Pescuit la Trena - Trolling

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 03 Dec 2010, 22:05

tudor scrie:Leba, nu vorbeam de barajele spaniole.
In Franta, Elvetia si Germania sunt lacuri alpine (in muntii Alpi), majoritatea naturale, unde se practica pescuitul la downrigger.
Daca te uiti pe google earth compara lacul Leman cu Bicazul, putin in nordul Lemanului este Neuchatel, compara-l si pe ala, si mai sunt o sumedenie si mai la est si mai la vest. Pe astea le vezi pe harta chiar daca esti sus de tot. Bicazul ba.
Tudor, intrebarea a fost mai mult retorica. Am dat si eu un ochi pe suprafete si adancimi si, intr-adevar, sunt acolo baraje uriase. Am zis si Spania fiindca stiu ca mai faci haiducii si pe-acolo.
In fine, ideea era ca si pe lacurile astea mici din Romania :D s-ar putea gasi aplicabilitatea downrigger.ului. Sau cel putin eu asa cred. Insa eu unul, n-as face-o fara macar un 30 de livre pe lider si 20 de livre firul principal, sincer. Pentru pesti, fireste...nalucile nu conteaza. :wink:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 03 Dec 2010, 22:45

ok, sa revenim la aplicabilitatea acestor informatii la apele care ne intereseaza :P

Persona sunt cu Bicazul....asta asa parlit cum e mai gasesti zone peste 40 m....
prima optiune care ar fi ( la naluca ma refer) de pus pe downrigger ?

personal, insufletit tot de povestile cu sonare si torpile la 30+ m ma gandesc prima oara la coregoni...si acolo ramane varianta nimfelor....
dar daca sunt altceva? Daca sunt pesti pasnici ?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 03 Dec 2010, 22:48

cind au un metru pasnicii is rapitori de mult... :D

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 03 Dec 2010, 22:49

[quote="leba"
stateam in barci pe mijlocul lacului si, fiindca mai erau vreo 10 min pana la start, ma boldeam impreuna cu Sabin pe sonare. Apareau niste torpile cam la metru fix pe fundu apei, la adancimea de 110-120 de picioare. CUm e normal :D ne-au iesit ochii din cap insa am stat sa judecam: cu ce dracu ajungi pana la adancimea aia si in cat timp? :shock: :D asa ca tot in mal dupa cleni am fujit..[/quote]

Erau busteni sinking la deriva :D

Rezulta ca-s si io pe zona nitel , evident a doua zi am convocat sfatu sa vad care ii faza cu pestele , si aia mi-au zis si mie "sa vezi ce animale apar pe sonar pe fundu barajului la 30 m adancime " :shock: Te pomeni ca trebuia sa aduc o Saltiga si un ciomag din ala cu 40 de lb si leader greu :lol:

Totusi , in cazu in care chiar te intereseaza , sint naluci cu actiune pe cadere ( fluterring sau fallen ) , hardbaituri care cad pe orizontala si au rolling pe cadere , Storm face unu mai freshwater insa noi dam in mare cu el , si Duel are un model , insa asta ii heavy , 45 de grame .
Io cobor in mare la 30 de m Rapala Gliddin din lemn , dar si alte chestii , insa tre sa te obisnuiesti sa astepti ( dau cu 2 bete la spin ,pina coboara unu il lucrez pe celalalt :D ). In mod sigur cobori si Rapala Ratllin , insa astepti !
Leader lung 4-5 m fluorocarbon ( sinking ) si fir textil sinking plus rabdare si o sa ramaii uimit cat poti cobori cu naluci normale , insa tre sa le-o dai la fix , usor de zis , greu de facut !
Plus ca daca dai o raita pe magazinele orientale gasesti o gramada de chestii care coboara , cel putin io am gasit multe naluci insa is prea mici pentru SW . Fac voblere mici si compacte , foarte grele , se lanseaza ca un plumb si coboara pe fund cred ca oriunde , insa nu toate lucreaza cum vrei !

Minim jigging (adica pescuit vertical ) cu linguri compacte inainte de a trece pe downrigguri si altele !

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 03 Dec 2010, 22:55

ideea era cu ce ar fi putut incerca fix atunci pe moment cind o descoperit omu treaba... si io ma gindeam ca ceva linguri si jiguri fac parte din trusa de zi cu zi ale oricarui pescar... , ca ashe daca ar fi de ales naluci potrivite vorbim alte vorbe mai Petru... :D

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 05 Dec 2010, 15:16

Nu erau busteni pen' ca dadeau din aripioare! :D
Ma intereseaza speta atat cat poate sa-l intereseze pe unul ce ajunge macar de 2-3 ori pe an pe unul din lacurile astea.
Sunt doo variante, ori nu mai imi iau sonarul cu mine ori apelez la fallen lures si iau si echipament greu in barca, pentru busteni. :P
Apropos de naluci, am incercat cu un helic de la Berti (14 grame, parca..), cred c-am stat peste 2-3 minute sa ajunga jos, ****. :D

Interesant subiectul, oricum.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 05 Dec 2010, 15:25

heheheee daca erau intr-adevar coregoni aia, oricum nu-tzi ajuta la nimic linguri sau voblere pentru ca astia nu pun botu pe asa ceva. aia se pescuiesc cu montura pater noster la nimfe mici...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Dec 2010, 15:32

Coregonul ajunge la un metru lungime?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 05 Dec 2010, 15:43

Tavi scrie:Coregonul ajunge la un metru lungime?
da' cum arata aiesta ca io n-am vatz in viata mea :shock:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Dec 2010, 15:53

da gugal dupa Coregonus lavaretus
nici eu n-am vazut live
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns