[quote="leba"
stateam in barci pe mijlocul lacului si, fiindca mai erau vreo 10 min pana la start, ma boldeam impreuna cu Sabin pe sonare. Apareau niste torpile cam la metru fix pe fundu apei, la adancimea de 110-120 de picioare. CUm e normal

ne-au iesit ochii din cap insa am stat sa judecam: cu ce dracu ajungi pana la adancimea aia si in cat timp?

asa ca tot in mal dupa cleni am fujit..[/quote]
Erau busteni sinking la deriva
Rezulta ca-s si io pe zona nitel , evident a doua zi am convocat sfatu sa vad care ii faza cu pestele , si aia mi-au zis si mie "sa vezi ce animale apar pe sonar pe fundu barajului la 30 m adancime "

Te pomeni ca trebuia sa aduc o Saltiga si un ciomag din ala cu 40 de lb si leader greu
Totusi , in cazu in care chiar te intereseaza , sint naluci cu actiune pe cadere ( fluterring sau fallen ) , hardbaituri care cad pe orizontala si au rolling pe cadere , Storm face unu mai freshwater insa noi dam in mare cu el , si Duel are un model , insa asta ii heavy , 45 de grame .
Io cobor in mare la 30 de m Rapala Gliddin din lemn , dar si alte chestii , insa tre sa te obisnuiesti sa astepti ( dau cu 2 bete la spin ,pina coboara unu il lucrez pe celalalt

). In mod sigur cobori si Rapala Ratllin , insa astepti !
Leader lung 4-5 m fluorocarbon ( sinking ) si fir textil sinking plus rabdare si o sa ramaii uimit cat poti cobori cu naluci normale , insa tre sa le-o dai la fix , usor de zis , greu de facut !
Plus ca daca dai o raita pe magazinele orientale gasesti o gramada de chestii care coboara , cel putin io am gasit multe naluci insa is prea mici pentru SW . Fac voblere mici si compacte , foarte grele , se lanseaza ca un plumb si coboara pe fund cred ca oriunde , insa nu toate lucreaza cum vrei !
Minim jigging (adica pescuit vertical ) cu linguri compacte inainte de a trece pe downrigguri si altele !