Pescuit vertical?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 12 Feb 2010, 22:14

Cel mai important lucru, cand incepi sa inveti, este sa pescuiesti pe un loc unde sa fie sigur salai. Altfel, nu o sa stii daca gresesti tu ceva, daca echipamentul nu este adecvat, daca salaul nu mananca astazi sau daca pur si simplu nu este. Asa ca, decat sa iei scule scumpe, gume la preturi mari, tungsten si alte figuri, mai bine iei un sejur la Sarulesti sau cauti un tovaras priceput care stie si ceva locuri bune de salau.
Ca sa incepi sa inveti trebuie sa elimini cat mai multe din variabile, sa incerci metodic, variind doar una din caracteristici.
De exemplu, daca stii un loc bun, il incerci din doua trei pozitii fara sa schimbi naluca, pana ai primul atac. Dupa ce ai gasit locul, schimbi marimea si culoarea nalucii, fara sa schimbi greutatea jigului, pana vezi la care culoare sau forma merge mai bine, pe urma incerci cu alte greutati pe aceeasi naluca sa vezi daca este vreo diferenta, la fel cu jocul nalucii.
Dupa ce ai gasit cea mai buna combinatie, incerci acelasi loc din inca doua trei pozitii sa vezi care este cea mai buna abordare, dupa care incerci alte zone similare. Intr-o saptamana ar trebui sa stii destul de multe lucruri despre salau, pe locul respectiv si in perioada respectiva a anului.
Apoi repeti pasii de mai sus in toate conditiile, in tot timpul anului si in toate locurile unde auzi ca se prinde salau.
Dar, nimic din cele de mai sus nu te ajuta daca incepi intr-un loc unde nu sunt salai sau unde sunt foarte rari.
Asa ca, uitati de betele ''sensibile'', folositi ce aveti si fiti atenti la fir, la fel cu mulinetele, jigurile cele mai ieftine si niste gume din care se tot scrie pe site (relax, mann's, bassasasin), dar incercati un Sarulesti, o Valea Argovei, sau o Delta(Dunare) dar cu cineva care stie locul si/sau un sonar.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 12 Feb 2010, 23:08

In afara de Dunare ati dat numai exemple de balti cu plata ....catastrofica...
Nu uitati ca topicu a fost deschis pt informatii pertinente despre monturi "excentrice".
Nu vreau sa platesc pentru a posta adevarul despre balti, ci vreau sa impartasiti experienta.
De pe pescuitul.ro am fost exclus pt adevar, deci nu imi spuneti povesti.....
Sarulesti, Raduta sunt doar exemple de management deci hai sa ne concentram asupra chestiilor tehnice.
RX6 & Daiwa SS owner!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 12 Feb 2010, 23:09

Da chiar asa ,la ce va trebuie bete 'sensibile'?Ca alea is doar de fite.De ce sa simtiti conformatia albiei unde pescuiti,daca ii prundis ,mil sau pietre?Sau creanga mare infipta in nisip de ce sa o simtiti la timp, pentru a salta usor jigul peste ea?Nu mai bine sa ramina acolo jigul cu o bucata de fir in care se agata si nalucile urmatoare.?De ce sa aveti control maxim al nalucii ca sa puteti executa jiguiri fine ,pe loc?Nu pe salau nu-l intereseaza asa ceva.Si cind doar tatoneaza naluca prin tacuri fine de ce sa le simtiti,ca sa umblati putin la parametrii prezentarii,pe care schimbindu-i putin sa apara salaul in cirlig?Nuuu,mai bine renuntati la bete "sensibile",ca dupa primele 10 jiguri lasate prin agataturi precis o sa va treaca cheful de spininig... :roll: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 12 Feb 2010, 23:20

@semlecan: NU-i asha?? Mai bine hai sa ne vdm pe garla, oricare ar fi aia si sa schimbam acolo impresii.
Eu ma recunosc incepator, si recunosc ca vreau sa invat de la altii si ca sunt sipus sa incerca, pe bani, alte metode si alte stiluri.
RX6 & Daiwa SS owner!

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 12 Feb 2010, 23:37

@fanelul
Monturile excentrice au rezultate in conditiile excentrice pt care au fost inventate.
Am dat exemple cu baltile alea pt ca sunt singurele locuri pe care le stiu unde gasesti pestele cu siguranta. Pe Sarulesti va fi concursul Open de anul asta cu o taxa de 400 lei/ doua zile de pescuit, plus 100 de pescari de la care poti sa inveti ceva. Cred ca costa mai putin decat un set de Imakatsu, tungsten si figuri. (Pe V Argovei era 60 lei/zi anul trecut, concursul 300/2zile)
Orice alt loc cu densitate mare de peste este f bun, daca stii unul ieftin te rog spune-mi si mie.
Nu ma intereseaza acum managementul care a facut posibila concentratia de peste de pe Sarulesti, dar nu poti experimenta o tehnica in vana asa cum nu poti fi un campion de tenis antrenandu-te la perete!

@semlecangheorghe
Oricat iti pare de neverosimil, tot ce simti in bat se vede si pe fir daca ai rabdare si te concentrezi. Batul este doar o unealta, nu batul prinde peste ci pescarul. Diferenta intre betele de top si cele ieftine este ca intre Dacie si o masina de formula 1. Trebuie sa fii putin idiot sa incerci sa inveti sa conduci pe o masina de formula 1 cand nu ai 400 ron sa incerci un concurs pe Sarulesti. Ochii si mana ii ai deja, foloseste-i!
Nu-i nici o rusine sa nu ai bani dar este o fita extrema sa ai nevoie de scule de top pentru a incerca sa inveti ceva.
Probabil ti se pare intelept sa dai 2000 pe un bat in urma unor recomandari de pe forum, ca dupa 3 luni sa iti dai seama ca ti-ar fi fost ''mai pe mana'' unul cu o clasa mai mare sau mai mica (chiar din aceeasi gama, daca ti-o permiti)
Si eu pescuiesc cu Evergreen si Megabas, intr-adevar e mai placut, dar prind la fel de bine cu orice bat si am invatat pe bete luate din piata.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 13 Feb 2010, 00:04

Bah Evin, bine le mai zici ! Sper ca vii la open la Sarulesti. :D
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 13 Feb 2010, 00:13

Sigur voi fi acolo, dar dvs nu activati in Master cumva?

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 13 Feb 2010, 00:16

Fac parte din clubul organizator.
Se pare ca va fi un meci tare din ce am auzit in ultimele zile. :wink:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 13 Feb 2010, 00:19

Facem pariu ca cei mai guralivi de pe forum nu o sa vina?

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 13 Feb 2010, 00:22

Desi, daca mai tine iarna asta mult risc sa ma transform si eu in teoretician.
Cum e in west? S-a dezghetat?
Am auzit ca in centrul tarii ploua de cateva zile si incepe si la noi.

Scrie răspuns