pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
danstiucaru
- veteran

yo-zuri cristal vibe
toata lumea imi da in sus si in jos cu yozuri
sper sa nu radeti de mine dar nu miam luat(nu stiu ce am cu specia asta de voblere)nici in ziua de azi un asa vobler cu toate ca are niste recomandari de numa numa
mioi lua pana la urma

nu neaparat cristal vibe dar tre sa am si eu yogi de asta

.ma gandesc ca stie si la stiuca sau avat daca da de iel?

-
bogdan_mihu
- senior

la avat a mers foarte bine dar am luat si ceva somotei cu el
-
adiwolf
- veteran

ca tot v-am spus de "recolatarea" aia de somn, astazi ma suna un amic si imi spune ca la el la firma a venit un coleg cu 500 kg de scobar, tot unul si unul, intre 0.8-1.5kg/buc, plin de icre, scos cu plasa din acelasi baraj de cumnatul individului (chipurile ar avea autorizatie)
bagamiaspola in mortii masii cu cine l-a autorizat pe nemernic si toate nenorocirile pamantului sa se abata asupra lui
pur si simplu imi vine sa innebunesc si ma tot intreb de ce draqu trebuie sa mai platim permise, taxe, cotizatii, etc???
scuze de offtopic, dar simteam nevoia sa rabufnesc undeva

-
pikeman
- veteran

-
kzoli scrie:sorinB scrie:danstiucaru scrie: ,insa ma cam enerveaza ca este doar un ac ptr a putea intepa pestele si rata rateurilor la twister din cate am mai auzit pe la alti este mult mai mare(bine are avantaj ca scapa din agataura pe fundul apei sau crengi mai usor si este si mai ieftin)
Dane, daca vrei poti sa faci ca aici...

Eu a-si recomanda sa leaga ancora cu o bucata de textil de ochiul jig ului, e mai migalos dar mai flexibil si un pic mai sigur ...
metoda
"hatz cu jigu"

se practica, trist
io as pune 3 ancore, sa fiu sigur ca nu ratez nimik
ce penal, ati auzit fratilor de "rateu" ? face parte din joc, pui ancora pe jig, dao dreq, mai ramane sa mai fie pusa una pe fir 50 de cm mai sus, asa ne explicam incompetenta de a da tzapa cand trebe, nu is io de vina, mai trebuiau 3 ancore pe jig

-
sorinB
- veteran

Stiucaman, sa nu ma intelegi gresit, am gasit si io pe net ideea asta, dar inca n-am incercat asa...
Da' nici nu incerc daca tu zici...

-
pikeman
- veteran

-
sorinB scrie:Stiucaman, sa nu ma intelegi gresit, am gasit si io pe net ideea asta, dar inca n-am incercat asa...
Da' nici nu incerc daca tu zici...

amu sincer, la cum arata jigu si ancora aia, riscai numa sa chinui vrun peste cu cateva bucati de metal in gura, un somn de 5 k se pipi pe chinezariile alea,,, tristaru e bun totusi

-
sorinB
- veteran

Baaaaa, carligu de jig e Gamakatsu si ancora VMC...
La carligul ala de jig nici nu-i mai trebe ancora, asa bine penetreaza

-
kzoli
- veteran

@pikeman
Un plastic de 10 cm sau una mult mai mare, de 15-20 cm cum sunt acelea pentru pesti mari cu un singur carlig nu prea ai ce face ... nici macar nu tine in pozitie corecta plasticul .... de multe ori ai rateuri si ramai fara plastic... daca de la ancora doar hatz ul vine in minte e trist

...
-
pikeman
- veteran

-
kzoli scrie:@pikeman
Un plastic de 10 cm sau una mult mai mare, de 15-20 cm cum sunt acelea pentru pesti mari cu un singur carlig nu prea ai ce face ... nici macar nu tine in pozitie corecta plasticul .... de multe ori ai rateuri si ramai fara plastic... daca de la ancora doar hatz ul vine in minte e trist

...
io n-am probleme asa existentiale, si imi vine pentru ca am vazut metoda practicata si am si auzit de ea
deci nu e trist, e trist ce fac unii
si ca intrebare, daca ratezi la vobler cu 2 ancore, cam ce faci tu? mai pui vro 3?
ma rog, ii numa o idee, daca esti mega retinator si te ustura fundu ca ai ratat un peste, nu ai decat sa umpli jigu de ancore, si pe laterale si pe curbura si cateva eventual legate cu mono mai la 10 cm sub jig ...

-
rine
- veteran

da mai baieti 1 bine ca-i curata montura patentata a lui drackovici ala .stiti voi.ca in frantza (sa moara ea) e voie ca de: e civilizati