pescuitul la buldo

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danfirca
utilizator nou
utilizator nou

paescuit la buldo

Mesaj de danfirca » 15 Mar 2011, 14:31

[quote="danr"]ok[/quote]

Stimabile mai pune mana si citeste
cauta articole de genul fly fishing with buldo
sau buldo fly fishing...
instruirea nu strica nimanui

danfirca
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de danfirca » 15 Mar 2011, 14:34

Stimabile cred ca confuzia este la domnia matale....ia vezi cum se pescuieste in Franta, Anglia, America, Australia, Ge3rmania, Norvegia si ai sa vezi ca buldo este categorie dce pescuit din aria flyfishing.

Cu respect

[quote="Borealis Fly"]Cu tot respectul pe care il am pentru alte metode de pescuit, trebuie sa o spun ca pescuitul cu pluta Buldo [u]nu se considera pescuit la musca artificiala[/u].

[u]Este un pescuit la [b]spining[/b] ... cu muste artificiale[/u].
Ar fi bine sa mutati topicul sub titlul respectiv. :-)

Pescuitul de care discutam aici sub titlul "Pescuit - flyfishing" este facut cu bat si fir de pescuit la musca artificiala. (fire speciale si bete tot asa)

Nu o spun din cauza ca eu sunt fixat doar pe acest gen de pescuit, dar din respect pentru fiecare stil de pescuit (adevarat ca pescuitul la budlo este pe granita intre cele doua stiluri, dar daca ne uitam la scule atunci este usor de decis ce fel de pescuit este) e bine sa pastram diferentierea si pentru cei ce ne viziteaza si nu au cunostinte prea mari despre pescuitul sportiv si astfel pot face confuzii. ;-)[/quote]

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 15 Mar 2011, 15:56

:lol: :lol: :lol: iar incepem ..... :roll:
domnule danfirca vedeti ca mai e un topic cu o disputa de genul acesta in aria Flyfishing .....

ca sa va dau un imbold si eu sunt de parerea ca buldo e altceva decat flyfishing.... :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

danfirca
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de danfirca » 15 Mar 2011, 16:03

[quote="Musca MD"]:lol: :lol: :lol: iar incepem ..... :roll:
domnule danfirca vedeti ca mai e un topic cu o disputa de genul acesta in aria Flyfishing .....

ca sa va dau un imbold si eu sunt de parerea ca buldo e altceva decat flyfishing.... :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]

Sincer sa fiu nu de imbolduri am nevoie.....am ciytit si eu multe articole in domeniu.
Mi-as dori o coalaborare mei constructiva insa. Stiu ca exista un gfen de gel pentru mustele uscate. Mi-ati putea indica un magazin anume?

Cu multumiri.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 15 Mar 2011, 16:21

bineinteles.
dar va sugerez sa continuam discutia pe mail sau privat , pt a nu fi considerata reclama :)
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

alexandru varga
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexandru varga » 15 Mar 2011, 16:42

la noi pe mures se foloseste f.mult buldo la avat.montura este in felul urmator,bat spinning cu mulineta spinning ,la capatul firului se leaga o agrafa cu virtej de care se ataseaza o montura in plealabil legata de circa 2-3m cu circa 5-6 stremere si la capat vine din nou o agrafa cu virtej de care se ataseza pluta[bila] buldo.se lanseaza in zona de atac a avatului care de obicei se desconspira prin atacuri repetate la suprafata si incepe a se mulina cu mici stopuri si mici jocuri din viful lansetei.toamna in special are un randament fb se prinde si salau mai rar.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 15 Mar 2011, 21:57

alexandru varga scrie: de care se ataseaza o montura in plealabil legata de circa 2-3m cu circa 5-6 stremere
adica se braconeaza, nu se pescuieste :twisted:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 15 Mar 2011, 22:58

@danfirca :

Borealis Fly a plecat de aici din 2004. Daca vrei sa-i raspunzi trebuie gasite alte mijloace. :lol:

alexandru varga
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexandru varga » 16 Mar 2011, 02:00

Eu am specificat doar cum se pescuieste pe la noi si nu zic ca nu am pescut si eu asa si ori cum 80 90 la suta eliberez pesti.si de anul trecut m-am apucat de fly achizitionind tot ce trebuie pentru practicarea acestui stil de pescuit.inclusiv imi fac singur mustel si nimfele.inca mai am de invatat,dar pentru primul an am prins la nimfa legata de mine pastrav,lipan clean mreana vinta.si de 2 ori am retinut cite 4 pesti,70 la suta am pescuit din an la munte.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 17 Mar 2011, 00:19

Buldo rulz!!!! Merg in paralel pe fly fishing si pe buldo la pastrav si va zic ce tahnica e mai eficienta.

Scrie răspuns