Pescuit vertical?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 12 Feb 2010, 09:04

Foarte adevarat.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

aquaelement
junior
junior

Mesaj de aquaelement » 12 Feb 2010, 09:38

Asa o fi ? Cine stie !? Nu vezi ca nu mai esti sigur de nimic in ziua de azi :D

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 12 Feb 2010, 10:34

lucianfiat scrie:sa nu uitam ca cel mai important aspect in pescuitul salaului sau al altor specii este localizarea ,poti sa prezinti jigul in cele mai sexi metode de pe fata pamantului ,daca nu este salaul in zona degeaba.
eu sunt de parere ca 70-80% din reusita unui pescuit la salau consta in localizare si restul de 20-30% scule accesori si naluci.
am observat ca toti vor sa stie despre lansete,fire ,jiguri,naluci si alte accesorii dar prea putini intreaba de localizare .
mai vorbim peste un an daca 70-80% este localizare...
desi clar trebuie sa fie pesti acolo unde pescuiesti cu gume sexi sau fire invizibile...

totusi se intampla sa nu ai tac si sa crezi ca nu era un peste acolo... dar oare asa o fi sau:
-nu a vrut sa pape?
-nu i-a placut miscarea/vibratia
-salaul era in depresie
-pescarul era in depresie
-nu i-ai aratat-o frumos
-poate ai ratat pozitia magica unde erau 2 salai de 4 si 6,3kg cu 2-3m (se intampla si din astea sa dai pe langa "sufragerie"

Iar 2 salai zdraveni salveaza o partida de coma, transformand-o in succes.

munca, munca si iar munca... este sfatul si recomandarea cu care sunt de acord.
adica: pescuiti, pescuiti, invatati, iar pescuiti... si iar learning ;)

anul asta am prins cativa salai, intr-o partida cu adevarat dificila schimband ceva la felul in care prezentam jigul.
ceva ce lucrase la 99% din salaii lui 2009... brusc nu mai aducea rezultate

asta e frumos...ca sunt o groaza de detalii , care adunate dau sucesul sau esecul.

iar in partidele in care nu prindem , sa ne bucuram de iesire...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Andrei Op
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Andrei Op » 12 Feb 2010, 11:51

luciene...lasa-ne cu 5g si 2 secunde...jigu il alegi in functie de curent nu de adancimea apei...sa fi tu sigur ca nu e o regula in asa ceva!spre exemplu pe anumite balti fara curent ex:...gostilele pe apa de 4 m dai cu jig de 1.5 gr sau max 3g si muscatura nu o simti o vezi pe fir in schimb pe sarulesti pe apa de 4m dai cu jig de 14g si iti da de iti ia batu din mana...deci inca o data in pescuit nu sunt reguli!
jigul trebuie sa fie in armonie cu marimea twisterului si trebuie sa ai incredre in propriul tau joc,asta fiind lucrul cel mai important!
pentru off-set iti trebuie o varga extra fast sau fast cat despre pescuitul cu jig pot sa iti spun ca totii pescarii incepatori isi achitioneaza bete tari(rangii) pe cand cei cu ceva mai multa experienta(10ani de jiguit) se impaca mai bine cu niste bete mai blande,mai moderate dar tot cu o rezerva mare de putere!Acum fiecare intelege ce vrea! :) :)

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 12 Feb 2010, 13:58

Andrei Op scrie:luciene...lasa-ne cu 5g si 2 secunde...jigu il alegi in functie de curent nu de adancimea apei...sa fi tu sigur ca nu e o regula in asa ceva!spre exemplu pe anumite balti fara curent ex:...gostilele pe apa de 4 m dai cu jig de 1.5 gr sau max 3g si muscatura nu o simti o vezi pe fir in schimb pe sarulesti pe apa de 4m dai cu jig de 14g si iti da de iti ia batu din mana...deci inca o data in pescuit nu sunt reguli!
jigul trebuie sa fie in armonie cu marimea twisterului si trebuie sa ai incredre in propriul tau joc,asta fiind lucrul cel mai important!
pentru off-set iti trebuie o varga extra fast sau fast cat despre pescuitul cu jig pot sa iti spun ca totii pescarii incepatori isi achitioneaza bete tari(rangii) pe cand cei cu ceva mai multa experienta(10ani de jiguit) se impaca mai bine cu niste bete mai blande,mai moderate dar tot cu o rezerva mare de putere!Acum fiecare intelege ce vrea! :) :)
ce am spus eu mai devreme este strict parerea si experienta mea ,problema este ca la 1000 de pescari o sa fie 1000 de pareri ,daca fiecare si-ar spune parerea orice cititor si-ar face niste idei generale si ar stii cam cum sta treaba ,eu unul nu am fost pe crescatori de salau gen Sarulesti,am pescuit doar pe ape libere unde populatia de salau este net inferioara fata de lacurile private ,
deci afirmatii de genul "luciene...lasa-ne cu 5g si 2 secunde"parerea mea este ca nu i-si au rostul ,mai bine posteaza fiecare parerea lui si este mult mai bine pt toti membrii forumului
in continuare orice tehnica ,metoda,secret este binevenit si toti vom avea de invatat .

