Pescuit la Trena - Trolling
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pescuit la Trena - Trolling
de ceva timp, ma tot bate gandul sa incerc acest stil de pescuit.
defapt am si avut cateva (3-4) incercari timide, insa fara nici un rezultat, drept pt care am dedus ca ori nu fac eu bine ceva, ori nu este peste acolo unde pescuiesc.
daca o luam prin eliminare, peste stiu sigur ca este in zona respectiva, deci ramane varianta cu "nu fac eu bine ceva", iar in atare situatie am cautat informatie pe siteurile romanesti de profil, pt acest mod de pescuit, trena- trolling si am constatat ca subiectul nu este dezbatut deloc.
asadar am decis sa deschid un topic nou, dedicat si specializat, pe aceasta tema si astept orice informatie legata de acest subiect:
- ce motoare folositi, electrice sau termice, argumente, performante?
- ce echipamente (lansete+mulinete+fire) utilizati?
- ce naluci - le lestati suplimentar?? daca da, cum??
- cum abordati o partida de pescuit la trena, pe ce fel de ape, de unde incepeti, dinspre mal, pe mijloc........?
- cat de mult lasati firul cu naluca in spatele barci?
- folositi suporti de lanseta sau tineti batul in mana?
intrebari mai am destule, dar sper ca impreuna cu voi sa le pot elucida pe majoritatea
si mai am o rugaminte,cat se poate, postarile sa fie ON topic.
va multumesc pt intelegere
defapt am si avut cateva (3-4) incercari timide, insa fara nici un rezultat, drept pt care am dedus ca ori nu fac eu bine ceva, ori nu este peste acolo unde pescuiesc.
daca o luam prin eliminare, peste stiu sigur ca este in zona respectiva, deci ramane varianta cu "nu fac eu bine ceva", iar in atare situatie am cautat informatie pe siteurile romanesti de profil, pt acest mod de pescuit, trena- trolling si am constatat ca subiectul nu este dezbatut deloc.
asadar am decis sa deschid un topic nou, dedicat si specializat, pe aceasta tema si astept orice informatie legata de acest subiect:
- ce motoare folositi, electrice sau termice, argumente, performante?
- ce echipamente (lansete+mulinete+fire) utilizati?
- ce naluci - le lestati suplimentar?? daca da, cum??
- cum abordati o partida de pescuit la trena, pe ce fel de ape, de unde incepeti, dinspre mal, pe mijloc........?
- cat de mult lasati firul cu naluca in spatele barci?
- folositi suporti de lanseta sau tineti batul in mana?
intrebari mai am destule, dar sper ca impreuna cu voi sa le pot elucida pe majoritatea
si mai am o rugaminte,cat se poate, postarile sa fie ON topic.
va multumesc pt intelegere
Io folosesc aceasta metoda de "pescuit" ca sa nu zic ca n-am la ce sa ma uit pana ajung la locu` unde chiar vreau sa PESCUIESC. Culmea-i ca am si prins ceva pesti asa da` sincer n-am fost prea satisfacut
. Oricum, am prins mai bine cand vasleam decat cand mergea motoru` si io beam bere
.
Da` sa raspund in ordinea in care ai intrebat:
- n-am auzit pe apele de la noi de pescuit la trena cu motor termic... poate "n-aud" io bine
- pai le folosesti pe alea cu care vrei sa dai cand ajungi
- idem cu anterioara, nu le-am pregatit suplimentar.
- dinspre mal spre destinatie
. Dinspre centru baltii n-am plecat niciodata.
- cat mai mult, cat iti permit curbele pe dupa obstacolele din cale.
- suporti de lanseta pe oglinda barcii ca mainile ori vaslesc ori "beau" bere

Da` sa raspund in ordinea in care ai intrebat:
- n-am auzit pe apele de la noi de pescuit la trena cu motor termic... poate "n-aud" io bine

- pai le folosesti pe alea cu care vrei sa dai cand ajungi

- idem cu anterioara, nu le-am pregatit suplimentar.
- dinspre mal spre destinatie

- cat mai mult, cat iti permit curbele pe dupa obstacolele din cale.
- suporti de lanseta pe oglinda barcii ca mainile ori vaslesc ori "beau" bere

