pescuitul somnului cu naluci iarna

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 16 Ian 2011, 23:08

de foarte multe ori insistenta e cheia succesului la somn,si foarte mare grija cu locul sa nu afle "gradinarii" caci iarna se aduna de obicei in grupuri numeroase mai ales cei mici si nu prea parasesc locul de iernat asa ca pot sa-i culeaga pe toti; cum e si la noi in zona plin de "gradinari" au facut si iarna asta ravagii printre somni

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 16 Ian 2011, 23:14

poate ati vazut si voi asta seara pe pvtv montura aceea mai ciudata cu mai multe trilinguri in twister ala albastru pe spate.ce montrura este ?stiti,ati pescuit ,incercat careva la asa ceva?ca pescuitul la twister ptr mine nu a avut rezutatele pe masura dorintelor mele,pe ci pe colo cate ceva dar de placut imi place si tocmai miam cdat niste twistere mari de prin state ,insa ma cam enerveaza ca este doar un ac ptr a putea intepa pestele si rata rateurilor la twister din cate am mai auzit pe la alti este mult mai mare(bine are avantaj ca scapa din agataura pe fundul apei sau crengi mai usor si este si mai ieftin)
:roll: cat despre somn in anotimpul acesta as fi super multumit sa prind unu si de juma de kg la naluca care eu cred ca twisterul este mai potrivit ca poti tatona un "fund de apa "nu fund de blonda :D

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 16 Ian 2011, 23:16

Acesti "gradinari" ar trebui executati !!!
...scot un peste, doi si ranesc alte zeci, sute dintre care majoritatea mor in chinuri .... Pana nu se ia masuri drastice, v-om avea astfel de "gradinari" din ce in ce mai multi, si pestii din ce in ce mai putini ...

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 16 Ian 2011, 23:16

bogdan_mihu scrie:de foarte multe ori insistenta e cheia succesului la somn,si foarte mare grija cu locul sa nu afle "gradinarii" caci iarna se aduna de obicei in grupuri numeroase mai ales cei mici si nu prea parasesc locul de iernat asa ca pot sa-i culeaga pe toti; cum e si la noi in zona plin de "gradinari" au facut si iarna asta ravagii printre somni
in ce zona spui ca sunt greblari?ca si pe la noi este dezastru adica ce rau nu ce zona :D

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 16 Ian 2011, 23:21

chiar ca sunt din ce in ce mai multi...eu in urma cu cativa ani imi amintesc ca apareau"discreti"pe zone si erau maxim vreo 5 sa zic si in special primavara,asa imi aduc aminte insa acuma imediat cum sa racit apa cum sau pus pe treaba cu plumbi si ancore confectionate foarte "la fix frate"ca sa citez pe unu,mari si sanatoase cu plombi turnati sau taiata teava de plumb de 10 aprox.si sunt minim 50 in zona unde spun eu mai ales in uichend...trajniar ca si somnul cela de va povesteam ca la luat amicu in 23 dec anu trecut era spintecat de parca trecuse zzorro ala :x

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 16 Ian 2011, 23:31

danstiucaru scrie:poate ati vazut si voi asta seara pe pvtv montura aceea mai ciudata cu mai multe trilinguri in twister ala albastru pe spate.ce montrura este ?stiti,ati pescuit ,incercat careva la asa ceva?ca pescuitul la twister ptr mine nu a avut rezutatele pe masura dorintelor mele,pe ci pe colo cate ceva dar de placut imi place si tocmai miam cdat niste twistere mari de prin state ,insa ma cam enerveaza ca este doar un ac ptr a putea intepa pestele si rata rateurilor la twister din cate am mai auzit pe la alti este mult mai mare(bine are avantaj ca scapa din agataura pe fundul apei sau crengi mai usor si este si mai ieftin)
:roll: cat despre somn in anotimpul acesta as fi super multumit sa prind unu si de juma de kg la naluca care eu cred ca twisterul este mai potrivit ca poti tatona un "fund de apa "nu fund de blonda :D
Nu stiu la ce montura te referi dar plasticele mari de obicei se "asigura" cu mai multe ancore legate intre ele cu fir textil rezistent la abraziune. Au un scop de a tine mai bine plasticul si de a prinde mai bine pestele agatat. Iarna dar si in alte anotimpuri pe timpul zilei plasticele mari lestate pot aduce surprize placute.... In serile de vara si noaptea insa voblerele de suprafata sunt de neinvins. In majoritatea locurilor, zonelor unde spre seara ataca avatul mai devreme sau mai tarziu apar si mustaciosii 99% garantat. Si atunci incepe spectacolul :lol: ...

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 16 Ian 2011, 23:34

bogdan_mihu scrie:de foarte multe ori insistenta e cheia succesului la somn,si foarte mare grija cu locul sa nu afle "gradinarii" caci iarna se aduna de obicei in grupuri numeroase mai ales cei mici si nu prea parasesc locul de iernat asa ca pot sa-i culeaga pe toti; cum e si la noi in zona plin de "gradinari" au facut si iarna asta ravagii printre somni
pe Olt, in iarna trecuta au scos dintr-un singur loc peste 1500kg de somn.
au intrat pe gheata cu plasele si l-au terminat.
in 2009 pe locul respectiv s-au prins in vara f multi somni, in 2010 doar cat a numara pe degetele de la o mana
:evil: :evil: :evil:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 16 Ian 2011, 23:41

Sunt anumite locuri unde se aduna la iernat unde pot fi si zeci , sute de exemplare de dimensiuni apropiate, asemenea locuri ar trebui protejate prin lege ca zone de iernat ! Somnul fiind un peste cu "piele" emite o anumita cantitate de caldura in jur care atrage si pestisori , astfel au hrana in belsug .... sunt, erau niste fimari subacvatice pe youtube ... postez daca gasesc daca nu cautati si voi este destul de interesant ....

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 16 Ian 2011, 23:42

pe raul mures,pe toate locurile bune de pescuit ,s-au inmultit alarmant acest gen de "pescari"care cu un tupeu jegos dau zi si noapte la grebla nestingheriti de nici un fel de controale si fac genocid printre pesti am auzit de cateva exemplare mari de somn 35-40 kg prinsi iarna asta,e crima acesti pesti depuneau milioane de icre,din aceasta cauza populatia de somn de la noi a scazut drastic

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 16 Ian 2011, 23:46

iarna ii decimeaza cu plasele si grebla iar primavara si vara pe langa aceste 2 metode impanzesc muresul de siruri si pripoane

Scrie răspuns