, mai ramane sa si prind ceva.
PS: foarte bun topicul
PS: foarte bun topicul
- bogdan_mihu
- senior
mersi,am deschis acest subiect pentru ca multi pescari cred ca somnul nu mai mananca cand apa scade sub o anumita temperatura am citit si cred ca mananca si iarna dar sunt mult mai putin activi, deci sunt foarte greu de prins cu naluci dar daca ai norocul sa dai de ei adunati poti sa ai ceva surprize.
- stefanflorin
- veteran
Ca orice peste e normal ca viteza metabolismului sa fie in concordanta cu temperatura apei, insa nici eu nu cred in hibernare sau chestii de genul. Nu-s expert insa asta cred si la fel cred ca sunt anumite conditii (apa foarte mica si foarte rece, 0 grade sau pe acolo, cand e posibil ca pestii sa intre in hibernare). Am vazut asta accidental cand eram pustan si am gasit iarna in jgheabul cu apa inghetata aproape complet carasul care il bagasem vara si care era amortit complet insa care odata bagat in apa mai calda si-a revenit complet "and lived happily ever after"
.

-
- senior
Eu eram convins ca somnul iarna nu se hraneste pina acum vreo 3 saptamani cind un amic de-al meu a agatat un somotel de vreo 3-4 kg la twister,din pacate langa mal l-a scapat dar am putut vedea clar guma in gura somnului,nu era luat din afara gurii,colegu a zic ca si atacul a fost clar,pe cadere.
Deci se poate
Deci se poate

- semlecangheorghe
- veteran