----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
nu e o metoda prea ortodoxa de pescuit, insa e al naibii de eficienta. am prins somn de 12kg (recordul meu personal),dadeam la stiuca cu vobler deep , zeci de stiuci, clean cat cuprinde.
pe orice apa pescuiesc, cat de mica, cand ma mut dintr-un loc in altul, las naluca in urma barcii.
viteza barcii sa fie mica, gen plimbare lejera.
poti cu termic ce are viteza mica, electric, vasle.
naluca poate fi vobler deep (in functie de adancime) sau plastic pe jig, lasate la 30-50m in urma barcii.
bataia plasticului sau voblerului se vede in trepidatia varfului lansetei, se abserva imediat daca agati buruiana sau altceva din apa, se schimba bataia varfului.
eu tin lanseta la unghi de 45 grade fata de barca, pun primul inel pe marginea barcii si stau usor pe cotorul lansetei, desfac frana mulinetei.
daca nu esti atent, la o trasatura violenta, lanseta poate ajunge in apa.
cu metoda asta acoperi distante mari, poti pescui lejer cu 2 lansete desi se mai incurca firele uneori, mie nu prea imi place ca ratez momentul cand da pestele in naluca sau atacurile fine nu le simti.
pe orice apa pescuiesc, cat de mica, cand ma mut dintr-un loc in altul, las naluca in urma barcii.
viteza barcii sa fie mica, gen plimbare lejera.
poti cu termic ce are viteza mica, electric, vasle.
naluca poate fi vobler deep (in functie de adancime) sau plastic pe jig, lasate la 30-50m in urma barcii.
bataia plasticului sau voblerului se vede in trepidatia varfului lansetei, se abserva imediat daca agati buruiana sau altceva din apa, se schimba bataia varfului.
eu tin lanseta la unghi de 45 grade fata de barca, pun primul inel pe marginea barcii si stau usor pe cotorul lansetei, desfac frana mulinetei.
daca nu esti atent, la o trasatura violenta, lanseta poate ajunge in apa.
cu metoda asta acoperi distante mari, poti pescui lejer cu 2 lansete desi se mai incurca firele uneori, mie nu prea imi place ca ratez momentul cand da pestele in naluca sau atacurile fine nu le simti.
da Tudor am citit.
ce sa spun, tu practici un alt fel de pescuit fata de cel de aici, alte ape, alte intinderi alti pesti, alte dotari si echipamente.
in mare, treaba se aseamana, dar eu vreau sa adaptez aceste informatii la pescuitul pe care il practic eu pe barajele de pe Olt.
nu vreau sa fac din pescuitul la trena un obicei, dar neavand inca acel mult dorit sonar si nici timpul necesar, de multe ori sunt nevoit sa pescuiesc "in orb", mai mult la ghici si inspiratie pe unele lacuri de acumulare pe care nu le cunosc, dea ceea doresc sa practic un pescuit la trena pt a putea indentifica zonele cu potential.
@informer,
multumesc de raspuns, insa sa stii ca pe lacul Bradisor, lac de munte, am o cunostinta care practica de cativa ani acest pescuit la trena si prinde (destul de bine)......pastrav si clean - foloseste un motor termic de 3cp yamaha
la fel, stiu cazuri pe lacul Vidra
cand m-am referit la scule, ma gandeam daca folositi ceva dedicat, ceva mai rigid ??!!
iar pt abordarea, ma gandeam daca incepeti sa periati malurile sau direct pe firul apei??
ce sa spun, tu practici un alt fel de pescuit fata de cel de aici, alte ape, alte intinderi alti pesti, alte dotari si echipamente.
in mare, treaba se aseamana, dar eu vreau sa adaptez aceste informatii la pescuitul pe care il practic eu pe barajele de pe Olt.
nu vreau sa fac din pescuitul la trena un obicei, dar neavand inca acel mult dorit sonar si nici timpul necesar, de multe ori sunt nevoit sa pescuiesc "in orb", mai mult la ghici si inspiratie pe unele lacuri de acumulare pe care nu le cunosc, dea ceea doresc sa practic un pescuit la trena pt a putea indentifica zonele cu potential.
@informer,
multumesc de raspuns, insa sa stii ca pe lacul Bradisor, lac de munte, am o cunostinta care practica de cativa ani acest pescuit la trena si prinde (destul de bine)......pastrav si clean - foloseste un motor termic de 3cp yamaha

