pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Adi G
- veteran

draqdevil scrie:Am cumparat si eu floating,numai ca evolueaza mai sub firul apei,nu la suprafata precum un buldo;)
pe mine chiar nu ma deranjeaza ca evolueaza sub firu apei, oricum am forfac de 1,5 - 2m si muste dry ptr suprafata. in afara de asta "bombele" mele is transparente deci vizibile - aproape 0. mai am si cateva buldo prin trusa da nu le-am mai folosit de mult.

-
mihai202
- junior

da dalea faceam si eu
problema e gramajul un buldo mare are cam 40-50grsi permite aruncaride 50m+cu un 018-020 dopul de sampanie chiar lestat la limita nu cred ca duce mai mult de 20gdeci se preteaza pe riuri mici
-
draqdevil
- veteran

-
Stiu,raul pe care pescuiam eu avea maxim 10 m latime:)
-
mihai202
- junior

un alt tip de buldo pe care l-am vazut le pescarii din comanesti era facut din talpa de slap taiata in forma de para cu o sirma cu ochiuri prin mijloc si lestata cu pb probabil la interor
ei o foloseau la siret pe linga mal cu muste f mici(16-18) pt a prinde obleti pt momeala
-
draqdevil
- veteran

-
Am vazut si eu recent pescari care foloseau talpa de papuc,numai ca lestul consta intr'un holsurub gros infipt in bucata de talpa....(Majoritatea foloseau talpa de la papuci cu culori stridente

)
-
mihai202
- junior

da ceva de genu ala
oricum aia a fost prima data cind am vazut cum se da cu buldo cred ca prin 92
iar ca inprovizatie athoc am confectionat 3 muste pe cirlige cristal 16 cu bucatele de punga de nailon alba si ata de la rucsac(am descusut un buzunar)iar pe post de buldo o pluta de stiuca
nu prea sareau obleti ca era plutoiu mare tare ,firu cam gros 025 da tot prindeam unu la 2-3 lansari ei dupa m-am specializat si am inceput sa imi storc creierii cum sa fac ceva mai bun si asa au aparut buldo din tei
modelul cel mai mare era cam de 2cm gros si lung de 12 cm ascutit la capete si ducea cam 25 de gr de plumb si per total avea cam 35 de gr, se lansa destul de bine undeva la 40-50m dar trebuia frinat pe durata zborului ca avea tendinta de a se da peste cap in aer ,prin anii 95-96 am vazut primele buldo din plastic rosiiii!!!!!!!

-
Fario_nebunu
- veteran

Baieti, atentie mare sa nu dati cu buldo in capul pescarului de pe malul celalalt sau in vreun biet trecator. Face un cucui....
Nu cred sincer ca va conta culoarea buldoului. Am vazut rosii si galbene, ma indoiesc ca un clean sau pastrav se va speria der culoare. Mustele sa fie bune...
-
stiuca
- veteran

La pastrav are importanta m-ai mare ca vede m-ai bine ,iar la clean,avat este recomandat culoarea sidefie(imitatie) de pestisor,deoarece acest BULDO echipat cu triling in spate si centrat cum trebuie ,cind cade pe apa produce un anume plescait ,careincita sa atace domnul clean ,si sare pe buldo sil ia in gura .Cu alte cuvinte clenii de peste jumate de kl pe buldo se iau.NU VETI PRINDE LEAN cu buldo de PLASTIC .s-au bombete .......Eu totusi nu dezamagesc pe nimeni ,totui sa perseveratii

Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.
-
kzoli
- veteran

Fario_nebunu scrie: Am vazut rosii si galbene, ma indoiesc ca un clean sau pastrav se va speria der culoare. Mustele sa fie bune...
Peste sa fie ca muste sunt destule

.
-
mihai202
- junior

stiuca are dreptate am avut f multe atacuri asupra buldo-uilui dar doar la cele din lemn desi la siret si in cele de plastic mai dadea avatu si te lasa student
cum eu dau cu mustele in fata bilei nu prea vad cum a-si agata si o ancora plus de asta la aruncare se mai incurca citeaodata mustele intre ele dapai in ancora de dupa buldo sigur se agata
sa inteleg ca pt a pune ancora pui mustele de la buldo in sus pe firul principal? stiu ca am incercat asa o data si nu prea am fost multumit asta din cauza ca trotusul in zona mea curge destul de repede si firul face burta care trebuie corectata altfel nu simti cind o ia(asta mai ales la distante f mari cind dai dincolo de suvoiu principal50-60m )in momentul in care corectezi scoti si mustele din apa si am inpresia ca asta sperie cleanul
fario vezi ca ti-am lasat un privat