In regula , o sa ne si apropiem de subiect
Experienta mea ii marina , si putina ! Din ce mi-am dat io seama , ideea de baza ii ca tre sa faci multe teste , mergi pe pipaite si incet !
Noi dadeam cu o pala rabatabila , cu un bat pentru pala si unu cu firu in actiune de pescuit . Pescuiam ape intre 20 si 35 de m maxim , ne interesa sa ocolim elegant bolovani cat casa ,cat mai strins , structurile unde ar putea fi . Ideea ii sa ai acuratete , insa ii greu !
Ar fi super misto sa ai fir marcat , metered (Sufix , TufLine am vazut ca face , Varivas , YGK , si altii ) sa stii exact cati metri ai afara in orice moment ! Deasemenea , leadcore (plumb invelit in dacron ) sau trolling wire , tot ca material interesant insa necesita atentie plus material de cast !
Tre sa faci teste si ii important sa atingi fundu sau diferite structuri la diferite adincimi cu diferite monturi si naluci , ca sa stii ce faci , daca te plimbi pe mijloc fara sa atingi o sa ai doar o idee vaga despre ce faci , si ideea ii sa ai control asupra diferitelor variante !
Oricum , rezultatele depind de cat peste ai in apa si cum is imprastiati cand dai tu in ei , la o adica pe anumite ape poti sa prinzi doar atarnand o vobler la 30 de m in spate , insa sincer , dupa ce am vazut io pe mare , ca sa ai acuratete si sa fi eficient in conditii de peste putin tre antrenament !