pescuitul la buldo
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- kuin tauti
- veteran
Re: Buldo la indemana
hai ! .. vin spumos... dar sampanie cu dop de plastic ?Fario_nebunu scrie:OK, poate asa e, dar ma intreb daca acel buldo din lemn de esenta tare nu face ditamai zgomotul cand cade pe apa. Hai ca la clean nu e chiar rau sa pocnesti usor apa dar la pastrav....cred ca dopul de sampanie e mai discret. Sau bila transparenta, ca doar de aceea e facuta. Pacat ca fiind de plastic se sparge adesea prin bolovani...kzoli scrie:Cel mai simplu buldo e din coada de matura si un cui "U "
Tai o bucata de 5-7-9 cm din coada de matura (lemn esenta tare ) cioplesti pe un capat sa vina mai usor pe apa ,bati un cui indoit in el si e gata .... daca vrei poti vopsi ,lacui ,daca nu e bun si asa ... Daca pui un cui si pe partea cealalta poti pune o ancora si mai prinzi o stiuca un avat cu "coada de matura ". Timp de fabricare cam 2-3 minute depinde cat de repede tai si cioplesti lemnul .

eny uai ... poate asai !
dar din lemn cu esenta tare zboara mai departe

-
- veteran
Stai sa ne intelegem. Ce e mai important: sa zboare departe si sa nu se aparga sau sa se aseze discret pe apa? Prefer sa am 2 buldo sparte per partida de pescuiala si sa prind 20 de cleni decat sa nu sparg nici unul dar fiind greoi si zgomostos sa imi aduca doar 2-3 pesti.kuintautti scrie:
hai ! .. vin spumos... dar sampanie cu dop de plastic ?![]()
eny uai ... poate asai !
- kuin tauti
- veteran
Mii de scuze !!!kuintautti scrie:mey Kzoli mey...
ai gresit sectiunea !![]()
info de genul ista e cu mult mai apreciat de cititori sectiuni flyfishing

...dar ,numele topicului nu e cumva " Pescuitul la buldo ..."

Flyfishingul e alta mancare de peste .... pescuitul cu buldo e intre spining si flyfishing ( fiecare zice ca e alta

Poti sa faci din orice lemn sau folosesti un popper ... de obicei cleanul si pastravul se prinde cu musca pe paraie mici ,unde nici nu prea poti arunca de crengi ... solutie este intotdeaunea ... daca nu poti altfel arunci in fata ta lasi sa duca curentul la vale ,dupa care recuperezi usor ... clean am prins cu musca si cand cobora buldoul pe apa tragand dupa el musca si firul principal .Fario_nebunu scrie:Stai sa ne intelegem. Ce e mai important: sa zboare departe si sa nu se aparga sau sa se aseze discret pe apa? Prefer sa am 2 buldo sparte per partida de pescuiala si sa prind 20 de cleni decat sa nu sparg nici unul dar fiind greoi si zgomostos sa imi aduca doar 2-3 pesti.kuintautti scrie:
hai ! .. vin spumos... dar sampanie cu dop de plastic ?![]()
eny uai ... poate asai !
Buldoul din fabrica e ca o bila de biliard cu urechi si dop sa poti umple cu apa sa aiba greutate mai mare ... cred ca o biluta din asta face mai mult zgomot decat una din lemn ... In fine fiecare foloseste ce vrea si in ce are incredere ,ca degeaba e buna o naluca ,daca o tii in trusa .......
- kuin tauti
- veteran
acu ... dupa ce ca esti off topic mai si insisti !kzoli scrie:Mii de scuze !!!kuintautti scrie:mey Kzoli mey...
ai gresit sectiunea !![]()
info de genul ista e cu mult mai apreciat de cititori sectiuni flyfishing![]()
...dar ,numele topicului nu e cumva " Pescuitul la buldo ..."
Flyfishingul e alta mancare de peste .... pescuitul cu buldo e intre spining si flyfishing ( fiecare zice ca e alta)

- kuin tauti
- veteran
[quote="kuintautti"]mey Kzoli mey...
ai gresit sectiunea !
[/quote] INTRUTOTUL deacord cu tine .ROMANUL se pricepe cel mai bine la CRITICAt si la FURAT
ai gresit sectiunea !

Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.