Pescuitul din barca

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 25 Mai 2010, 09:30

adrian frunza scrie:radubc,romania nu are o piata functionala in nici un sector.
tot ce inseamna,outdoor are niste scoruri duble fata de state si canada .jaf pe fata.ca sa nu mai spun ca aici ajung toate torogoatele din lume.
de unde vine bc ?
in state si canada din cate stiu eu nu au accize si taxe pe lux. nu stiu nici de tva sa fie. tine de calitatea vietii la ei.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 25 Mai 2010, 09:42

kingofbeasts scrie:
adrian frunza scrie:radubc,romania nu are o piata functionala in nici un sector.
tot ce inseamna,outdoor are niste scoruri duble fata de state si canada .jaf pe fata.ca sa nu mai spun ca aici ajung toate torogoatele din lume.
de unde vine bc ?
in state si canada din cate stiu eu nu au accize si taxe pe lux. nu stiu nici de tva sa fie. tine de calitatea vietii la ei.

TVA este in orice tara ,ca mai mult sau mai putin ,dar este ....,in CANADA din cate stiu Eu este taxa de 14 sau 16 % nu stiu sigur , se compune din 8%+6% sau 8+8% depinde de regiune . Ulterior sunt ceva alternative de a recupera banii ....
Si la noi daca ai firma poti sa deduci TVA ul ... :lol:

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 25 Mai 2010, 09:51

e foarte adevarat ca romanul traieste mult peste veniturile proprii,se sparge in figuri .e intradevar o lipsa totala de inteligenta sa nu stii sa-ti gestionezi resursele financiare si sa traiesti pentru a epata.
in definitiv e lipsa de educatie .
walleye

payti
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de payti » 25 Mai 2010, 11:19

Am si eu o barca Intex challenger 3, ca cea din poza http://www.mightyoaktrading.com/store/images/4292.jpg
stie cineva unde gasesc suport pentru prins motor in Timisoara, si al ce pret e?
Cam ce motor se preteaza pentru o astfel de barca?

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 25 Mai 2010, 11:42

payti scrie:Am si eu o barca Intex challenger 3, ca cea din poza http://www.mightyoaktrading.com/store/images/4292.jpg
stie cineva unde gasesc suport pentru prins motor in Timisoara, si al ce pret e?
Suport poti face si singur o bucata de lemn (placa ) si 2 tevi indoite ... sau poti cauta si pe net e in jur de 200 ron parca , vezi si la hibiscus.ro
Nu stiu din ce material e barca , cat e de rezistenta dar un motor electric de 30 lbs cred ca ajunge sa nu dai la vasle , motor termic pe el n-as pune numai daca a-si face submarin din el :lol: .
Eu recomand " sa nu te joci cu asa ceva " . Mai bine strange un pic cureaua si ia ceva de calitate chiar si SH ,decat intexul aceasta .

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 25 Mai 2010, 19:04

payti scrie:Am si eu o barca Intex challenger 3, ca cea din poza http://www.mightyoaktrading.com/store/images/4292.jpg
recomandarea mea e ca daca nu ai inca motorul bani care-i dai pe motor pastreaza-i si mai aduna bani de ceva mai bun( barca). cu o barca asemanatoare am inceput si eu dar se simte diferenta cind poti sta sa dai si din picioare fara sa te rastorni . eu am patito in noiembrie si stiu cum e !
in rest @kzoli ti-a raspuns deja si nu vreau sa repet ce a spus el
PS :pe post de ,,tevi" foloseste teava de cupru de 1 mm grosime ( nu diametru :wink: ) si coturi lipite cu cositor ca la calorifere. eu asa am si e ok

radubc
junior
junior

Mesaj de radubc » 25 Mai 2010, 20:21

O sa zic ce am de zis intr-un singur loc, sa nu umplu topicul.

BC nu vine nici de la Bacau nici British Columbia. Is doar alte initiale de la numele meu.

Nu stiu de taxe pe lux in Canada, dar barcile pneumatice is departe de a fi un lux. Nici pe masini nu avem taxe. Avem in schimb pe salarii de ne iasa pe nas (cam pe la 40-45% in functie de provincie). Asa-i filosofia astora. Luam putine taxe da' mari, si luam de unde este, nu ne chinuim cu cine n-are.

TVA este in Canada, da' se cheama GST. Functioneaza la fel cu TVA-ul din Romania (se deduce pe firma etc.) doar ca este 5%. Ii la nivel federal, adica in toate provinciile la fel. Pe langa asta mai vine un PST pe care il platesti si gata, n-ai voie sa-l deduci. Asta ii provincial si variaza si el intre 0 si 8%, in functie de provincie. La mine ii 0 asa ca-s fericit. :D

In SUA nu este taxa federala, doar state tax in fiecare stat. Da' nu-i bai ca deja Warren Buffet si Bill Gates incep sa vina cu idei si cred ca vor avea si ei.

Despre barca zic dupa ce ajung acasa ca am si o poza pe undeva.

radubc
junior
junior

Mesaj de radubc » 26 Mai 2010, 01:07

Acuma si jucaria mea.

Pozele sunt aici.http://www.erbnet.ca/index.php?option=c ... 64&lang=en

Imi place de ea, motorul o duce destul de bine, timp sa am sa ma plimb.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 26 Mai 2010, 08:29

radubc scrie:Acuma si jucaria mea.

Pozele sunt aici.http://www.erbnet.ca/index.php?option=c ... 64&lang=en

Imi place de ea, motorul o duce destul de bine, timp sa am sa ma plimb.
Vad ca si aceasta are podea gonflabila .... cat e de stabila cand stai in picioare ? Este si la noi pe la Selgros ,Metro ,dar nici o clipa nu m-am gandit sa folosesc ptr. pescuit , ca apele noastre sunt pline de cioburi ,fiere si alte minunatii ,iar pvc ul nu se inpaca nici cu trestia taiata sau crengi scufundate .....La spinning e destul de incomod podeaua gonflabila ....in rest pentru plimbari e suficient .

radubc
junior
junior

Mesaj de radubc » 26 Mai 2010, 14:15

Mie PVC-ul mi se pare destul de solid. Podeaua este gonflabila. Unii pun un placaj peste podea si pe urma o unfla. Asa ca placajul ramane fix. Cat despre crengi si fiare prin ape nu prea se pune problema aici. Mi se pare ca totul este foarte curat, si apele limpezi, de se vede cand vine ceva. Plus ca sonarul bipaie cand scade adancimea sub cativa feet, cat setez eu. Spinning din picioare n-am incercat, dar o data a trebuit sa sar in ea de pe ponton si n-a zis nici pas (sau fas). Aveam cam 95 KG la vremea aia. Ei zic ca tine 1700 lb cu echipament cu tot. O folosesc mai mult la trolling in ape de peste 30ft. In lacul din poza sonarul imi arata 90 ft. Daca vreau in ape mici pot sa-mi iau un scaun plutitor ca in link dar eu zic ca n-am nevoie.

http://ca.wholesalesports.com/storefron ... 02-p1.html

Scrie răspuns