cand m-am referit la scule, ma gandeam daca folositi ceva dedicat, ceva mai rigid ??!!
iar pt abordarea, ma gandeam daca incepeti sa periati malurile sau direct pe firul apei??
Imi cer scuze daca raspunsul meu a parut neserios... da` chiar mi se pare ca pescuitul la trena nu-i chiar cea mai "adevarata" metoda de pescuit, chiar daca da rezultateadiwolf scrie: @informer,
multumesc de raspuns, insa sa stii ca pe lacul Bradisor, lac de munte, am o cunostinta care practica de cativa ani acest pescuit la trena si prinde (destul de bine)......pastrav si clean - foloseste un motor termic de 3cp yamaha![]()

----
@ Adiwolf
Eu personal am folosit echipamentul de spinning fixat in suport, un vobler sau o rotativa, fir 20-30 m in apa, frana slabita, ca sa nu ajunga lanseta in apa, ... am pierdut deja cateva
... si tras incet cu termicul in relanti sau un pic mai tare, iar electricul in functie de vant treapta 2-3, atentie la viraje sa nu se incalceasca firele. Am prins bibani , clean si avatei ... pentru stiuca de obicei folosesc voblere mari dar numai maruntis am prins la trolling. Unii folosesc macrou congelat tras prin apa si zic ca este cel mai bun, o fi.... eu nu am incercat. De obicei practicam la schimbarea de locuri , iar cand am vazut ca da rezultat am facut cateva partide exclusiv la trolling, fara sa stiu cum se numeste
, am aflat ulterior ca am descoperit
....
Am folosit pe Mures si la Bezid ... Dupa mine cel mai comod este cu 2 persoane una la carma si cealalta are grija de lansete... altfel sunt multe ratari...
Eu personal am folosit echipamentul de spinning fixat in suport, un vobler sau o rotativa, fir 20-30 m in apa, frana slabita, ca sa nu ajunga lanseta in apa, ... am pierdut deja cateva

Am folosit pe Mures si la Bezid ... Dupa mine cel mai comod este cu 2 persoane una la carma si cealalta are grija de lansete... altfel sunt multe ratari...
Folosesc aceasta metoda de pescuit cand ma deplasez. La stiuca prefer sa lansez si sa simt atacul, insa cand schimb locul continui sa pescuiesc la trena pana ajung la noul punct pe care vreau sa-l explorez. Utilizez aceeasi lanseta la trena sau la spinning. O tin in mana dreapta si mana stinga pe motor.
La salau pe lacuri de baraj e mai diferit, sonarul devine chiar necesar. Altfel lasi multe naluci in apa.
La salau pe lacuri de baraj e mai diferit, sonarul devine chiar necesar. Altfel lasi multe naluci in apa.
va multumesc tuturor pt raspunsurile de pana acuma.
din ce spuneti voi si din ce am facut eu pana acuma desprind o singura idee si anume............sunt ghinionist
am facut si cum spune georcaef si cum zice kzoli si mai ales cum spune tudor, dar fara rezultate deocamdata.
poate exista o problema la nalucile folosite, dar.........ma indoiesc.
am specificat ca nu vreu sa exploatez la maxim acest gen de pescuit, insa m-ar ajuta foarte mult la depistare locurilor care tin peste pe lacurile de acumulare.
cum procedati cand pescuiti la trena, va apropiati mai intai de maluri si pescuiti la distanta X de mal incercand sa faceti cateva treceri, sau pescuiti pe firul apei in ideea ca este o adancime mai mare si un risc mai scazut de agatare e nalucii??
din ce spuneti voi si din ce am facut eu pana acuma desprind o singura idee si anume............sunt ghinionist

am facut si cum spune georcaef si cum zice kzoli si mai ales cum spune tudor, dar fara rezultate deocamdata.
poate exista o problema la nalucile folosite, dar.........ma indoiesc.
am specificat ca nu vreu sa exploatez la maxim acest gen de pescuit, insa m-ar ajuta foarte mult la depistare locurilor care tin peste pe lacurile de acumulare.
cum procedati cand pescuiti la trena, va apropiati mai intai de maluri si pescuiti la distanta X de mal incercand sa faceti cateva treceri, sau pescuiti pe firul apei in ideea ca este o adancime mai mare si un risc mai scazut de agatare e nalucii??