pescuitul somnului cu naluci iarna

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 16 Ian 2011, 23:47

danstiucaru scrie: ,insa ma cam enerveaza ca este doar un ac ptr a putea intepa pestele si rata rateurilor la twister din cate am mai auzit pe la alti este mult mai mare(bine are avantaj ca scapa din agataura pe fundul apei sau crengi mai usor si este si mai ieftin)
Dane, daca vrei poti sa faci ca aici... :wink:
Imagine

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 16 Ian 2011, 23:50

bogdan_mihu scrie:iarna ii decimeaza cu plasele si grebla iar primavara si vara pe langa aceste 2 metode impanzesc muresul de siruri si pripoane
Vara trecuta am scos cu barca sute de siruri balizate cu flacoane sau fara si pripoane ... anul aceasta sper sa am si ajutoare :wink:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 16 Ian 2011, 23:53

sorinB scrie:
danstiucaru scrie: ,insa ma cam enerveaza ca este doar un ac ptr a putea intepa pestele si rata rateurilor la twister din cate am mai auzit pe la alti este mult mai mare(bine are avantaj ca scapa din agataura pe fundul apei sau crengi mai usor si este si mai ieftin)
Dane, daca vrei poti sa faci ca aici... :wink:
Imagine
Eu a-si recomanda sa leaga ancora cu o bucata de textil de ochiul jig ului, e mai migalos dar mai flexibil si un pic mai sigur ...

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 16 Ian 2011, 23:53

intr-adevar vara pe seara si noaptea voblerele sunt irezistibile dar am prins foarte bine la orele pranzului la peste 30 grade la oscilanta pe mijlocul apei in curent puternic;vara e spectacol cand te loveste mustaciosul mai ales pe voblere simti pana in calcai

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 16 Ian 2011, 23:59

varianta cu textil lagata de ochiul jigului e cea mai sigura chiar daca e mai migaloasa am avut si eu destul de multi pierduti din cauza carligului simplu vreo cativa hotariti l-au facut lumanare

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 17 Ian 2011, 00:11

bogdan_mihu scrie:varianta cu textil lagata de ochiul jigului e cea mai sigura chiar daca e mai migaloasa am avut si eu destul de multi pierduti din cauza carligului simplu vreo cativa hotariti l-au facut lumanare
Daca nu agata carligul in locul potrivit, din ancora poate sa faca sulita :lol: si o moaca de cateva kg... am niste poze cu asemenea carlige indreptate.... postez daca gasesc ....

ovi_vl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ovi_vl » 17 Ian 2011, 00:28

foarte interesant topicul. nu stiu cat de inruditi cu somnul autohton sunt astia de pe youtube,dar se pare ca intra intr un fel de "hibernare" pe timpul iernii http://www.youtube.com/watch?v=gn7JHBQqWRA

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 17 Ian 2011, 00:29

ai dreptate,mai ales daca e si curent puternic in zona dar totusi poti sa iti dai seama daca e un exemplar mai rasarit;nu bate in bat imediat dupa ce-l intepi sta un pic pe loc apoi pleaca incet in ce directie vrea el ;ori urca linistit contra curentului ori se lasa in jos pe curent ca un submarin pentru am avut cateva partide anii trecuti in care am agatat 5-6 somni si nu am reusit sa scot nici unul cei dept era un curent puternic si asta il ajuta foarte mult

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 17 Ian 2011, 00:31

:D
bune idei aveti...o sa caut si eu mai multe metode care deja alti leau probat dar asta oricum doar cand incepe sezonul,mai bine spus sa vina vremea mai buna ca eu nu mai suport frigul si daca ies acuma nu insist mai mult de o ora ,mai mult ies ptr aer curat sau plimbare
pe asta cu "guma" am bagato la cap
dar niste voblere?aaa?voi cam ce voblere folositi?si voi tot stati ca mine si in timp ce pescuiti va puneti aceeasi intrebare de multe ori

oare am ales marimea ,culoarea potrivita in comparatie cu viteza apei,culoarea apei ,ora la care pescuiesti,fir si culoarea apei? eu unu dupa ce pescuiesc juma de zi si nu prind nimika ...imi tot pun intrebari daca nu era mai bine in alt loc sau alta naluca :D :D :D
culmea este ca anul trecut somnul de 8 kg lam prins pe o apa f tulbure si agitata si la un xcalibur mic .acuma miam cdat un xcalibur cea mai mare marime ca lacomul :D
da uite nu mai tin minte cu ce dadeam cand era sa ma traga somnul cela mare(care lam scapat din pacate) in apa.anul acesta o sa merg pe ideea nalucilor mai mari si in primul rand mai grele sa pota arunca cu ele distante mari
abia astept,hah hah hah hah sa le vin de hac
:D :D :D

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 17 Ian 2011, 00:45

pana incepe sezonul mai este putin vreo 2 luni deja pe la sfarsitul lunii martie daca se incalzeste devine mai activ si poti sa-l prinzi si la voblere dar timpul in care poti pescui e scurt incepe prohibitia care tine 2 luni iar dupa prohibitie incepe adevaratul pescuit la somn cu naluci. voblerele pe care le folosesc de obicei:rapala jointed, shad rap, rattlin-ul tot de la rapala,yo-zuri cristal vibe prinde foarte bine si avati

Scrie răspuns