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 12 Feb 2010, 14:27

lucianfiat scrie:
Andrei Op scrie:luciene...lasa-ne cu 5g si 2 secunde...jigu il alegi in functie de curent nu de adancimea apei...sa fi tu sigur ca nu e o regula in asa ceva!spre exemplu pe anumite balti fara curent ex:...gostilele pe apa de 4 m dai cu jig de 1.5 gr sau max 3g si muscatura nu o simti o vezi pe fir in schimb pe sarulesti pe apa de 4m dai cu jig de 14g si iti da de iti ia batu din mana...deci inca o data in pescuit nu sunt reguli!
ce am spus eu mai devreme este strict parerea si experienta mea ,problema este ca la 1000 de pescari o sa fie 1000 de pareri ,daca fiecare si-ar spune parerea orice cititor si-ar face niste idei generale si ar stii cam cum sta treaba ,eu unul nu am fost pe crescatori de salau gen Sarulesti,am pescuit doar pe ape libere unde populatia de salau este net inferioara fata de lacurile private ,
deci afirmatii de genul "luciene...lasa-ne cu 5g si 2 secunde"parerea mea este ca nu i-si au rostul ,mai bine posteaza fiecare parerea lui si este mult mai bine pt toti membrii forumului
in continuare orice tehnica ,metoda,secret este binevenit si toti vom avea de invatat .
Super eleganta si justa afirmatia!! :D

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 12 Feb 2010, 14:34

lucianfiat, felicitari pt eseul structurat dedicat lui fanelul .
seamana cu o problema de fizica de clasa a-9-a . oricum e mai bine decat sa facem spume in topic .
ideea e ca daca iti place sa prinzi salau ,trebuie sa recurgi la imaginatie si sa gandesti strategic si asta pe apa,nu in fata tastaturii.
eseul tau e prea mecanicist .
walleye

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 12 Feb 2010, 18:07

adrian frunza scrie:lucianfiat, felicitari pt eseul structurat dedicat lui fanelul .
........................
eseul tau e prea mecanicist .
adrian,
de ce nu ne incanti si tu cu un asemenea eseu, vazut prin experienta ta??
nu vreau sa exagerez, dar cred ca am asistat le cel mai elegant si educativ raspuns din ultimile 6 luni ale acestui forum.
s-a ajuns la o saturatie si cei mai multi dintre vechii forumusti si implicit pescari (sau nu), nu mai catadicsesc sa raspunda la astfel de intrebari cu rabdare si intelepciunea pescarului cu experienta.
poate pe undeva este de inteles, mereu vor aparea incepatori care ,invariabil, vor pune aceleasi intrebari fara sa se oboseasca sa caute - deh, tineretea si nerabdarea isi spun cuvantul - ,dar nici cand apare de la cineva un raspuns de genul dat de lucianfiat, nu trebuie sa il facem praf si sa il catalogam drept "mecanicist"
sincer, urmaresc de foarte mult timp acest forum si ma intereseaza cam tot ce se scrie despre diverse stiluri de pescuit, dar pescuitul salaului ma intriga cel mai mult, poate si datorita faptului ca nu am prins cine stie ce ( la spinning), dar mai ales datorita faptului ca exista atatea contradictii intre pescari privitor la acest stil de pescuit incat nu mai stii ce sa diseci si sa analizezi.
nimeni, dar nimeni de pe acest forum, nu a scris un eseu complet despre pescuitul salaului in orice conditii, totusi sunt de admirat si de elogiat cei care au facut aceasta incercare prin prisma experientei lor pe care au impartasito cu noi.
multumesc celor care au facut si fac acest lucru in continuare

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 12 Feb 2010, 19:00

Multumesc pentru informatii.
Am fost la cumparaturi azi....
Plumbi pt Texas sau Carolina doar tungsten de la abrevis, carlige offset (si cateva lestate) de la aceeiasi +Expert spinning + Totalfishing, ceva grub-uri printre care si niste Ishad (o poala de bani).
Plumb pt drop shot era tot la Abrevis dar tot tungsten, tot scump. O rezolv cred, cu niste plumbi de la baloanele de la ziua lui fii-miu :D .
Am facut niste probe acasa in cada, misca promitator. Om vedea cat sunt de eficace.
Multumesc inca o data.
PS: la drop shot am inteles ca mere fluorocarbon dar pt Texas oare o fii bun textilul? M-am hotarat si la o mulineta de criza, Okuma Zeon 30.
RX6 & Daiwa SS owner!

Andrei Op
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Andrei Op » 12 Feb 2010, 21:04

Lacul Sarulesti este printre putinele de la noi din tara unde iti poti pune ideiile in practica si sa incerci sa experimentezi ceva nou....de la montura Drachkovitch la frunza de salcie pe jig :)
...si ca sa ajung sa pescuiesc pe sarulesti,balta manelista(fara numar) e clar ca am pescuit si in ape deschise,eu in continuare preferand Dunarea!

Acum sa ii explicam lui fanel unde sa bata la usa!
de preferat locuri cu fund tare cu prag sau pietre,apa adancuta(primavara sau noaptea fac exceptie)...si apa oxigenata(curent).
Pe balti de obicei orice structura din apa ar trebui sa gazduiasca ceva salaii...in apele curgatoare insa,situatia se complica datorita fluctuatiei nivelului apei,bancurile de pesti rapitori se vor muta unde vor gasi curentul care le convine,fara prea multa lumina(salaul fiind fotofob) si cel mai important rol in localizarea salaului fiind hrana.Salaul fiind un peste care se hraneste in banc(exceptie fac exemplarele mari) va fi influentat direct de comportamentul bancurilor de sorete,baboi sau rosioare,deci in ape curagatoare il poti gasi astazi cocolos unul peste altul iar maine in aceelasi loc datorita cresterii/scaderii apei sau a mutarii soretelor sa nu mai prinzi nici un peste!cu cat stai mai mult pe garla cu atat iti dai seama de mai multe lucruri!
Fir intins!

Scrie răspuns