Pescuitul din barca
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pescuitul din barca
Schimb de informatii utile sau mai putin utile despre pescuitul din barca fie gonflabila fie din fibra sau din lemn .
- kingofbeasts
- veteran
am un disc de plumb de vreo 7 kg turnat intr-o tigaie veche ca sa fie suprafata cat mai mare. inainte foloseam un bolovan tot asa greu dar trebuia sa tot refac legaturile la 3-4 partide ca se rodea cordelina si riscam sa ma lase cand imi e lumea mai draga.kzoli scrie:Cum va ancorati in curent cand dati la rapitor ?
doua "ciocane de moara" - defapt doua bile ("coaie")de metal de 4.5kg/buc la care am sudat agatatori si le-am legat de cordelina prin intermediul unei carabine.
daca am nevoie de mai multa greutate pe ancora, suplimentez cu inca un "coi" din asta
foarte important consider ca este ca atuncea cand te ancorezi pe curent sa lasi cordelina mai lunga, adica sa nu te ancorezi vertical, altfel risti sa fi tarat de curent, iar in cazul unei agatatri a ancorei cu coarda stransa aproape de verticala, curentul apei te poate si scufunda
prietenul meu a patit asa cand a incercat o ancorare sub un baraj pe Olt, exact in capul pilei in plin curent cand mergeau turbinele - pot sa spun ca a avut bafta
daca am nevoie de mai multa greutate pe ancora, suplimentez cu inca un "coi" din asta

foarte important consider ca este ca atuncea cand te ancorezi pe curent sa lasi cordelina mai lunga, adica sa nu te ancorezi vertical, altfel risti sa fi tarat de curent, iar in cazul unei agatatri a ancorei cu coarda stransa aproape de verticala, curentul apei te poate si scufunda
prietenul meu a patit asa cand a incercat o ancorare sub un baraj pe Olt, exact in capul pilei in plin curent cand mergeau turbinele - pot sa spun ca a avut bafta
de ancorat e simplu folosesti o greutate potrivita cu barca si curentul apei pe care o legi cu o funie si o lasi pe fundul apei sau legi barca de o structura sau pom daca exista asa ceva in apropiere si iti convine.
eu am alta intrebare : ce baterii folositi pt motoarele voastre electrice ? eu folosesc o baterie auto de 70 A si nu sunt multumit as dori ceva mai bun si la un pret accesibil . ceva recomandari?
eu am alta intrebare : ce baterii folositi pt motoarele voastre electrice ? eu folosesc o baterie auto de 70 A si nu sunt multumit as dori ceva mai bun si la un pret accesibil . ceva recomandari?