Pescuit vertical?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

fanelul
veteran
veteran

Pescuit vertical?

Mesaj de fanelul » 10 Feb 2010, 23:13

Daca titlul nu corespunde continutului, schimbati....
Am incercat de cateva ori pescuitul la jig dar nu am avut mari "succesuri". O marla si bibani in Delta si primul strap sub indrumarea admin-ului (thx Gerula).
Am plecat de aici http://www.lunkerhunt.com/riggingTips.cfm si as dori mai multe detalii despre aceste metode daca tot ne tinem de convorbiri la gura sobei.
As dori si ceva info despre ce si cum trebe cumparat pt a folosi aceste monturi.
Multumesc anticipat si fiti induratori cu un incepator
RX6 & Daiwa SS owner!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 10 Feb 2010, 23:18

Induratori zici? :D

Vertical e o tehnica buna de tot de pescuit la jig, al naibii de buna... cam toti salaii sariti de 1kg i-am prins la vertical ;)

promit sa revin cu amanunte. (verifica mp)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 10 Feb 2010, 23:30

cat mai multe amanunte :lol: sunt interesat si eu

Andrei Op
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Andrei Op » 11 Feb 2010, 16:28

de obicei folsesti pescuitul pe verticala din barca deasupra locurilor cu craci,pietroaie..agataturi nasoale unde nu poti aborda locul fara sa agati numai pescuind deasupra!se folosesc in general naluci fara coada vibratila,culori cat mai naturale si fara marimi exagerate!
in rest pot sa te sfatuiesc sa mergi pe balta cat mai des ca sa iti dai tu singur seama de ce trebuie sa faci!

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 11 Feb 2010, 16:41

Multumesc Andrei.
Am vazut niste monturi straine mie, Texa, Carolina si Drop Shot si as vrea sa-mi fac cateva. Ce am nevoie si de pe unde se pot cumpara. Plumbii aia cel putin nu cred ca am vazut pe undeva...
RX6 & Daiwa SS owner!

amon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de amon » 11 Feb 2010, 16:42

Salutari la toata lumea.
Ma bag si eu in topicul asta.
Nu am prins in viata mea un salau sau biban,dar mai aleas nu am pescuit niciodata cu jiguri sau chestii din astea dar as fi interesat sa incep.
Pt acest "tip" de pescuit de ce este nevoie?
Pot folosi aceleasi instrumente ca si la spinning?exceptand bineinteles momeala?Ca momeala pt inceput ce sa achizitionez,ma refer la marimi,culori,eventual un brand anume?
Va rog ajutati un novice.
Multumesc frumos.
Fir intins in continuare.

Andrei Op
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Andrei Op » 11 Feb 2010, 17:00

plumbii ii gasesti de la jenzi in cutii rotunde(cum sunt si alicele de pescuit la stationar)si ai diferite greutati...pt texas si carolina iti trebuie ca niste gloante..mai exact niste clopotei culisanti iar pt drop shot niste plumbi lunguieti cu o agrafa cu vartej in capat care sa lucreze in curent sau la cea mi mica rasucire a firului!
plumbii se gasesc in magazinele de specialitate,ca si pret sunt intre 13-17lei cutia...si ai destui!

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 11 Feb 2010, 17:30

@ Amon
Ai doua tipuri de pescuit la jig in zona ta, la Dunare sau pe lacurile de langa Resita care mai au salau. Se poate pescui f bine la jig dupa biban si stiuca, dar nu-mi vine in minte acum o locatie in apropiere de Otelul.
Pe Dunare este un pescuit mai ''greu'', adica ai nevoie de un echipament mai puternic, pe lacuri este mai ''light''
Pt lacuri este suficienta o lanseta medium-light, o mulineta de spinning 2000, jiguri 5-10grame, fir 10-15lb (eu iti recomand textil).
Pt Dunare, o lanseta medium-heavy, mulineta sp 2-3000, jiguri 10-21 grame la inceput.
Cel mai bine ar fi sa incepi pe lacuri pana te obisnuiesti putin sa vezi pe fir cand jigul atinge fundul si muscatura, apoi sa incerci la Dunare, unde din cauza curentului apei, este mai greu.
Jiguri - la inceput cele mai ieftine 5-21gr pe carlige nr 2 , 2/0, 4/0
Gume - relax, mann's, bassasasin, 5-10cm
Lanseta- orice ai in gama de putere de mai sus
Mulineta - ryobi ecusima 2000-3000

Andrei Op
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Andrei Op » 11 Feb 2010, 17:58

@ Amon,
te poti uita si pe alte topicuri la baietii incepatori in ale spinningului ce echipament si-au luat...sau ce intrebari pun...si poti invata..pentru ca sunt 11mii de milioane de astfel de topicuri unde totii incepatorii cauta raspunsurile ideale...

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 11 Feb 2010, 19:15

amon@
ai mesaj privat

Scrie răspuns