Pescuit vertical?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 13 Feb 2010, 00:24

Se anunta ploi si la noi. Pe rauri vine apa de zapada, iar baltile sint inghetate. Deci nimic. :cry:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Feb 2010, 07:34

Evin,draga ,scuza-ma n-am stiut ce inseamna in acceptia ta scule de top.Eu ma gindeam ca te referi la aviduri,e-21,kistler sau din astea.Nu ma gindeam ca tintesti atit de sus la virful de gama de la nipone.
Gasesc comparatia asta intre dacie si masina de formula 1 extrem de fortata.Ce are daca incepi sa dai la jig cu un e-21,de exemplu?Ca incepator crezi ca ar strica cuiva sa simta naluca cum bate ,sa simta fundul apei,tacurile fine?Si toate astea cu o lanseta usoara?De ce crezi ca ar fi mai avantajat un incepator sa dea cu o lanseta no name,grea pentru lungimea ei,cu cotorul lung,dezechilibrata,lenta in intepare,dar cu talonul plin de etichete holo?Crezi ca o astfel de DACIE ieftina te-ar ajuta ca incepator?Da, poate ca sa ai termen de comparatie mai tirziu,la nimic altceva,cu atit mai mult la rezultate pozitive.
Cit despre cocursuri,poate ca pe unii nu-i retine taxa aia,cit o fi,ci lipsa unui ansamblu barca -sonar-baterie-motor,fara de care te duci la concurs fara prea multe sanse in fata unor concuranti mai bine dotati tehnic.Toate la un loc ,chiar si second ,ajung la o suma destul de mare ,mai ales in contextul actualei crize..
Iar despre tacurile pe fir,din umila mea experienta acumulata pe riuri no name si lacuri si mai si,care nici macar nu se compara cu Sarulestiul,Valea Argovei sau Gostilele,pot sa spun ca daca iti bate soarele in ochi,daca bate vintul cu putere in lateral sau daca este noapte devin semnale care le vezi cu greu sau deloc,in schimb vibratiile transmise prin blanc se simt in orice conditii.
Iti doresc mult succes la Sarulesti si-mi pare rau ca nu pot sa particip pentru a putea invata ceva nou de la tine :wink:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 13 Feb 2010, 09:30

Inca odata, nu spun ca o lanseta buna incurca, spun ca daca bugetul e limitat sunt alte lucruri de cumparat inaintea lansetei (de ex sonarul, o expeditie intr-un loc cu peste, un concurs), mai ales ca inca nu stii exact ce iti place, ce iti vine mai bine in mana.
Pt concurs, sunt sigur ca ai putea sa gasesti o barca la un pret bun chiar in orasul tau sau poti imprumuta una. Sonarul este foarte important dar adancimea apei se poate sonda foarte usor cu niste noduri pe franghia ancorei (cum crezi ca se pescuia acum 10-15ani la noi?)
Daca mergi la un concurs cu gandul de a invata ceva si nu cu ambitia de a-l castiga, cred ca te vei descurca foarte bine si fara motor. La Sarulesti sunt si barci de inchiriat (poate te ajuta organizatorii ca sunteti consateni), un sonar imprumutat sau o franghie cu noduri, lansete ai deja si haio sa vedem meseriasii cum dau la salau pe ''cea mai buna balta din Europa'', poate invatam ceva! (macar vedem cu ce dau)

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 13 Feb 2010, 09:55

Una este sa dau 100-150 ron pe scule si alta e sa dau 400 pt concurs de 2 zile. E adevarat ca mai inveti cate ceva, dar nu am barca si imi pare mult 1500 ron pt asa ceva.
Multumesc oricum pt info si va tin la curent dupa ce le folosesc.
RX6 & Daiwa SS owner!

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 13 Feb 2010, 10:18

Scuze pt pretul barci... :oops: Pare mult mai mare din ce vad...
RX6 & Daiwa SS owner!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Feb 2010, 10:54

Pentru conformitate, sint concitadin cu baietii din W.S.B.,Aradul figurind ca oras de ceva(mult) timp. Consatean n-am cum sa fiu. :lol:
Barca ,sonar,motor,baterie=undeva la 50milioane vechi,minim,asta ca sa nu dai banii pe lucruri ieftine pe care sa le vinzi ulterior,in pierdere binenteles.Parerea mea.Plus ca una fara alta nu se poate .Nu m-as duce la Sarulesti sa dau la visle.

.

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 13 Feb 2010, 12:42

@ semlecangheorghe
Daca nu vrei, nu vrei! Dar nu inventa motive false!
Cei care acum incep au impresia ca trebuie o investitie imensa de inceput, cand de fapt sunt numai mofturi.

@fanelul
o barca buna gasesti cu 10-15 milioane. Si peste doi ani o vinzi cu acelasi pret.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 13 Feb 2010, 12:57

Pe praful asta ma uit de 7 ori inainte sa dau 20ron pe un vobler...
Chiar cochetam cu ideea de a participa la Open anul asta dar asa nu.
RX6 & Daiwa SS owner!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Feb 2010, 13:35

Evin,matematic:barca noua 2500ron+1000ronbaterie+1300ron motor de 55lb=48ooron.Mai ramine sonarul care nu poate fi unul ieftin pentru ca daca nu cunosc lacul si nu-mi permit antrenamente,este singurul lucru pe care ma pot baza .Am vazut pe viu diferenta intre unul ieftin de nu stiu cite milioane ,si unul performant.Decit unul ieftin mai bine sfoara cu noduri.Deci depasesc lejer 50milioane.
Cit despre faptul ca inventez motive cine te crezi ca poti citi in mine ca sa spui asta? Pe ce baza faci asemenea afirmatii?Ti-am facut cumva confidente si am uitat?Sau citesti gindurile?Te asigur ca imi doresc foarte mult sa particip la un concurs,si voi participa, poate ca nu acest an,si cind o voi face voi fi dotat cu barca si motor ca lumea si sonar la fel.
Acuma scuza-ne pe noi astia de la sat,da plecam la un pescuit cu lansetele noastre alea de 2 lei ,nesenzitive,ca de, nu ne putem ridica la nivelul de evergreen si megabass si nici nu pricepem corect termenul de actiune.
Iti doresc un weekend placut.

.

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 13 Feb 2010, 14:15

Esti frustrat!
Tot topicul am sustinut ca se poate pescui cu lansete ieftine in conditii bune si ca nivelul de comfort pe care si-l permite fiecare nu influenteaza performanta. Daca tu vrei si iti permiti sa dai 2500 pe o barca, cand poti sa iei una cu 1000, 1000 pe baterie+1300 motor (neaparat 55lbs!!!) cand poti sa dai 300 pe baterie si 450 pe un motor (noi!) sau sa vaslesti, asta este exclusiv alegerea ta! Dar nu spune celorlalti ca e scump si inaccesibil un concurs!
Iti doresc somn usor in continuare!

Scrie răspuns