pescuit catch & relese

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 24 Iun 2010, 22:23

crysst scrie:
Am 34 de ani deci faza cu pustanu a cazut....mai ramane faza cu fara minte.....spune-mi si mie cine ti-a zis tie ca e normal sa dai drumu la pesti? si ca cel care nu da drumul nu are minte....cine ti-a zis tie ca normalitatea ta e aia corecta si nu normalitatea mea.....ai tu vre-o bila in plus intre picioare sa imi spui ca ce faci tu e normal si ce fac eu nu e?
Hai sa iti zic un secret....normalitatea este data de majoritate...iar tu prietene esti in inferioritate numerica...poate nu aici pe forum (desi ceva imi spune ca si aici esti) Cat despre faza cu mancatu...am suficienti bani sa imi cumpar peste din piata....in fapt daca as cumpara peste de toti banii care ii am bagati in scule de pescuit (am un L200 cu bena acoperita...si a cam devenit neincapatoare) as cumpara peste sa imi ajunga toata viata...ideea este veche, antica, primitiva si barbateasca...mananci ce prinzi, ce pescuiesti, ce vanezi. Cat despre adrenalina...ce sa zic atata timp cat stiu ca oricum ii dau drumu...chiar nu am emotie ca poate scapa...drept urmare mulinez ca un robotel indiferent daca scapa sau nu ca tot acolo ajunge...cel mult pierd o fotografie.
Haideti sa incercam macar sa nu ne mai aruncam tarana pe spinare.

"Hai sa iti zic un secret....normalitatea este data de majoritate...iar tu prietene esti in inferioritate numerica."

Mi se pare o remarca foarte penibila : daca 10 arunca gunoiul pe jos si unul il duce la cos normalitatea este data de majoritatea.

"cine ti-a zis tie ca normalitatea ta e aia corecta si nu normalitatea mea".
Asa ceva e normalitate in tarile din vest. Scuza-ma ca te intreb ai ajuns vreodata prin Elvetia, Danemarca, Norvegia, Suedia sa vezi cam ce e normal si ce e anormal (si nu ma refer deloc la pescuit)

"Cat despre adrenalina...ce sa zic atata timp cat stiu ca oricum ii dau drumu...chiar nu am emotie ca poate scapa...drept urmare mulinez ca un robotel indiferent daca scapa sau nu ca tot acolo ajunge...cel mult pierd o fotografie"

Probabil nu intelegi deloc sensul acestui sport numit pescuit .....

P.S. nu am nimic cu persoana ta pentru ca nu te cunosc - am raspuns doar la ceea ce ai postat de forum ...
www.pentrupescuit.ro

nightfishing01
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de nightfishing01 » 24 Iun 2010, 22:30

spuneti ca unii retineti doar din cand in cand-
adica o tarfa daca o s--e din cand in cand e mai putin tarfa decat una care are gura plina tot timpul :D
daca toti am fi cu trei ochi si ar aparea unu doar cu 2 cine ar fi ala anormal? cred ca am lamurit si problema normalitatii

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 24 Iun 2010, 22:39

crysst scrie:
burtea scrie:
crysst scrie:Hai sa iti zic un secret....normalitatea este data de majoritate...iar tu prietene esti in inferioritate numerica..
aici n-ai nimerit-o deloc si imi e lene sa iti explic de ce. :)
cu care parte nu am nimerit-o? cu aia in care spuneam ca normalitatea e data de majoritate sau acolo unde ziceam ca esti in inferioritate?
cu aia cu normalitatea, socrate.

Shoboo
junior
junior

Mesaj de Shoboo » 24 Iun 2010, 22:41

Cand am plecat azi dimineata de acasa, topicul asta era abia inceput. Chiar eram curios cum o sa continue discutiile pe el. Acum am ajuns acasa, mi-am pregatit lansetele pentru ziua de maine, intru pe forum si nu stiu daca sa rad sau sa plang dupa ce am citit tot ce s-a postat astazi aici...

Ce sa zic...
Fir intins si ape limpezi!
"Pescuitul e cel mai frumos sport, pestele e doar bonus."

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 24 Iun 2010, 23:06

crysst scrie:
georcaef scrie:pescuiesc stiuca pe belti c&r din 2 motive: este peste si nu vin pe balta baetii cu tolba sau agrafe. pescuiesc si pe alte ape, tot c&r.
trebuie sa intelegi ca nu toti pescuim sa ducem pesti acasa, pesti imi cumpar cati vreau si de care vreau din supermarket, pe de alta parte te inteleg, deoarece cand eram pustan si fara minte cam bagam tot la sac, dar lucrurile se schimba. acuma imi pare rau si de ultimii pesti rapitori pe care i-am retinut, 2 la numar, in ultimii 5 ani.

