Pescuitul din barca

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 22 Mai 2010, 17:56

taicanoe scrie:
kzoli scrie:
taicanoe scrie:Baterie Exide Gel 60 sau 90 amperi ... se gasesc in Romania
90 nu stiu ...80Ah am luat eu de la fortec .ro parca ....preti in jur de 250 Euro ....
...ai grija ca aceste baterii au nevoie de incarcatoare speciale cu CIP....
cred ca de 80a/h era vorba :lol: http://www.fortec.ro/barci.php

Da ,asa ceva am luat chiar de la ei ,dar arata ca :
http://www.shopmania.ro/magazin~online- ... 02665.html
Probabil ce au acum pe site e un model mai nou ....

ciprian savu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ciprian savu » 22 Mai 2010, 22:19

aici gasiti baterii cu gel
http://www.crap.ro/forum/phpBB2/viewtopic10481.html
sunt ok

radubc
junior
junior

Mesaj de radubc » 23 Mai 2010, 06:52

Folositi bateriile alea in barci pneumatice? Nu-s prea grele? Eu am o baterie deep cycle de 48 ah. Avantajul este ca-i micuta si sta bine in barca fara presiune mare pe colturi. Motorul ii Minn Kota endura de 30 lb. Nu stiu cat merge ca n-am apucat sa folosesc prea mult jucaria.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 23 Mai 2010, 20:33

baterie = 250 euro
minnkota endura 30lb = 150euro
incarcator baterie = ~ 30euro
total = 430 euro
daca compari cu un motor termic de putere mica, nu prea merita.
bateria aia costa ca draqu, este mai mult de jumate din total cost, oare chiar merita??
parerea mea este ca nu.
isi merita banii numai daca se merge in concursuri, altfel...........
eu am ansamblul de mai sus dar cu diferenta ca la baterie am optat pt un acumulator de 100A de la ZAP - ZAP Energy Plus, acumulator care spun ei este cu descarcare profunda si care a costat 100euro
ma tine destul de mult tinand cont ca pescuiesc pe Olt si urc in curent cu el.
e drept ca am reusit sa il duc odata in garantie, dar probabil ca a fost vina mea si a incarcatorului care nu decupleaza la supraincarcare, dar acuma este ok.

radubc
junior
junior

Mesaj de radubc » 23 Mai 2010, 20:49

Voi sunteti bogati tare, fratilor. Daca transform 450 EUR in dolari canadieni imi ies cam $650. Wow.

Eu am dat $135 pe MinnKota de 30 lb, $125 pe baterie si $50 pe incarcator. Total $310. Barca a fost $260 (inclusiv transportul $50) si suportul pentru motor $100. Am ajuns la $660. Cam aceeasi suma, dar am si barca si suport.

Ceva ii ciudat tare in Romania de platiti aproape dublu unele chestii. Nu-mi spuneti ca diferenta ii la transport ca tot din China vin toate. Cineva face bani grei acolo.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 23 Mai 2010, 21:59

adiwolf scrie:baterie = 250 euro
minnkota endura 30lb = 150euro
incarcator baterie = ~ 30euro
total = 430 euro
daca compari cu un motor termic de putere mica, nu prea merita.
bateria aia costa ca draqu, este mai mult de jumate din total cost, oare chiar merita??
parerea mea este ca nu.
isi merita banii numai daca se merge in concursuri, altfel...........
eu am ansamblul de mai sus dar cu diferenta ca la baterie am optat pt un acumulator de 100A de la ZAP - ZAP Energy Plus, acumulator care spun ei este cu descarcare profunda si care a costat 100euro
ma tine destul de mult tinand cont ca pescuiesc pe Olt si urc in curent cu el.
e drept ca am reusit sa il duc odata in garantie, dar probabil ca a fost vina mea si a incarcatorului care nu decupleaza la supraincarcare, dar acuma este ok.

Da daca iei de calitate per total iasa cam cat pretul unui mototr termic si puterea e mult sub acesteia,insa pe majoritatea lacurilor e interzis folosirea motoarelor termice ,deci solutia ori electric ,ori vasle .... ar mai fi cu vele dar mai tot timpul vantul bate din fata :lol: :lol: :lol: ....
Cat despre preturi ....sunt foarte piperate la noi (in comparatie cu cele din occident ),dar daca aduci de afara nu ai garantie la ele sau daca trimiti inapoi costa transportul cat produsul .... :lol:

radubc
junior
junior

Mesaj de radubc » 23 Mai 2010, 22:58

Pe unde sunt eu, motoarele electrice si termice is in aceeasi oala cam peste tot. Foarte putine sunt locurile unde ai voie cu motor electric dar nu cu termic. Deci mie mi-a cam rentat motorul.

Asta pana cresc mare si-mi iau barca de $35,000 cu motor de 200 cai si trolling motor in fata. Pana tunci insa mai este.

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 24 Mai 2010, 00:30

din calculele finale intradevar costurile sunt cam mari dar stiti si voi cum se spune : domnia si prostia se platesc ! :lol: iar daca ai intrat in hora trebuie sa joci :lol: iar eu pescuiesc in competitie (cu gasca mea)deci este necesar.

marti o sa merg la un magazin in Sibiu unde am auzit ca ar avea baterii cu descarcare profunda de 80 A la vreo 400 lei. fabricate in Hong Kong . nu e ceva sigur dar o sa verific. cred ca e suficient pt un motor de 34 lbs.

calculul meu
barca 700 lei
motor 650 lei
suport motor moca ( fabricatie proprie )
incarcator baterie am de mult
baterie ??? inca nu stiu
cineva sa ma impuste va rog :datz: :wallbash:

radubc
junior
junior

Mesaj de radubc » 24 Mai 2010, 00:55

Ce barca si ce motor ai?

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 24 Mai 2010, 10:01

calculul meu
barca 700 lei
motor 650 lei
suport motor moca ( fabricatie proprie )
incarcator baterie am de mult
baterie ??? inca nu stiu
cineva sa ma impuste va rog :datz: :wallbash:[/quote]

O singura precizare ..... ai grija la incarcator , bateriile cu gel au nevoie de aparate speciale de incarcare altfel se uzeaza foarte repede si poti sa arunci .... :lol: dar nu oriunde :( se considera deseuri periculoase :)

Scrie răspuns