pescuitul la buldo

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Mr.Pike
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Mr.Pike » 11 Sep 2010, 10:04

o chestie tot nu inteleg la toata chestia asta cu buldo..:) , mentionez sunt cam incepator in dea'le Spinningului , totusi montura buldo pe rau ,se lanseaza in aval si se mulineaza sau doar este lansata ca o funda si se pune un clopotel in varf si asteptam sa ne vina randu..:) ? Pe lac,balta va fi la fel?

mihai202
junior
junior

Mesaj de mihai202 » 28 Sep 2010, 11:44

nu bila cu muste se lanseaza cel mult perpendicular pe cursul apei si se mulineaza in permanenta pt simti atacul pestelui,faza cu auto intepatul nu se intimpla decit f rar eu prefer sa intep f scurt in momentul in care simt atacul asta la clean(pe trotus sau siret riuri cu deschideri de 50-200m) la pastrav nu vad utilitatea buldo-ului riurile din zona mea fiind f mici

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 28 Sep 2010, 15:07

Trebuie sa fii maestru de maestru sa lansezi buldo la o palma de un mal abrupt, cu bolovani si crengi, unde daca gresesti cu cativa cm se agata sau se sparge. Daca dai mai departe de mal pestele ascuns sub crengi sau bolovani nu se deplaseaza juma de metru sa atace musca, mai ales pe vreme insorita, spre amiaza cand pastravul e sperios si lenes. Cleanul pare ceva mai mobil dar si el se fereste de curentii puternici si de soare.

mihai202
junior
junior

Mesaj de mihai202 » 29 Sep 2010, 08:34

DA tre sa dai mult pina ti se da mina si ochiu altfel prinzi malul celalaltsi adio bila
apropo cita inportanta are culoarea bilei oare???
am gasit pe net la un magazin online buldo la un pret de 1/5 din pretul unuia made by cormoran problema e ca nu e super transparent e cam albicios oare influenteaza cleanu??
sa va zic o intimplare, acu vro 2 saptamini zic ma duc sa dau oleaca la bila si ca sa am cu cine schimba o vorba iau si colegu de suferinta cu mine
ajuns pe malu girlei costat ca nu am luat montura cu mustele ...fuga dupa ele acasa(noroc ca nu era prea departe doar vro 6-7 km)ajung acasa iau mustele si fuga inapoi
pe drum ma gindeam ....mai.. vint nu bate soare este cald este cred ca colegu ramas pe malu girlei ii croseteaza la rind
dupa vro juma de ceas ajung inapoi leg mustele trag cizmele in picioare si fuga pe malu apei scanind toata zona sa vad unde e amicul lasat amanet numai ca nu reuseam sa il vad pe nicaieri zic ...s-o fi bagat pe sub vun mal.....si ma uit pe apa la vale si ce vad amicu meu in apa pina la piept cauta buldo ca ii trasese un clean mai inbracat si ii luase bila :P
bine inteles ca nu a gasit-o si dupa 10 min de stat la murat iese tremurind si ma intreaba daca nu mai am un alt buldo la mine
zic nam dar ce nu ai dat un telefon ca iti luam unu din oras imi raspunde ca nu are telefonu la el si pleaca in chiloti si tremurind la vale pe malu riului zicind... ma duc sa imi caut un buldo :? vine inapoi cu i sticla de oja goala ii face un dop dintr-o bucata de bat baga apa in ea si incepe sa dea
culmea e ca sticla fiind mai grea se ducea glont fata de bila din plastic si reusea sa bata chiar malul opus zona in care eu nu reuseam sa dau .... si a inceput spectacolul cite 2 cite 3 cleni la fiecare lansare
io unu la 3-4 lansari si ala lingurar sub 20 de cm nu reuseam sa fac malul celalalt oricit asi fi tras de varga
deci batut la puncte de o sticluta de oja :x

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 29 Sep 2010, 08:49

in loc de "buldo", ptr lanseuri la distante mari, nu-ti faci treaba la fel de bine si cu un spirolino? si daca tot citesc de buldo sparte, eu am vazut si buldo dintr-un plastic mai moale care nu se sparge 100%...

http://www.pescarulhoinar.com/tehnici/s ... pitori.php

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 29 Sep 2010, 09:01

Aceea este o bombeta,nicidecum un buldo...bombeta e sinking!Se foloseste in general cand vrem sa pescuim cu naluci mici la distante si adancimi mari:)

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 29 Sep 2010, 09:06

Exista sase tipuri de sbirolino:

•Tipul "Floating", cu o greutate intre 2 - 14 g se foloseste pentru pescuitul la suprafata.
•Tipul "Usor scufundat" cu greutatea intre 3 - 20, folosit pentru pescuitul intre ape.
•Tipul "Rugby", are forma unei mingi de rugby si nu are tubul axial. Evoluaza intre ape, exact la mijlocul distantei dintre fundul apei si suprafata apei.
•Tipul "Saltarello" destinat pescuitului in apropierea fundului albiei. Are tubul axial usor lestat, fiind mai grea este recomandata folosirea unui forfac de 2 m lungime, care asigura mai multa naturalete in evolutie momelii.
•Tipul "Schlepp-pose" este de fapt o pluta tractata, adica au un corp lung si drept care se prinde cu un inel de cauciuc pe firul principal.
•Tipul "Schlepp-blei" este un plumb tractat pe fundul albiei, care face posibil pescuitul dinamic la fund. :wink:

eu de floating vorbeam.....

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 29 Sep 2010, 09:09

Am cumparat si eu floating,numai ca evolueaza mai sub firul apei,nu la suprafata precum un buldo;)

mihai202
junior
junior

Mesaj de mihai202 » 29 Sep 2010, 09:10

ar fi grozav daca ar exista o bila facuta din plastic elasticcare sa nu crapedin pacate eu nu am vazut
pt riurile miciunde este real riscu de a da pe malul celalalt folosesc buldo dy facute din lemn de tei si lestate pe burta cu o fisie de plumb care intra intr-un sant si e lipita cu picatura
desi utilizarea acestor tipuri de buldo e limitata doar pt riurile mici unde arunci max 20m
pentru riurile mari... prefer bila de plastic model mare pt ca uneori nici cu aia nu reusesc sa arunc in malul celalalt

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 29 Sep 2010, 09:13

Cand eram mai mic si pescuiam la pastrav cu buldo foloseam dop de pluta cioplit si introdus intr-ul dop de sampanie cioplit si el sa fie cilindric...Bagam cateva bilute de plumb in dopul de sampanie dupa care introduceam dopul de pluta...Era perfect...nu se spargea:)

Scrie răspuns