p.s. sa nu crezi ca vreau sa te influentez in vreun fel, daca vrei sa bagi la tolba, da-i inainte cu tupeu, oricum apele publice is praf, dar nu e treaba mea sa-mi bat capul cu lucrul asta. :)
Am 34 de ani deci faza cu pustanu a cazut....mai ramane faza cu fara minte.....spune-mi si mie cine ti-a zis tie ca e normal sa dai drumu la pesti? si ca cel care nu da drumul nu are minte....cine ti-a zis tie ca normalitatea ta e aia corecta si nu normalitatea mea.....ai tu vre-o bila in plus intre picioare sa imi spui ca ce faci tu e normal si ce fac eu nu e?
Hai sa iti zic un secret....normalitatea este data de majoritate...iar tu prietene esti in inferioritate numerica...poate nu aici pe forum (desi ceva imi spune ca si aici esti) Cat despre faza cu mancatu...am suficienti bani sa imi cumpar peste din piata....in fapt daca as cumpara peste de toti banii care ii am bagati in scule de pescuit (am un L200 cu bena acoperita...si a cam devenit neincapatoare) as cumpara peste sa imi ajunga toata viata...ideea este veche, antica, primitiva si barbateasca...mananci ce prinzi, ce pescuiesti, ce vanezi. Cat despre adrenalina...ce sa zic atata timp cat stiu ca oricum ii dau drumu...chiar nu am emotie ca poate scapa...drept urmare mulinez ca un robotel indiferent daca scapa sau nu ca tot acolo ajunge...cel mult pierd o fotografie.
Haideti sa incercam macar sa nu ne mai aruncam tarana pe spinare.
haualioooo ca sa zic pe limba ta...........
:lol:
dar ce s-a intamplat "jupane".....scoate fum L200-le de la carat scule? :lol:
te-ai gandit sa impartasesti si cu noi muritorii de rand ca iti poti permite sa iti cumperi peste si totusi alegi sa nu o faci......no uite io nu imi pot permite si totusi o fac! :lol:
nu am acuzat vreodata retinerea de peste in limita impusa de lege....dar mi se pare ca in ultima vreme C&R e privit asa cu dispret......si mai apar si deastia sustinatori si finantatori de emisiuni gen "tibanu la pescuit de rate si vanatoare de carashi"
buna sa ne fie inima! :lol: :lol:

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 24 Iun 2010, 23:59

prietene adrignat....daca as vedea pe cineva care da drumu la peste...mai ales daca ar fi intradevar un peste frumos.....nu numai ca nu l-as privi cu dispret....l-as privi cu admiratie ....ar fi cineva care poate sa faca cu usurinta ceea ce eu as face cu mare greutate.....cred ca subiectul a fost citit printre randuri de multi....ideea subiectului nu este daca e bine sau nu sa practicam C&R....este foarte bine CHIAR IDEAL....ci ca aceasta practica nu e chiar asa de raspandita precum e plin forumu.....pe unde ma uit pe forum numai C&R vad...iar pe mal numai traistari.....de aici se pot trage 2 concluzii principale.....sau forumistii pescuiesc numai pe forum si nu prea au treaba cu balta (putin probabil) sau una scriem pe forum (ca oricum nu se poate verifica) si alta facem pe balta (ca oricum nu se poate verifica)

Cat despre houliooo...si tot restul....tu chiar crezi ca ma cobor la mintea ta?

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 25 Iun 2010, 07:39

Nu vreau sa ma bag prea tare in aceasta discutie,si nici sa iau apararea nimanui,dar faptul ca duce un peste acasa DACA prinde nu mi se pare o problema reala a pescuitului.Problemele pescuitului eu le vad in alte parti,la setcari,plasari,si tot felul de specii de braconieri.Mizeriile astea daca sa-r putea combate,atunci putem trece la un alt nivel.E parerea mea!
Imagine

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 25 Iun 2010, 07:42

crysst poate cei care practica C&R nu pescuiesc in acelasi loc cu toti "trasistarii" nu te-ai gandit la asta ? Sau poate multi dintre ei au servici si prind uneori cateva ore pe seara pentru pescuit ...

Si cum zicea cineva mai sus : sa respectam macar limitele minime legale + perioada de prohibitie (si putin bun simt).

@Ariann - ai dreptate dar datorita acestui fapt multi gandesc prost : de ce sa dea drumu unei marlite de 20-30 cm pentru ca oricum o prind altii cu plasa (asta e cel mai des raspuns intalnit).
Ideea e ca esti tu multumit si impacat pentru ca ai incercat sa faci ceva
www.pentrupescuit.ro

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 25 Iun 2010, 07:52

@Ilarion
Crede-ma ca am vazut idioti care au prins marlita la wobler ,oscilantade 20-30 de cm si le retineau.Deci nu trebuie sa aiba neaparat o plasa sa le duca acasa.Si mama cati din astia sunt.Ai punctat foarte bine cand i-ai raspuns colegului de suferinta cu locurile de pescuit.Nici eu nu sunt genul sa merg intre scobarari sau carasari si sa incep sa tai apele cu voblerele mele.E clar ca ma duc in locuri mai linistite si daca prind biban la palma,am satisfactia ca am avut ceva peste in bat si plec acasa.Si nu vreau sa postez in calitate de un pescar virgin care nu am dus peste acasa.Am dus cand eram la inceput si la primul peste mai rasarit ma minunam ca si altii pe malul marii la rasarit.Mentalitate 0.Am ajuns sa am placerea sa cunosc oameni grei care practica C&R si sa mai invat una alta.Si in timp inveti sa pescuiesti si sa devii pescar.Fiecare dupa posibilitati.
Imagine

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 25 Iun 2010, 07:59

@Ariann - ai dreptate dar datorita acestui fapt multi gandesc prost : de ce sa dea drumu unei marlite de 20-30 cm pentru ca oricum o prind altii cu plasa (asta e cel mai des raspuns intalnit).
Ideea e ca esti tu multumit si impacat pentru ca ai incercat sa faci ceva[/quot

Si eu gandesc la fel ca tine.Din partea mea acel peste minunat a avut o sansa.
Poza asta am gasit-o pe un site de mancaruri si tot felul de chestii ce tin de gastronomie!Pacat ,mare pacat!
Imagine
Imagine

Scrie răspuns